reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Asiu, nie ma problemu ;-)

Karola, jak widzisz wymazy/posiewy to standard więc samym skierowaniem nie ma co się przejmować. Miejmy tylko nadzieję że nic z nich nie wyrośnie :tak:

:-)karola nie ma się co martwic posiew z pochwy maja wszyscy między 35 a37 tyg. ciąży.jest to pobieranie wymazu pod wzgledem paciorkowcy,jeśli bedziesz miała jakąś bakterie to chcą to wyleczyc do porodu,a jeśli urodzisz szybciej to zaraz po porodzie dostaniesz antybiotyk,ja mam posiew w środe:tak:jeśli chodzi o posiew z moczu to ja też teraz robiłam bo mam od jakiegoś czasu bakterie liczne w moczu.nie zagraża to dziecku,ewentualnie my możemy miec jakieś zapalenie nerek,dróg moczowych,lub takie tam z tym związane.nie jestem pewna wiem tylko ze nie wpływa to na dzieciątko a to najważniejsze.wynik bede miala we wtorek a wizyte w srode.pozdrawiam.:-):-):-)

Karola - dziewczyny mają racje!!! posiew z pochwy to standardowe badanie pod koniec ciąży i dlatego właśnie jesteśmy kierowane na nie. Przecież lekarz nie stwierdził ot tak sobie, że są jakieś bakterie bo dopiero posiew jest w stanie to wykazać tym bardziej, że nie dają one żadnych objawów.
ja miałam robiony posiew tylko i wyłącznie w kierunku paciorkowca streptococcus - innych bakterii nie sprawdzali mi.

Beacia - jeżeli nie zdąży się przeleczyć paciorkowca przed porodem to z tego co wiem dostaje się zastrzyk PRZED porodem a nie PO bo ta bakteria nie dla nas jest groźna a dla dzieciątka przy porodzie ?! ew. z tego co wiem nieraz dziecko jest badane po urodzeniu na obecność tej bakterii i ew. ono dostaje antybiotyk

Dzięki dziewczyny, trochę mnie uspokoiłyście, a ja sie stresowałam, bo w pierwszej ciąży nie miałam niczego takiego... ale w poniedziałek byłam zrobić te posiewy i teraz tylko czekam na wyniki... a najchętniej to poszłabym już rodzić, bo mi coraz ciężej się funkcjonuje...:-(

reklama
Melduję się po USG :-) Mała waży 2600g więc ani za dużo ani za mało i co najważniejsze p. doktor obejrzał szyjkę któa jak się okazało ma 2,5 cm więc jak na 36 tc jest Ok i nie ma szczególnie czym się przejmować bo to normalne że na tym etapie zaczyna się skracać, najważniejsze że jest zamknięta :tak:
Kurcze, tylko po co ja się stresowałam przez 2 tygodnie, leżałam (no, przynajmniej się starałam ;-)) i przez to nawet nie odwiedziłam babci w jej 80 urodziny :no:

witam!:-)
Antkowa gratuluję udanego USG!:tak:
posiewem karola nie ma co sie przejmować, aj co prawda biorę metronidazol na bakterię, która u mnie znaleziono, ale jak wczoraj byłam na usg u innej pani doktor powiedział mi,ze ona tej bakterii nie leczy,ale jak juz jestem w trakcie kuracji to mam ją skończyc, bo dopochwowo nie zaszkodzi, gorzej jakbym łykała antybiotyk.

Ja wczoraj też zaliczyłam USG:tak:. Staś według pomiarów wyszedł dokładnie na 33 tyg i 5 dni:-),a termin porodu dokładnie wypadł 30 lipca, czyli w ten sam dzień , który jest obliczany na opdstawie ostatniej miesiączki:-). Powiedziała,ze wszystkie wymiary jak z ksiazki, odpowiadaja dokładnie tym ,które w tym tyg. ciązy powinny być. Waga maluszka to 2200 g i tez powiedziała,ze jest ok i ze dopiero teraz to on zacznie przybierac porzadnie na wadze.Ale wiadomo te terminy to sa orientacyjne no bo moge urodzić 2 tyg przed i po terminie

Zwapnienia jeszcze są,ale wg mnie ewidentnie mniejsze względem popszedniej wizyty. Serduszko duże,a plamki biale takie jak były w 22 tyg. Także jestem very glad:-D:-D:-D:-D:-D

Beacia82 powodzenia na wizycie
Juluszka to super ze wszystko dobrze, a malenstwo niech rosnie zdrowo w brzusiu..:-)

Antkowa, Juluszka to gratki za dobre wieści:-):-), ja już tez jestem ciekawa ile mały ma wagi, ale to dopiero na początku lipca.
Beacia również dobrych wieści życzę.

reklama
Do góry