reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Monia,ja trzymam kciuki za twoje wróżby :-)...dziewczynka.....ale chlopak tez moze być ;-)
Dokładnie Asiu głowa do góry...ja też przechodziłam juz grzybka i non stop mam bakterie w moczu co sie ich pozbede to chollery jedne wracaja :wściekła/y:...w pierwszej ciązy mialam to samo i skonczylo sie wszystko rewelacyjnie....także Kochana badz spokojna i za duzo nie myśł :tak:;-):tak:....

reklama
Ja 2, 5 kg na plusie-załamana jestem. Wystraszył mnie, bo coś jest nie tak w moczu. W tym jeszcze tygodniu mam zrobić posiew i jak będą jakieś bakterię to mam od razu do niego dzwonić. Pow, że takie coś może doprowadzić do wcześniejszych skurczów a w rezultacie do wcześniejszego porodu-normalnie wystraszył mnie jak nie wiem.Nie robił mi dziś usg tylko słuchał serduszko. Szyjka trzyma i pow, że ogólnie wszystko w porządku ale jakoś nie jestem spokojna. Chyba się robię panikara. Glukozę też mam zrobić ale 75 a nie 50. Nie wiem od czego to zależy. Kolejna wizyta 1 kwietnia.

Dołączam się uspokojeń :tak: W ciąży różne zakażenia zdarzają się niestety czesto. W pierwszej ciąży zażywałam tylko Urosept, teraz niestety wyszły mi liczne bakterie, białko i leukocyty. Więc zażywam Zinnat i Urinal. Jutro kontrolne badanie moczu, po skończeniu antybiotyku posiew. Ważne, żeby jak najszybciej wykryć i leczyć, więc Asiu szybko na badania :tak:

Catherinka i inne kobitki z Krakowa mam małe pytanie. chcialabym wybrac sie w Krakowie na usg 3D 4D, czy moze wiecie gdzie najlepiej sie udac na takie badanie???

Moja ginka poleciła mi dr Nocuń, w Ferility Clinic, na pl. Szczepańskim. Nie mają strony internetowej. Koszt ok. 300 zł, ale terminy masakryczne, jak dzwoniłam na początku lutego to były na kwiecień. Babka ma też w necie bardzo dobre opinie, specjalizuje się w USG i że dokładna, badanie trwa zawsze min. 40 minut.
Ona się podobno razem kształciła w tym zakresie, w tym samym miejscu gdzieś za granicą z dr Franczakiem - jego też mi ginka poleciła. Idę do niego w środę za tydzień (podzielę się opinią), on robi badania na pewno w Scanmedzie na Al.Pokoju, genetyczne usg z przepływami i wszystkimi innymi kosztuje 150 - 2D, a 200 zł-3D. W necie znalazłam opinie, że oboje wymienieni powyżej nie różnią się w ogóle kompetencjami.

Parę linków do info ze Scanmedu:
usg - Scanmed to zdrowie - Ambulatorium 2A - Badanie USG 3D/4D
usg drugi trymestr - Scanmed to zdrowie - Ambulatorium 2A - Badanie USG 3D/4D
dr Franczak - Scanmed to zdrowie - Nasi lekarze - Jacek Franczak

Dosiu, nie, o tym ośrodku nie słyszałam nic niestety. Może poszukaj w necie opinii? Albo dowiedz się jacy lekarze robią tam USG i o lekarzach poszukaj? Mnie przekonały kompetencje Franczaka, ma ten certyfikat Towrzystwa.

dzieki catherinka za info. powiedz mi jeszcze czy trudno sie dostac do tego Franczaka???
dlugo czekalas na wizyte???

On robi głównie USG, nie wiem czy przyjmuje na normalnych wizytach, oto jego godziny przyjęć:
pon: 8-13:40
wt: 8-12:40
śr: 8-12:40 i 18-19:40
czw: 8-15:40
pt: 13-19:40.
Problem był tylko z tymi dniami, kiedy ma popołudnia, wtedy trzeba z 2 tygodnie wcześniej najlepiej, a na te ranne to spokojnie z tydzień wcześniej. Najlepiej sobie przedzwoń i zapytaj jak jest z obłożeniem.

reklama
Do góry