reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

ja rozwarcie miaalm pełne chyba po 5 godzinach, ale biodra za wąskie i Lill przejsc nie chciała-odbijała mi sie od kości w śrdoku, nawet nie weszła do kanału rodnego.Także meczyłam się na bolach z 10 cm rozwarcia, czekajac na parte, ktore sie nie pojawiły, jakbylam juz półprzytomna z tego bólu to wzieli mnie na cc.....
:-(wspolczuje.no nie wszystkie jestesmy stworzone do rodzenia naturalnego jak idac. chociaz to roznie bywa czasami pierwsze dziecko jest cc a drugie udaje sie sn:)cociaz jak sie juz boje i wolalabym cc od razu jak mam znowu to przezywac, tylko tyle czasu potem w szpitalu mnie odstrasza.ciekawe jak bedzie i co lekarz zadecyduje

reklama
ale juz tak lekarz zadecydowal czy idziesz prywatnie?ja mam cicha nadzieje ze jednak mnie pokroja chociaz teraz to juz nie jest regula ze jak ktos mial 1 cc to wszystkie kolejne tez bo na ostatniej wizycie mnie polozna mierzyla do porodu!!!po co teraz. rozstaw bioder itp i oczywiscie wyszlo ok jak poprzednio tylko ja mam ku.... tylozgiecie macicy i stanie sie cud jesli naturalnie urodze...:blink:

Wiem, że bede miala CC bo moja prowadząca gin. tak zdecydowała :) Powiedziała że jak się upre to nikt mnie na siłe nie pokroi ale lepiej zeby byla cesarka bedzie mneijsze zagrozenie dla mnie - bo ja mialam duze problemy z zabliżnieniem rany

ja to wogole chcialabym moc rodzic jak normalna kobieta, wiadomo bol zawsze jest okrutny ale 3 dni i do domu, a nie tyle. ale jak ma to znowu wygladac jak ostatnio to wole zeby mnie pokroili...
no to Ty juz mozesz byc spokojna.ja mysle ze tez jednak bedzie cc bo nie dosc ze to tylozgiecie i pierwsza byla cc to jeszcze wyszla mi cytologia beznadziejna i z tego co czytalam to jest za duze zagrozenie dla dziecka no ale to sie okaze jeszcze bo muse co 3 miesiace teraz cytologie robic

ale juz tak lekarz zadecydowal czy idziesz prywatnie?ja mam cicha nadzieje ze jednak mnie pokroja chociaz teraz to juz nie jest regula ze jak ktos mial 1 cc to wszystkie kolejne tez bo na ostatniej wizycie mnie polozna mierzyla do porodu!!!po co teraz. rozstaw bioder itp i oczywiscie wyszlo ok jak poprzednio tylko ja mam ku.... tylozgiecie macicy i stanie sie cud jesli naturalnie urodze...:blink:

hmmm a tyłozgięcie macicy ma jakieś przeciwwskazania do porodu naturalnego ??

nie jest przeciwskazaniem ale moze znacznie utrudnic naturalny porod jesli ma sie przy okazji "waskie" wymiary. czesto tylozgiecie sie w ciazy prostuje i przy porodzie jest ok a u mnie bylo za 1 razem odwrotnie bo im dalej w ciazy tym wieksze tylozgiecie mialam i po porodzie bylo znowu ok,a teraz gin mowi ze znowu sie"wyginam":sorry2:ordynator po porodzie powiedzial ze jesli dziecko by bylo do 3500 to urodzilabym naturalnie, wiekszego nie jestem w stanie urodzic a ze na usg wychodzilo 3200 to mnie meczyli najpierw naturalnie
Alijenka a w tym filmiku to wogole mowia ze nie moze byc tylozgiecia w ciazy bo sie wszystko prostuje to niech mi teraz to ktos wytlumaczy ze oni 2 wykluczajace sie rzeczy mowia:/a mi to 2 ginow w ciazy powiedzialo ze sie wygielam bo zmienialam raz.
no coz co ma byc to bedzie..jeszcze kilka miesiecy nam zostalo:)

Ostatnia edycja:
reklama
Tak poza tym cesarka wcale nie oznacza dłuższego pobytu w szpitalu. Jeżeli jest wszystko ok to juz normalnie po 3 dobach do domu .. wcale nie trzymaja dłużej jak nie ma takiej konieczności a przynajmniej w lubelskich szpitalach :) Jak ja urodzilam syna to większość dziewczyn po naturalnym leząło dużo dłużej niż my tak naprawde najbardziej chodzi o to czy dziecko ma żółtaczke czy nie.. my mieliśy wyjść w 3 dobie ale wyskoczyła nagle żółtaczka i wyszliśmy po 8 dobie.. ale dziewczyny leżały już po 10 dób po naturalnym porodzie przez tą żółtaczke .. także naprawde cesarka wcale nie oznacza dłuższego pobytu w szpitalu :) ale bylo duzo osob co normalnie 3 doba po cesarce i papa do domu :)

Do góry