Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
reklama
Rozwiązanie
Przyłączę się do Was. U mnie sytuacja na razie słaba, usg z 9.11 wydawało się że wszystko ok, zarodek 4mm, 6+1 niby i serce 98 (ciaza powinna być minimum 1 tydzień starsza ale ok, może coś się przesunelo), 9 dni później zaczęłam plamic i pojechałam na IP, zarodek 4mm... serce bije około 90 uderzeń i krwiak, dostałam duphason ale nie wygląda to dobrze. 2 dni później byłam u mojej ginekolog i tam też 4mm ale nie podała mi akcji serca, powiedziała tylko że bije ale ogólnie mam się nastawić na poronienie Dodatkowo beta mi spadła za 36tys na 35tyś (robiłam przed wizytą w odstępie 48h), teraz znowu mam zrobić 2x, kolejna wizyta dopiero 4.12.
Nadzieja_31
Fanka BB :)
reklama
Chichuni
To jest moje z 7 tyg. Więc myślę, że na spokojnie. Tym bardziej, że lekarz wychwycił ☺
Załączniki
Nadzieja_31
Jutro się wszystkiego dowiem. A objawy jakie miałaś? Ja na dzień dzisiejszy oprócz pobolewania podbrzusza, częstych wizyt w toalecie, wzdęć i czasem zgagi, czasem zaparć i lekkich jakby nudności innych nie mam. Ogólnie czuje się taka przepełniona w żołądku.To jest moje z 7 tyg. Więc myślę, że na spokojnie. Tym bardziej, że lekarz wychwycił ☺
Hanciaaq
Hej dziewczyny, myśle ze idealnie się wpasuje do tematu. Poroniłam 5dni temu w 4-5tc, dzisiaj skończyłam krwawić. Wizyta u lekarza pod koniec tygodnia i liczę na zielone światło, musi mi sprawdzić endo z tego co mówił. Według wyliczeń na 4.11 powinna przypaść owulacja no j zobaczymy, od tego cyklu zaczynam testy owulacyjne, mam nadzieje, ze się uda i wszystko będzie w porządku. Mam już synka 9miesiecy wiec zobaczymy jak to teraz będzie. Ja trzymam za was wszystkie mocno kciuki!
Chichuni
Ja nie miałam objawów jako tako specjalnych na początku. Bylam senna tylko, ciągle zmęczona. Dopiero w starszej ciąży zaczęły pojawiać się zaparcia. Teraz walczę ze zgagą. Oczywiście zachcianki sie pojawiały juz na poczatku, ale myslalam, że to dlatego bo okres mial być. Tym bardziej, że nie wierzyłam, że w końcu się udało.Jutro się wszystkiego dowiem. A objawy jakie miałaś? Ja na dzień dzisiejszy oprócz pobolewania podbrzusza, częstych wizyt w toalecie, wzdęć i czasem zgagi, czasem zaparć i lekkich jakby nudności innych nie mam. Ogólnie czuje się taka przepełniona w żołądku.
Ile czasu spóźnia Ci się @?
Nadzieja_31
Okres spóźnia mi się 11 dni. Dzisiaj trochę więcej się ruszam to zaczął mnie pobolewać brzuch, jakby jajnik i plecy, nie wiem czy to normalne. W każdej wolnej chwili staram się odpoczywać.Ja nie miałam objawów jako tako specjalnych na początku. Bylam senna tylko, ciągle zmęczona. Dopiero w starszej ciąży zaczęły pojawiać się zaparcia. Teraz walczę ze zgagą. Oczywiście zachcianki sie pojawiały juz na poczatku, ale myslalam, że to dlatego bo okres mial być. Tym bardziej, że nie wierzyłam, że w końcu się udało.
Ile czasu spóźnia Ci się @?
Chichuni
Odpoczywaj, bol w podbrzuszu moze byc spowodowany rozciąganiem sie macicy. Nie plamisz? Ja przy poronieniu i pozamacicznej zaczynałam od plamienia.Okres spóźnia mi się 11 dni. Dzisiaj trochę więcej się ruszam to zaczął mnie pobolewać brzuch, jakby jajnik i plecy, nie wiem czy to normalne. W każdej wolnej chwili staram się odpoczywać.
Nadzieja_31
Nie plamie, jest cały czas czysto. Od samego początku nic nie plamiłam.Odpoczywaj, bol w podbrzuszu moze byc spowodowany rozciąganiem sie macicy. Nie plamisz? Ja przy poronieniu i pozamacicznej zaczynałam od plamienia.
reklama
Chichuni
No to jak dla mnie nie ma czym się martwić Daj znać od razu po wizycie, ja trzymam kciuki ❤Nie plamie, jest cały czas czysto. Od samego początku nic nie plamiłam.