reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

annie22 przy takim poziomie hemoglobiny w Polsce rzeczywiscie juz lykalabys zelazo.
a z bialkomoczem jest dokladnie tak jak pisala E mama... ja tez mialam bialko w moczu ale nie mialam podwyzszonego cisnienia wiec lekarz nic nie mowil. a Ty mialas mierzone cisnienie na wizycie????

reklama
ja dziś też zaliczyłam wizytę u lekarza, a nawet dwóch, bo rano byłam u okulisty, siatkówka jest ok, ale wzrok mi strasznie poleciał, wcześniej było -1 i -0.75 a teraz jest -2 i -1,5:szok::szok::szok::szok::szok: mam receptę na nowe okulary ale nie wiem czy kupować czy czekać, tylko że okulistka mi kazała przyjść jakieś 2 miesiące po porodzie do kontroli i jak nie zmienię okularów to będzie mi głupio iść do niej, chyba że zmienię okulistkę później;-)

mi też poleciał wzrok ale okulista stwierdził że nie opłaca się zmieniać okularów bo po porodzie i tak się wszystko zmieni...

co do okularów to zdecydowałam że nie kupuję teraz nowych okularów, jeszcze widze przez stare więc wytrzymam;-) i okaże się co będzie dalej
Annie
przy białku w moczu mój lekarz by jakoś na pewno zareagował, bo jak wspomniała Emama to jeden z objawów zatrucia ciążowego, ale są tez inne objawy więc trudno powiedzieć czy to zwyczajnie zignorował czy przy braku innych objawów na razie ci to nie grozi, ale dziwne że pominął milczeniem....

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :tak:

Antkowa wiec po spojrzeniu w akta widze, ze ja tez od 2 tyg mam szyjke na 2 cm, wprawdzie nie wiem czy tak jak teraz miekka ale... przechodzilam to nieswiadomie :tak: Kiedys wspominalas o takich bolo-skurczach, tez tak mialam no ale nie chcialam sie nakrecac, skoro wszystko w porzadku to w porzadku... a teraz to sie ciesze ze jeszcze nie urodzilam :-) Tylko ze ja sie tez oszczedzam, bo nie mam innego wyjscia- wiecej ruchu= wiecej boli wiec ani mi w glowie bylo za bardzo szalec... A co do przygotowan to tez wczoraj wpadlam w panike- mam nadzieje ze do konca tyg uda mi sie z reszta uwinac tak w razie co ;-)

e-mama, dosia24 specjalnie opuchnieta nie jestem, moze tylko konczyny wieczorkiem ale to schodzi wiec chyba to normalny objaw. A cisnienie mam podwyzszone od poczatku ciazy, tak w granicach 130-140/80 ale to tez na granicy raczej... Tylko ze ostatnio zaliczylam ostre odklebuszkowe zapalenie nerek i boje sie zeby te moje nerki wytrzymaly... No i oczywiscie mam stracha czy temu mojemu malenstwu tam we mnie rzeczywiscie dobrze jest skoro mama taki chorowitek ciagle cos :eek:

robaczek25, Sysia_waw mi tez okulistka powiedziala ze to normalne w ciazy, ze tak wzrok leci... Tylko ze ja specjalnie dylematow nie mialam, bo nosze soczewki miesieczne wiec moge sobie zmieniac... Ale na twoim miejscu robaczku bym sie wstrzymala - przeciez to kupa pieniedzy, jakbys teraz mialas zmienic i potem ewentualnie znowu...

annie22 ja mam hemoglobinę na poziomie 11 i właśnie rozmawiałam z lekarzem na ostatniej wizycie i powiedział, że te witaminy dla kobiet w ciąży wystarczą (tam jest porcja żelaza), tyle że powiedział, że gdyby to był nagły spadek to bym coś dostała, ale, że ten poziom jest na równym poziomie od paru miesięcy to nic nie daje.
Po za tym czytałam, że dzidzi nie zabraknie żelaza bo zabiera tyle ile jej potrzeba, najwyżej matka musi odbudować zapas po porodzie. Staram się jeść rzeczy z żelazem ale nie wiele to daje.
Robaczek właśnie też czytałam, że wzrok często się poprawia po ciąży, bo czasem jest po prostu jakiś ucisk na nerwy wzrokowe w ciąży, także chyba już na tym etapie lepiej się wstrzymać z okularami.

Hej dziewczyny

Ja juz po wizycie,wiecej czekania niz wizyta trwała,wszystko wporzadku wyniki dobre,brzuszek kształtny, tętno dzidziusia wyczuwalne.
Nastepna wizyta za 2 tyg. 24.06-do zrobienia hbs i wr.
To tyle pozostaje mi dalej leniuchowac i czekac na maluszka,tylko jakos nie moge sie zebrac zeby torbe spakowac do szpitala.
Pozdrawiam

hej hej :-)

Ja także po wizycie,wszystko w porządku,hemoglobina w normie 11 ;-)...oprócz skurczów przepowiadających i stawiania się brzusia nic się nie dzieję wiec nadal czekamy,KTG nadal co drugi dzień i wizyta za tydzień ...młody rośnie 3300g i w sumie to mogłabym już rodzić :-)....nadal czekamy i tak pewnie se jeszcze poczekamy z miesiąc.....

Za wizytujące trzymam kciukasy :-)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!! Ja czekam na dzisiejsza wizyte, ale wiem ,ze bedzie dobrze, bo czuje sie rewelacyjnie :-)

reklama
No i ja się melduję...

Wizyta przebiegła pozytywnie z tym, że mój syn nie jest taki wielki jak się zapowiadał. Lekarka troszkę się zaniepokoiła tym, że wg. ugs waga juniora przez miesiąc czasu wzrosła tylko o 200g.:-( Ale jak sama potem dodała to jest tylko teoretyczny pomiar. Czyli na dzień dzisiejszy 2400g.

Wcześniejszy poród nie zapowiada się wręcz wcale się nie zdziwię jak ciut przeniosę ciążę. Max. waga przy porodzie ginka określiła na 3200-3500g.
Dostałam polecenie leżenia przez ten miesiąc i mam "robić nic".:eek: Nie dźwigać, nie męczyć się, leżeć z nogami do góry. :nerd: I ewentualne wizyty na basenie są miło widziane. Nie do intensywnego pływania tylko do odpoczywania.:sorry: Na koniec najlepsze - 20 zastrzyków w brzuch. :szok: :crazy: ! dziennie.
Ach, no i waga 4kg.na +. Co daje 12 kilo w sumie.:confused2::sorry::-p

Do góry