reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Antkowa chyba jednak z Tobą jest wszystko na tak, bo ja myślę podobnie. Dzieci nie planuję choć nie zarzekam się, że już nigdy, wcale. Może jak się pobudujemy i troszkę Hania będzie starsza to może się zdecyduję na następne. A co do antykoncepcji to ja chyba wybiorę metodę tradycyjną w naszym przypadku czyli gumki. Przez 4 lata się pilnowaliśmy i było oki także myślę, że i tym razem się to sprawdzi. Do pigułek nie mam przekonania. Brałam pół roku i nie nadaję się do tego.

reklama
Jeżeli chodzi o sterylizacje to w nasym kraju jest prawnie zakazana. Nie pamietam art z KK bo nie mam przy sobie kodeksu ale jest coś takiego "Kto pozbawia człowieka zdolnosci płodzenia[...] podlega karze". To gdzies ok. art 158 kk bedzie. Nie wiem jak sie ma to do tego, że nie wiem jak teraz ale kiedys podobno jezeli kobieta miała juz 3 cesarki to podwiązywali jej jajowody bo kolejna ciąża zagrażała jej życiu.

Iwon, niestety wygląda na to że dołączę do Ciebie z tymi zastrzykami przeciw zakrzepicy :baffled:

Czy wg Twojego lekarza jest to wskazanie do cesarki? Bo coś takiego gdzieś słyszałam.

Wiesz co u mnie lekarka nie brała tego pod uwagę a pytam o to właściwie na każdej wizycie. No chyba, że coś się zmieni jak pójdę na tą ostatnią wizytę!
Ale cały czas bierzemy pod uwagę tylko SN.

Laski czy któraś z was ma teraz bakterie w moczu? Jakie leczenie stosujecie?
U mnie wyszły liczne bakterie w moczu, azotyny i leukocyty. Dostałam Furaginum na 5 dni, tylko nie wiem czy to mi coś pomoże skoro infekcja najprawdopodobniej siedzi w nerkach a nie w drogach moczowych:baffled:
Sama nie wiem jak to się leczy, bo nigdy wcześniej nie chorowałam na nerki:zawstydzona/y:
Poza tym po wizycie może być, młody zapowiada się na niezłego klocka, na dzień dzisiejszy waży między 3300 a 3700 i mam się szykować na ponad 4kg:baffled:

e_mama po moim ostatnim badaniu moczu wyszło ze
bakterie: bardzo liczne
leukocyty: gęsto
erytrocyty świeże: 10
nabłonek płaski: bardzo liczne
pasma śluzu: liczne
białko w moczu: 26 mg/dl

jutro ide na powtórke badan:/

e_mama po moim ostatnim badaniu moczu wyszło ze
bakterie: bardzo liczne
leukocyty: gęsto
erytrocyty świeże: 10
nabłonek płaski: bardzo liczne
pasma śluzu: liczne
białko w moczu: 26 mg/dl

jutro ide na powtórke badan:/

ja mam zrobić powtórne badanie moczu po wzięciu tego furaginu, echhhhhhhhhhh:baffled:
Białka w moczu na szczęście nie mam, śluzu też.
Chyba się muszę zmusić do picia wody a nie tylko arbuz i arbuz:sorry2::-p;-)

Dziewczyny, szkoda ze wczesniej nie wpoadlam by to napisac ale ja cala ciaze biore Lacto Lady to jest taki preparat (bez recepty) co ma w skladzie zurawine (dobra na drogi moczowe, wyplukuje bakterie) i szczepy kwasu mlekowego (cztery czy ile tam, jak w jogurtach) i odpukac ale cala ciaze mocz super, wymazy i cytologie tez. Moj gin uwaza ze kazda kobieta to powinna brac do konca zycia - dwie dziennie :)

E-mamo błysnęłam!!!;-) Ja jako weterynarz potraktowałam sterylizacje po "naszemu";-) Sterylizacja kobiet jak najbardziej to podwiązywanie. A wyciecie wtedy gdy trzeba: jakies zmiany nie do leczenia farmakologicznego, przy porodzie łożysko przerosnięte czy jakos tak, które sie nie da wyłyżeczkować bodajże. Ha uroki ciąży i ta zaćma na mózgu daje sie we znaki. Ostatnio zapytałam kumpelę w którym rogu macicy zagnieździł sie jej zarodek:tak: :confused: No to sie chyba wytłumaczyłam ze swej gafy....:szok:
A co do bakterii w moczu to mi wyszły kiedys i wybrałam całe opakowanie Uroseptu, bez recepty on jest i gin powiedział aby go użyć. Ale furagin powinien pomóc też.
Ja jutro pomykam do gina i zobaczymy co mi wymyśli na mój przedłużający sie od kilku dni stan podgorączkowy i te wymioty..... No i ciekawam czy mocz i krew ok:confused::confused::confused:

GABIAZ - ale sie uśmiałam :-) :-) :-) jak napisałas, że "jako weterynarz potraktowałam sterylizacje po naszemu" :-) :-) :-)!!!!

reklama
Laski czy któraś z was ma teraz bakterie w moczu? Jakie leczenie stosujecie?
U mnie wyszły liczne bakterie w moczu, azotyny i leukocyty. Dostałam Furaginum na 5 dni, tylko nie wiem czy to mi coś pomoże skoro infekcja najprawdopodobniej siedzi w nerkach a nie w drogach moczowych:baffled:
Sama nie wiem jak to się leczy, bo nigdy wcześniej nie chorowałam na nerki:zawstydzona/y:
Poza tym po wizycie może być, młody zapowiada się na niezłego klocka, na dzień dzisiejszy waży między 3300 a 3700 i mam się szykować na ponad 4kg:baffled:

U mnie ostatnio wyszła krew w moczu i erytrocyty. Możliwe, że jakiś piasek schodzi z nerek (nie miałam wcześniej nic takiego). Lekarka kazała mi jeść żurawinę (3 garście dziennie). Podobno ta suszona lepsza niż w tabletkach i dużo pić. Oczywiście absolutnie nie przetrzymywać moczu, ale w naszym stanie to nawet chyba się nie da:)

Do góry