reklama
Avo to nasze dzieci sie takie sam urodzily 60 cm i 4 kg. zreszta jak bylam w szpitalu to moj i tak byl najmniejszy z tych co sie urodzily. byla 4 dzieci i wszystkie ponad 4 kg. jakie to dzieci sie teraz rodza
ale mlody tez zdazyl pochodzic w tych na 56 bo na poczatku mial podkurczone nozki i sie miescil spokojnie przez 2 -3 tyg w nie. oczywiscie przed porodem na usg powiedzieli mi ze bedzie mial 50 cm i 3200....no i sie troche pomylili...ja nie moglam urodzic bo na moje warunki jednak za duze bylo i musieli mnie pociac. wiec 2 w 1 mialam.
no wlasnie nie wazne jaki brzuch wazne ze dziecko zdrowe. mialam znajoma ktora sla ze mna do porodu, dziecko 3i pol kg a brzuch nie przesadzajac jak 5-6 miesiac. nie wim gdzie jej sie to dziecko schowalo ale w szpitalu nie chcieli uwierzyc ze ona rodzic przyjechala ponoc w 1 ciazy tez taki miala jakby go nie bylo
Avo 50 cm to duzo.mi 45 urosl a myslalam ze naprawde pekne w koncu
wiesz co, ja tez nie dałam rady sn i po 14 godzinach cc, mamy podobne bardzo historie
gkvip ja znam wlasnie kobietke, ktora rodzila ponad 5 kg dziecko i szybko jej poszlo, za to opowiadala, ze lezala z Nią kobieta, ktora urodzila tez 5 kg syna ale podobno maskara!! Jakby walec po Niej przejechal - jej slowa, a kazdy ruch powodowal straszny bol, nie mogla kichnąć nawet bo plakala z bolu:-(
edit. ja tez nie dalam rady SN i po 45 godzinach cc
edit. ja tez nie dalam rady SN i po 45 godzinach cc
blond_20
Czarownica
Pola super chlopakjakie my ladne dzieciaczki mamy
Avo no u mnie po 21 godzinach. po co kobiete tyle mecza jak widza ze nic nie idzie?!mnie pokroili bo zaczelam grozic ze jak mnie nie znieczula to wyskocze przez okno. podzialalobo przez 21 godzin rozw z 2 cm do 4 doszlo to ja bym chyba z tydzien rodzila chociaz jak sie okazalo to w ostatniej chwili mnie pocieli bo juz mlody kolory zmienial
gkvip podziwiam Cie naprawde.takiego klocka urodzic moj na pol roku wazyl 10.5 :/ i zaczelam sie bac ze bedzie otyly bo tak jesc lubil, ale na roczek bylo juz tylko 11 wiec jak zaczal dostawac inne jedzenie niz tylko mleko albo kaszke to sie wyciagnal troszke i juz tak nie tyl. teraz ma 3 latka i 16 kg.
Avo no u mnie po 21 godzinach. po co kobiete tyle mecza jak widza ze nic nie idzie?!mnie pokroili bo zaczelam grozic ze jak mnie nie znieczula to wyskocze przez okno. podzialalobo przez 21 godzin rozw z 2 cm do 4 doszlo to ja bym chyba z tydzien rodzila chociaz jak sie okazalo to w ostatniej chwili mnie pocieli bo juz mlody kolory zmienial
gkvip podziwiam Cie naprawde.takiego klocka urodzic moj na pol roku wazyl 10.5 :/ i zaczelam sie bac ze bedzie otyly bo tak jesc lubil, ale na roczek bylo juz tylko 11 wiec jak zaczal dostawac inne jedzenie niz tylko mleko albo kaszke to sie wyciagnal troszke i juz tak nie tyl. teraz ma 3 latka i 16 kg.
blond_20 a u mnie po 40 godzinach 2 cm:/ mysllalam, ze oszaleję a najbardziej wkurzajace było to, ze przychodzily innee kobiety na wywolanie i co po chwile widze na korytarzu każdą już bez brzucha i z usmiechem na twarzy a mnie krew zalewala:/
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Kamila, no co Ty nie wygada grubo jak lekarz mowi, ze waga ok to jest ok;-) Ja to bym chciala, zeby moj przytyl trochę, zwlaszcza jego chude nozki:-( Jest 10 cm wyzszy od Twojego synka a wazy 13 kg, no coz, moze nabierze jeszcze cialka
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
To wszystko jest kwestia genetyczna - tak mi się wydaje. Mój Wiktor jest grubokościsty ( po mamie ) i myślę że stąd jego waga - fast foodów mu nie daje.. czasem jakiegoś batona mleczną kanapkę zje Ale wiesz co, lepiej żeby dziecko było chude ( oczywiście nie wychudzone zeby jakiejs anemii nie było ) niż otyłe bo z otyłości bardzo cięzko wyjść a żeby dziecko przytyło to tylko kwestia czasu i apetytu dziecka.
blond_20
Czarownica
o zesz ...40 godzin...to ile Ty kobieto rodzilas?a propos tych rodzacych mozna sie wsciec to wiem bo wszystkie juz po a my dalej w lesie...blond_20 a u mnie po 40 godzinach 2 cm:/ mysllalam, ze oszaleję a najbardziej wkurzajace było to, ze przychodzily innee kobiety na wywolanie i co po chwile widze na korytarzu każdą już bez brzucha i z usmiechem na twarzy a mnie krew zalewala:/
wyglada ok. moze jest po prostu "nabity"ojej to mój wiktor ma 2 lata i waży 16 kg ale nie wygląda jak na moje oko grubo - pediaqtra mówi że waga idealna. Same oceńcie czy on wygląda na 16 kg. tzn czy wygląda na grubego ? Zobacz załącznik 415707 jego rówieśnicy ważą po 14 kg. i zawsze mnie niepokoiło to że on 16.. a ma tylko 86 - 89 cm wzrostu.
reklama
Pola super chlopakjakie my ladne dzieciaczki mamy
ja rozwarcie miaalm pełne chyba po 5 godzinach, ale biodra za wąskie i Lill przejsc nie chciała-odbijała mi sie od kości w śrdoku, nawet nie weszła do kanału rodnego.Także meczyłam się na bolach z 10 cm rozwarcia, czekajac na parte, ktore sie nie pojawiły, jakbylam juz półprzytomna z tego bólu to wzieli mnie na cc.....
Podziel się: