reklama
no i odebrałam wyniki, mam jakies Lactobacillus'y, ale dopiero jutro u gina dowiem się co z tym dalej robimy...
Jak mnie pamięć nie myli to lactobacillus to pałeczki kwasu mlekowego, które normalnie są w pochwie. I są dobre. Myślę że nie masz się czym martwić.
Odebrałam wyniki z posiewu i mam streptoccocus czyli chyba paciorkowca:-( Nic z tym nie robią tylko czeka mnie i dzidzie przy porodzie antybiotyk, dziwi mnie, że nie chcą tego leczyć teraz, nie wiem, czytałam trochę o tym w necie i nic dobrego to nie jest wręcz bywa groźne. Oby nic się nie działo.
Wrrr a ja sie dzisiaj nastawilam na podgladanie i mierzenie maluszka a tu nici... Bylam na ktg, przy okazji wazenie i cisnienie no cisnienie za wysokie i przytyc a raczej spuchnac tez mi sie spuchlo... przez 1,5 miesiaca waga bez zmian a teraz w ciagu 2 tyg 2 kg... Tak wiec to wszystko sie nie spodobalo teraz mam wizyty kontrolne jeszcze jutro i pojutrze Mam nadzieje ze nic z tego nie wyniknie...
Duzo drowka dla wszystkich walczacych z chorobskami, bakteriami i dolegliwosciami
Duzo drowka dla wszystkich walczacych z chorobskami, bakteriami i dolegliwosciami
jo-anna
Fanka BB :)
Odebrałam wyniki z posiewu i mam streptoccocus czyli chyba paciorkowca:-( Nic z tym nie robią tylko czeka mnie i dzidzie przy porodzie antybiotyk, dziwi mnie, że nie chcą tego leczyć teraz, nie wiem, czytałam trochę o tym w necie i nic dobrego to nie jest wręcz bywa groźne. Oby nic się nie działo.
Ja też miałam tego paciorkowca, ale w 28 tygodniu. Ginekolog przepisała mi takie antybiotyki w globulkach na zamówienie w aptece. Potem wszystko było ok. Nie wiem jak teraz będzie, bo posiew dopiero przede mną.
Ciekawe, że nic Ci nie przepisali, może pod koniec już to tak zostawiają. Kto ich tam wie.
reklama
Makro - mi tez tydzien temu wyszedl Streptococus i lekarz dal mi globulki na zamowienie w aptece. Pytalam go o to to mi powiedzial ze mam o tym nie myslec bo i tak bede miala cesarke ale jak sie rodzi naturalnie to trzeba wziac antybiotyk zeby dziecka nie zarazic. Po prostu jak bedziesz jechala rodzic to wez wynik i powiedz ze masz to cholerstwo. Wszystko bedzie dobrze - uszy do gory!