reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

a gdzie E_mamo zrobili Ci takiego psikusa z glukozą, ja robię wszystkie badania w Brussie, to laboratorium było w Wojewódzkim, a teraz jest tuz obok w MSWiA, sprawnie i bezproblemowo

poza tym gratuluje hojnie obdarzonego synka:-D:-D:-D super, że zdrów:tak:

reklama
Emamo gratuluję udanej wizyty szkoda tylko że musisz przez test obciażenie glukoza przechodzić jeszcze raz :tak:

e_mamo gratuluje tej hojności Filipowej :-) współczuję że musisz powtórzyć test

co do glukozy to ja jestem w zawieszce, dostałam skierowanie na glukozę i miałam zejść do lab się dopytać co i jak. Wyobraźcie sobie, że ona mi kazała wstać rano, zjeść śniadanie, po godzinie wypić glukozę (bez cytryny!) i jak będzie godzina od wypicia wstawić się na pobranie krwi. Dziwnie jakoś, za pierwszą ciążą jechałam na czczo, pobierali mi krew, potem glukoza, godzina czekania i znowu krew a teraz wszystko na odwrót :rofl2:

dzięki laski!!!:tak::tak::tak:

a gdzie E_mamo zrobili Ci takiego psikusa z glukozą, ja robię wszystkie badania w Brussie, to laboratorium było w Wojewódzkim, a teraz jest tuz obok w MSWiA, sprawnie i bezproblemowo

poza tym gratuluje hojnie obdarzonego synka:-D:-D:-D super, że zdrów:tak:

Ja robię wszystkie badania w Invikcie w Madisonie.

e_mamo gratuluje tej hojności Filipowej :-) współczuję że musisz powtórzyć test

co do glukozy to ja jestem w zawieszce, dostałam skierowanie na glukozę i miałam zejść do lab się dopytać co i jak. Wyobraźcie sobie, że ona mi kazała wstać rano, zjeść śniadanie, po godzinie wypić glukozę (bez cytryny!) i jak będzie godzina od wypicia wstawić się na pobranie krwi. Dziwnie jakoś, za pierwszą ciążą jechałam na czczo, pobierali mi krew, potem glukoza, godzina czekania i znowu krew a teraz wszystko na odwrót :rofl2:

Aniu
, najpierw powinni pobrać Ci krew na czczo, później wypijasz glukozę i po godzinie pobierają Ci krew ponownie ( w przypadku 50mg glukozy) a jeśli masz test z 75mg glukozy to ponownie pobierają krew po 2 godzinach. Mi mówiły piguły w laboratorium i potwierdziła to dzisiaj ginka, że rano trzeba być na czczo i między pobraniami krwi też nie wolno nic jeść.

Anika, gratuluje zdrowego Babelka!!!:-)
Zdziwiona jestem tym sniadankiem zaproponowanym, ale ja kilka dni temu tez czytalam o glukozie, ktora nie musi byc robiona na czczo.:nerd:

no właśnie do tej pory myślałam tak jak Ty ale w laboratorium powiedziała mi dokładnie to co napisałam, pytałam się jej dwa razy bo nie dowierzałam :baffled:
Zanim tam pojadę to zadzwonię do nich i się dopytam jeszcze raz bo jestem przez to wszystko zakręcona.

Anika coś ściemniają z tą glukozą, mężowy też mówi że na głodniaka glukozę trzeba robić, pierw krew, potem glukoza, i znów krew, dopiero potem śniadanie, o ile po tej pysznej glukozie dasz rade;-)

reklama
E-mamo gratuluje hojnosci u Filipka :-). Z glukozą dasz radę a przy okazji opierdziel te co namieszały :-D Łatwo mi pisać jutro wybieram się na badania i mam poraz pierwszy glukozę hmmmmm Naprawdę to takie wstrętne ????

Mój synuś mnie kopie :-D chyba muszę troszkę polezec bo od sterty ciuchów które prasowalam usiadałam odrazu do kompa.

Do góry