reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PNEUMOKOKI

reklama
Droga "przyjemność". Pól mojej wypłaty :confused::confused::confused: My sobie podarujemy te szczepionki, najzwyczajniej w świecie nas nie stać:dry:

Kinga nas też nie stać i w związku z tym pieniądze na szczepienie Szymon dostał od dziadków. Zamiast roztrwonić je na byle co (niekoniecznie niepotrzebne) woleliśmy je przeznaczyć właśnie na szczepienia.

Podejrzewam, że gdyby dziadkowie nie dali tych pieniędzy to byśmy i tak odkładali żeby jednak Małego zaszczepić. Licho nie śpi, a ja bym sobie nigdy nie wybaczyła gdyby mu się coś stało dlatego, że ja oszczędzałam na szczepieniach.

a ja już dzisiaj kompletnie zgłupiałam, byłam dzisiaj z jagodą na szczepieniu(ostatnia dawka HIB) i nasz pediatra odradzał szczepienie na meningo, bo w jego ponad 30 letniej karierze nie spotkał się z żadnym przypadkiem, a ta nagłośniona promocja tych szczepień to tylko nabijanie kasy koncernom...........poprzednia lekarka u której byłam z koleji zalecała.
póki co i tak czeka nas wizyta u neurologa :(, więc i tak musimy czekać.....

My chyba w końcu zaszczepimy teraz przeciwko meningo, a jak skończy 2 latka, przeciwko pneumo. A jak na razie czeka nas ostatnia dawna 6 w 1, ale Jasiek ma katar i czekamy ze szczepieniem, aż mu przejdzie.

A ja mam takie pytanko:
Ostatnia dawka ze szczepionek skojarzonych jest z żółtaczką???
Nie wiem jaką mam zamówić szczepionkę:baffled:

Anian z tego, co wiem to żółtaczki są 3 dawki i wszystkie trzy powinny być podane przed ukończeniem 1 roku życia. Tak więc myślę, że skojarzona jest bez żółtaczki.

Ivka - to jak Piotrek nie był szczepiony ogóle to na żółtaczkę ie dostaie szczepienia??????

mam nadzieję, że szczepieniaa, o których piszesz dostaniemy za darmo z racji skierowania od neurologa.

reklama
Do góry