reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

e mamo gratulacje hojności u synka.
Ja dziś odebrałam wyniki bad. krwi przed piatkową wizytą i wsio jest dobrze. Hematokryt tylko troszkę niższy i gęstość moczu, ale to pewnie od tego że tyle piję. Mogłabym być na stałym wlewie płynów i wtedy bym była usatysfakcjonowana;-)

reklama
A ja juz po wyzycie u ginekologa.
No i waga coś drgnęła - 300g wiecej. Czyli razem juz 1,8kg od poczatku ciazy.
Cisnienie znow niskie.
Krew i mocz jak zwykle troszke po za norma, z tym ,że tym razem w moczu mam stężenie składników chemicznych. :szok: Ale podobno w ciąży tak moze byc, wiec uf... Toksoplazma po raz drugi ujemna, uf ...i Hiv1/Hiv2 ujemny.
Dostałam skierowanie na ta nieszczęsną glukoze, a tak sie cieszyłam, ze to mnie omija. Ale dopiero po 24tyg mam zrobic. No i skierowanie na ponowne kontrolne Echo serducha Lenki.

Nie wiem jak u Was ale u mnie zawsze sa zabawne wizyty. Z lekarzem cały czas mozna sobie pozartować ,a połozna co waży, mierzy ciesnienie itd kobieta anioł i też z poczuciem humoru!!! Trafił mi sie dobry team!!!:-):-):-)Zycze Wam i sobie takiej połżnej podczas porodu!!

A to ja nie skumałam, że od prywatnego lekarza skierowan w NFZ nie przyjmuja. Ja na szczescie tez chodze prywatnie, tylko wszystkie badania te w klinice i te co robie w szpitalu mam za darmo, w abonamencie. I naszczscie dostaje na wszystko badania na co chce i na co trzeba bez limitu. Uf

E-mamo - gratuluje dobrych wiesci po wizycie u lekarza. No ale z tą glukozą to współczuje!!!!

e mamo gratuluje..:-) :-)
stopi dobrze ze wszystko w porzadku.
ja tez odebralam wyniki i nawet nie jest tak zle...

No a u mnie z kolei nie za różowo :-( ginka potwierdziła że mam cukrzycę ciężarówek, dostałam skierowanie do przyszpitalnej poradni diabetologicznej, dostanę glukometr i dietka :baffled: teraz muszę poczytać co i jak z tą cukrzycą bo do poniedziałku nawet prze myśl mi nie przeszło że mogę to mieć:no: ginka powiedziała, że Mała bardzo szybko zaczęła rosnąć - właśnie pewnie przez tą cukrzycę, i pewnie przez ten bardzo intensywny wzrost tak bardzo odczuwam te skurcze bo mi macica nie nadąża...
Poza tym na skurcze 3x1 no-spa forte i powrót Luteiny 2x1 :-( kilka dni leżenia żeby się wszystko unormowało a ogólnie 3 tygodnie zwolnienia... Potem niestety pewnie siedzenia w domu ciąg dalszy... Dobrze że przynajmniej wiosna idzie...

Nie martw się :tak:
Dietka cukrzycowa może niezbyt fajana jesli chodzi o ciążę ale nie taka najgorsza ( już się troszkę naczytałam jak dostała swoje wyniki ) :tak: Poza tym niewiele do końca zostało. Dasz radę :-)

Stopi super że wszystko w porządku

Antkowa głowa do góry, na pewno wszystko bedzie ok:tak: trzymaj dietke i wypoczywaj jak doktór kazał

Ja się także chwale bo już po wizycie :tak:,wszystko spoko:-) ,serdusio bije,tętno w normie :-),ogólnie jestem zadowolona :tak:,dostałam skierowanie na badania i kochaniutką glukozę :szok::szok::szok:,blllllllllllleeeeee a Usg za 2 tyg :-)........i znowu najdłuższe 2 tyg mojego życia a i tak pewnie sie nie dowiem co mi tak buszuje w brzusiu :angry:;-):angry:....żyję już tym że dowiem się dopiero w lipcu,bo po co się denerwować,prawda ?!?!?!

Młodziez już spi więc i ja idę wyprostowac kopytka.....miłego wieczorku Kochaniutkie :-):-):-):-):-):-)

reklama
szczęśliwym dziewczynom po wizytach gratuluje wyników, a tym mniej zadowolonym to powiem, ze bedzie dobrze na 100 procent:tak:, a taka dietę to pewnie da sie przetrzymać... moze sie mniej tez przytyje przez nią, bo pewnie jest chudsza, wiec jej plusem , bedzei zdrowa dzidzia :tak:i ekstra figura odrazu po porodzie:tak:, czego bedziemy zazdrościć( przynajmniej ja, bo robie sie wieczorami szczególnie jak maly hipopotam:crazy:)

konczę, bo zaraz sie zacznie you can dance, ide sie przytulic do mężą...

zawsze był czułym pieszczochem,a teraz jest dla mnie szczególnie i wyrozumiały, i wrażliwy, i delikatny i w ogóle naj naj naj. ;-)

dobrej nocki kochane :tak:

Do góry