reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po obu stronach brzuszka (nasze brzuszki i zdjęcia usg)

co do ciuchow to tez chodze w noramlnych, i tym razem jednak chce jak najdluzej bo wiem ze sie teskni do normalnych ubran na koniec ciazy.chodze w niskich biodrowkach teraz i nic mnie nie cisnie.
no i jak widac jednak co ciaza to inaczej tylko jedno co mnie martwi ze znowu na brzuchu nie bede mogla spac a mi inaczej ciezko zasnac:baffled:

reklama
co do ciuchow to tez chodze w noramlnych, i tym razem jednak chce jak najdluzej bo wiem ze sie teskni do normalnych ubran na koniec ciazy.chodze w niskich biodrowkach teraz i nic mnie nie cisnie.
no i jak widac jednak co ciaza to inaczej tylko jedno co mnie martwi ze znowu na brzuchu nie bede mogla spac a mi inaczej ciezko zasnac:baffled:
ja też uwielbiam spac na brzuchu:) i też ise boję momentu jak będę musiala przestac:)

ja też uwielbiam spac na brzuchu:) i też ise boję momentu jak będę musiala przestac:)

Kurcze ja już od początku ciąży nie spię bo się boję, a dotąd spałam tylko na brzuchu. Teraz nie wysypiam się. W poprzedniej ciąży był to mój największy problem, bo innych nie miałam, a teraz to tylko kolejna niewygoda:baffled:, ale nie chcę spać na dziecku, przecież ma już prawie 8cm :-)

A oto mój brzusiu !!!!

IMG_9754.jpg

Kurcze ja już od początku ciąży nie spię bo się boję, a dotąd spałam tylko na brzuchu. Teraz nie wysypiam się. W poprzedniej ciąży był to mój największy problem, bo innych nie miałam, a teraz to tylko kolejna niewygoda:baffled:, ale nie chcę spać na dziecku, przecież ma już prawie 8cm :-)

heheh- ja z Lila spałam do 20 tygodnia na brzuchu teraz tez zamierzam tak spać:)Mnie lekarz tak mocno sondą naciskał,że aż mnie bolało, także uwążma,ze spanie an brzuchu nie zaszkodzi dzidziusiowi. przynjamniej do momentu,aż brzuś nie jest wieskzy niż piersi:)

Alijenka brzusio słodziutki:)Ja tez chyba sobie cyknę fotkę, bo mnei przez ostatni tydzień chyba wywaliło:)

Ostatnia edycja:
Alijenka sliczny brzusio:)juz cos widac:)
Avo ja tez spalam w poprzedniej jakos do 5 miesiaca bo pozniej bylo mi po prostu niewygodnie. teraz spie z bardziej na "bokobrzuchu":Dbo zaczyna przeszkadzac, chyba sobie dziure w lozku wytne:D a co do spania na dziecku to on w tej chwli ma tyle miejsca i plynu ze nic mu nie bedzie tymbardziej ze dzisiaj czytalam ze dziecko w 16 tyg ma kolo 10 cm a srednica macicy ok 19 cm dlatego jeszcze bardzo slabo czuc ruchy dziecka o ile ktos juz je czuje.

to mój brzuszek sprzed tygodnia:) 13 tydzeiń 3 dzień. Ja od 1, 5 misesiąca w domu wiec starszna dresiara ze mnie:)

13 tydzień.jpg

dla porównania, pod spodem równo 11 tydzień:)
11 tydzień.jpg

i żeby nie było mam 12 cm wiecej niż przed ciążą-strtowalm z 70 cm, mam 82 cm!!! spodnie nosze na gumkę:)

Ostatnia edycja:
Avo no wlasnie to najlepiej widac po roznicy cm:) a u i Ciebie roznice widac w porownaniu z tym 11 tyg.lepiej nawet dla nas jak brzuch wolniej rosnie bo skora ma wiecej czasu na rozciaganie i rozstepow mniej.

Avo no wlasnie to najlepiej widac po roznicy cm:) a u i Ciebie roznice widac w porownaniu z tym 11 tyg.lepiej nawet dla nas jak brzuch wolniej rosnie bo skora ma wiecej czasu na rozciaganie i rozstepow mniej.

przy pierwszej córci na tym etapie miałam 8 cm do przodu:)A brzuch mi w ogóle urósł 50 cm!W dniu porodu miałam 120 cm:) to teraz będę miała ze 130:) obym tylko i tym razem nie miała rozstępów.

reklama
Do góry