reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PNEUMOKOKI

czytalam, ze szczepienie na ospe wietrzna daje zabezpieczenie przed zachorowaniem na jakies 6-10 lat.

Ojej, a ja mysłałam, że jak zaszczepią, to na całe życie, no i że się nie choruje, a nie tyko łagodniej przechodzi.

Jeśli szczepionka ma byc tylko na tę parę lat, to dla mnie to bez sensu, bo przeciez im starsze dziecko, tym gorzej ospę przechodzi...

reklama
slyszalyscie ze wycofali szczepionke na wzw B (euvax B i nie wiem czy nie jeszcze jakas) bo powodowaly smierc noworodkow i inne skutki niepozadane :szok::szok:
i jak tu slepo wierzyc sluzbie zdrowia?
zakupia jakies go.... z koreii i kaza nim szczepic noworodki :szok::szok::wściekła/y:

słyszałam od znajomej która pracuje w przychodni, że niedługo ok 1-2 m-cy mają refundować szczepionki na meningokoki :dry:wiecie coś o tym ???? bo jak to prawda to się wstrzymam :confused:

Aqua ..to byłoby świetnie gdyby państwo refundowało te szczepionki:tak::tak:ale kiedyś w TV słyszałam takie info...ale na zasadzie dobrze by było...więc nie wiem może to jednak prawda:tak::tak:

Aqua- a powiedz czy jeste jakies uzasadnienie że tylko rocznik 2005 r? czy lakarz Ci wspominał..z ciekawości pytam?:tak::-D

wydaje mi się, że dlatego tak jest - bo dzieci z 2005 to dwulatki które sa poprostu w grupie ryzyka -zaczynają się przedszkola większy kontakt z dziećmi itp. Może za rok nasze szkraby też będą objęte tym programem

Karolka - Ja tego nie wiem od lekarza tylko od babki która pracuje w przychodni

my jesteśmy umówieni na szczepienie 16 czerwca więc będe wiedziała dokładniej o co chodzi

reklama
Ostatnio znowu na TVN tak postraszyli sepsą, że znowu się zastanawiam, co ze szczepieniami. Szczepicie i na pneumokoki i na meningokoki? Wyczytałam, że dopiero po 24 miesiącu życia dziecka można zaszczepić go tą najnowocześniejszą szczepionką, która chroni przed wszystkimi szczepami meningokoków (oprócz B, bo na niego w ogóle nie ma szczepionki). Bo te, które można podawać wcześniej chronią tylko przed typem C i ewentualnie A.

Do góry