Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
reklama
Rozwiązanie
Przyłączę się do Was. U mnie sytuacja na razie słaba, usg z 9.11 wydawało się że wszystko ok, zarodek 4mm, 6+1 niby i serce 98 (ciaza powinna być minimum 1 tydzień starsza ale ok, może coś się przesunelo), 9 dni później zaczęłam plamic i pojechałam na IP, zarodek 4mm... serce bije około 90 uderzeń i krwiak, dostałam duphason ale nie wygląda to dobrze. 2 dni później byłam u mojej ginekolog i tam też 4mm ale nie podała mi akcji serca, powiedziała tylko że bije ale ogólnie mam się nastawić na poronienie Dodatkowo beta mi spadła za 36tys na 35tyś (robiłam przed wizytą w odstępie 48h), teraz znowu mam zrobić 2x, kolejna wizyta dopiero 4.12.
Nadzieja_31
Fanka BB :)
Narazie lekarz wyliczył na 24.06.2021No chwal się. Na kiedy termin z usg pokazało?
reklama
P
Paula33.
Gość
Może to być ciąża. Ja tak miałam, po poronieniu biochemicznym odrazu zaszłam w ciążę. Zrób betę i za 48h zrób ponownie, jak będzie rosnąć to będzie ciąża daj znać jak zrobisz betę i jak wyniki.Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
P
Paula33.
Gość
Przepraszam, nie zauważyłam że to post z lipcaHej dziewczyny, mam pytanie czy któraś tak miała ? Otóż miesiąc temu miałam poronienie samoistne. Natomiast w tym miesiącu spóźnia mi się okres już 2 dni, myśle ze to normalne po poronieniu, ale coś mnie tchnęło i zrobiłam test ciążowy, a tam 2 kreski. Jestem w szoku bo wcześniejszym cyklu, testy ciążowe wychodziły mi później czyli po 7 dniach od spodziewanej miesiączki, beta hcg było niskie i nie było pęcherzyka ciążowego. Jak myślicie czy Obecnie może być to zdrowa ciąża ? Czy może jeszcze poczekać ? Bo nie chce się nakręcać i później znów rozczarować . Jak myślicie kiedy zrobić beta hcg ?
Chichuni
A u Ciebie jak sie rozwija?Może to być ciąża. Ja tak miałam, po poronieniu biochemicznym odrazu zaszłam w ciążę. Zrób betę i za 48h zrób ponownie, jak będzie rosnąć to będzie ciąża daj znać jak zrobisz betę i jak wyniki.
P
Paula33.
Gość
U mnie niestety póki co dzisiaj zaczął się 1dc. Jestem po 2 poronieniach- może w tym cyklu się uda i w listopadzie będą 2 kreski.. a jak u Ciebie?A u Ciebie jak sie rozwija?
Chichuni
Trzymam kciuki. U mnie po poronieniu w maju, udało się. Jestem w 17 tcU mnie niestety póki co dzisiaj zaczął się 1dc. Jestem po 2 poronieniach- może w tym cyklu się uda i w listopadzie będą 2 kreski.. a jak u Ciebie?
P
Paula33.
Gość
Super, gratuluję ja wciąż czekam i może się uda. Ok uciekam, za dużo tego czytaniaTrzymam kciuki. U mnie po poronieniu w maju, udało się. Jestem w 17 tc
To jest takie pocieszające że niektórym się udaje 3mam za Was kciuki dziewczyny i za siebie też.
Poronienie samoistne 25 wrzesień, brak miesiączki, dolegliwości, 2 kreseczki ...
Poronienie samoistne 25 wrzesień, brak miesiączki, dolegliwości, 2 kreseczki ...
Chichuni
Betę robiłaś?To jest takie pocieszające że niektórym się udaje 3mam za Was kciuki dziewczyny i za siebie też.
reklama
Dopiero się wybieram. Mieszkam w uk to trochę misja. 1,5 h do labo na razie mnie mdli okrutnie i nie wiem czy poradzę sobie z taka podróżą w maseczce. A przecież powinnam zrobić kolejną za 2 dni... Wizytę mam dopiero za 3 tyg , ale jestem przygotowana. Femibion 1 , heparyna w brzuch i duphostan. Konsultowane z moją Gin .Betę robiłaś?
Stresuje się strasznie ..