reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Ja po wczorajszej wizycie. W moczu jakaś krew.....:baffled: Furagin w końskich dawkach 3razy dziennie po 2tabl:zawstydzona/y: Poza tym wszystko dobrze. Za 2 tyg na wizycie posiew. Wczoraj gadałam z ginem swoim i powiedziałam mu że będe wszystko robić od 37tyg. a on sie na to zaśmiał i powiedział, że takie działania zazwyczaj kończą sie przenoszeniem:happy2: No i jak tu przyspieszyć ewentualnie:confused::confused::confused:

no to piątka ciotka!
Będziemy się obie szpikowały furaginem:no:
A porządków też sobie dziś nie odmówiłam, trochę tańców ze szmatą i trochę z żelazkiem. Kręgosłup mi rozrywa teraz:baffled:

Czesc dziewczyny, mam problem i placze z tego powodu, martwie sie.Wymiary dzidzi sienie zgadzaja i ginmuis spr.za 2 tyg.jeszze raz czy wszystko jest OK, BPD 31tyg.2dni-81.56mm
AC 33 tyg.3dni-273.1mm
FL 30tyg.4dni- 58.18mm
lekarce wlasnie FL-kosc udowa sie niepodoba w stosunku do AC-brzuszka. Tez takie rozbieznosci mialyscie? jestem w 33 tyg.ciazy, usg bylo 2D, ale nawet plci nie mogla zobaczyc bo male sie ulozylo zle...BLAGAM POMOZCIE!!!

Ty sie martwisz a lekarka tez sie martwi? co powiedziala? Nie obraz sie weron ale my tutaj sami laicy i nasze opinie nie sa nic warte. Twoja lekarka studiowala co najmniej 6 lat + kilka lat specjalizacji zeby moc powiedziec cos na ten temat...
Ja ze swojej strony moge Ci powiedziec, ze przy usg mojego malucha zaden wymiar sie nie zgadza (tzn nie jest taki jak pozostale) ale moj lekarz sie nie martwi, wiec ja nawet nie zwrocilam na to specjalnie uwagi. Pamietaj, ze w usg jest granica bledu (bardzo duza) a w dodatku dochodzi kwestia sprzetu i umiejetnosci lekarza wykonujacego badanie... wiec moze jesli bardzo Cie to martwi idz do innego lekarza na konsultacje.

Czesc dziewczyny, mam problem i placze z tego powodu, martwie sie.Wymiary dzidzi sienie zgadzaja i ginmuis spr.za 2 tyg.jeszze raz czy wszystko jest OK, BPD 31tyg.2dni-81.56mm
AC 33 tyg.3dni-273.1mm
FL 30tyg.4dni- 58.18mm
lekarce wlasnie FL-kosc udowa sie niepodoba w stosunku do AC-brzuszka. Tez takie rozbieznosci mialyscie? jestem w 33 tyg.ciazy, usg bylo 2D, ale nawet plci nie mogla zobaczyc bo male sie ulozylo zle...BLAGAM POMOZCIE!!!

Weron my tu sobie możemy jedynie gdybać bo żadna z nas nie jest lekarzem. Jeśli coś zaniepokoiło Twoją ginkę to warto to sprawdzić, najlepiej u innego ginekologa, na innym sprzęcie.
Jeśli AC wyszło największe wśród tych pomiarów o których piszesz to może maluch zwyczajnie się opił wód i miał powiększony brzusio? Rozbieżności w poszczególnych pomiarach w zakresie 2-3 tygodni to norma. Szczególnie po 30tc.
Dlatego terminu porodu wynikającego z USG w tym terminie raczej nie bierze się pod uwagę. Dzidzia rośnie w swoim indywidualnym tempie.
Uszy do góry a dla świętego spokoju najlepiej powtórzyć badanie u innego gina.
Pozdrawiam.

AC 33 tyg.3dni-273.1mm
FL 30tyg.4dni- 58.18mm

hej dziewczyny, ja sierpniowka ale was podglądam
wg mnie jeśli miałyby lekarkę niepokoic tylko te rozbieznosci do ok 3 tyg w pomiarach to to nie jest powód do niepokoju - u mnie tez takie wychodziły i w pierwszej i w drugiej ciąży i to normalne!!! przecież nasze dziciaczki tak jak my nie mogą mieć idealnych proporcji- nie kazdy ma tak samo długie nogi, jenakowo okrągły brzuch itd...u mnie na wydruku z usg oprócz tych średnich tygodni pokazane sa przedziały - taki blad pomiaru i one własnie różnią sie o kilka tygodni zawsze!!! co innego gdyby jakaś długość wychodziła na powiedzmy 20 tydzień...
Weron- głowa do góry!!!

WERON - moja córcia na ostatnim usg miała duze rozbierznosci w pomiarach - róznice siegaja 3tyg (miedzy brzuszkiem,koscia udowa a głowka)Lekarz mi powiedział, ze poprostu bedzie długa,a chuda.A u Ciebie moze bedzie pulchniutkie, a malutkie dzieciatko?? :-) :-)

Dziekuje dziewczyny, troche mnie pocieszylyscie. Ale pojde do innego gin.dla swietego spokoju, juz sie troche uspokoilam ale same wiecie jak to jest... Maly ruchliwy jest, chyba wyczuwa, ze mama sie martwi. Tak juz kocham to malenstwo i tak bym chiala by bylo ok.

reklama
I po wizycie. Krew dobra, mocz jak zwykle stan zapalny tym razem wskazujący na bakteryjny ( leukocyty a na dodatek cukier - ale w ilości dozwolonej dla ciężarnej w ostatnim miesiącu ). Szyjka miękka bez rozwarcia, główka wysoko. Dostałam rec na Macmiror i za 2 tygodnie mam się znowu pokazać, zrobimy posiew i zobaczymy czy jesteśmy bliże4j czy dalej (bo wg pomiarów termin wyszedł na 10 lipca a wg om na 21). I po wizycie mnie boli brzuch po badaniu :-(

Do góry