reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

Piekne te Wasze kluseczki. Spore dzieciaczki 4 kg. Ja mam duzo ubranek na 56 cm i mam nadzieje na mniejsze dziecko zebym zdazyla załozyć.

kamila- domek Twój synek mial spory hehehe

reklama
Avo jaki miałaś malutki brzuszek w ciąży z coreczką:szok: jak na 7 msc:tak:
Ja to miałam brzuszysko:zawstydzona/y: synek ważył 4.300 kg wiec maly nie był hehe:-D

Avo, Kamila ale super dzieciaczki ;)

Teraz też na pewno będę miała wielki bęben a może i większy ?:)
Mój się urodził 56 cm :p
Ja się wcale nie przejmuję dużym brzuchem :) Jak urodzę to wtedy zacznę płakać że mam duży teraz mogę mieć ogromny :)

Kamila ja też się absolutnie nie przejmuje, no jedyny okres w moim zyciu, ze się nie musze przejmować, że mam duży brzuch hehe :) a tak to zawsze ze jakas faldka, ze coś, chociaż mąż mowil, ze zdziwialam juz totalnie az byl na mnie zły o to:zawstydzona/y: ale, ze nigdy nie było kobietą to nigdy nie zrozumie:-D
Moj Kuba mial 62 cm ;)

alee w 56 cm (ubranka) troche "pochodzil" niektore takie wieksze były ;)

Avo jaki miałaś malutki brzuszek w ciąży z coreczką:szok: jak na 7 msc:tak:
Ja to miałam brzuszysko:zawstydzona/y: synek ważył 4.300 kg wiec maly nie był hehe:-D

Avo, Kamila ale super dzieciaczki ;)

na mały to on wygladał moze na zdjeciach, ale tak jak pisałam 50 cm więcej to nie jest mało- to bardzo dużo, ja po prostu brzucha ie miałam przed ciążą. Jak cyztałam to brzuch średnio w ciazy kolo 35 cm rośnie także moje 50- bałam się rozstepów jak cholera:(

Avo to nasze dzieci sie takie sam urodzily :D60 cm i 4 kg. zreszta jak bylam w szpitalu to moj i tak byl najmniejszy z tych co sie urodzily. byla 4 dzieci i wszystkie ponad 4 kg. jakie to dzieci sie teraz rodza :)
ale mlody tez zdazyl pochodzic w tych na 56 bo na poczatku mial podkurczone nozki i sie miescil spokojnie przez 2 -3 tyg w nie. oczywiscie przed porodem na usg powiedzieli mi ze bedzie mial 50 cm i 3200....no i sie troche pomylili...ja nie moglam urodzic bo na moje warunki jednak za duze bylo i musieli mnie pociac. wiec 2 w 1 mialam.
no wlasnie nie wazne jaki brzuch wazne ze dziecko zdrowe. mialam znajoma ktora sla ze mna do porodu, dziecko 3i pol kg a brzuch nie przesadzajac jak 5-6 miesiac. nie wim gdzie jej sie to dziecko schowalo ale w szpitalu nie chcieli uwierzyc ze ona rodzic przyjechala:) ponoc w 1 ciazy tez taki miala jakby go nie bylo

Avo 50 cm to duzo.mi 45 urosl a myslalam ze naprawde pekne w koncu:D

No a co ja mam powiedziec - moj ponad 5kg wazyl!!! To dopiero kolos. nawet pampersy ktore kupilam przed porodem byly za male i musialam wymieniac na wieksze:-D:-D:-D a ubranka na 56cm to nawet nie bylo po co ruszac od razu do sklepu i wymiana na wieksze:-D

AVO ja nie wiem ile mi brzuch urósł, nie zmierzylam jak mam być szczera:zawstydzona/y: wlasnie na zdjeciach podobno na duzego wygladał jak na 2 miesieczne dziecko wlasnie a jak mam przyeciala do nas to bya w szoku, ze jednak taki malutki, dla mnie byl mimo to kruszynką:tak:
Teraz ma 2 latka i 1 miesiąc a 99 cm już:tak: (mąż ma 185cm a ja 172 cm).

blond_20 a moj byl najwiekszy sposrod dzieci, ktore w tym czasie sie urodzily, na sali lezala ze mną babeczka, ktorej corka miala 2.6 kg wiec byla miedzy nimi roznica :)

a teraz wcale nie wazy duzo jak na swoj wzrost bo 13 kg. a je za dwoch:-D

gkvip to nas teraz zagielas :-D:-Dnaturalnie rodzilas?
ja Wam wstawie moja pyze :)bo odnalazlam na forum rafal w szpitalu 1.jpegrafal w szpitalu 2.jpeg
tez ze szpitala chociaz tego drugiego nie pamietam nawet kto robil bo ledwo zylam po cc
Polaa no 2600 to sobie nawet nie wyobrazam jakie to male jest bo mi sie moj taki malenki wydawal.a i ja mam 160 cm i ojciec Rafala niecale 170 wiec kurduple.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak naturalnie i to byl bardzo szybki i z przygodami porod :tak:. Nie wspominam go zle.
A co do wagi to moj synus rosl w oczach nawet lekarze mysleli ze cos jest nie tak bo taki duzy. Gdy mial 6miesiecy wazyl juz 10kg:szok: taki byl jego urok. A dzis chlop jak dab 173cm wzrostu i chudy jak patyk!!!

blond_20 super bobo :-) taki slodki:-)

Ostatnia edycja:
Do góry