reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Właśnie Sofik, jak się jechało po piasku?? Ja 19-go jade nad morzem na tydzień.

Co do wkładnia wóźka do bagażnika to mi to nie sprawia żadnych problemów i nie mam ani jednego siniaka. Dodam, że nie jestem "duża" gabarytowo :-D Ale faktycznie myśłałam, że będzie lżejszy.

reklama
Eve wiesz po takim bardzo ubitym mokrym rewelacujnie ale takim suchym to tylko na tylnich kolach.

gie-oska kupuj buzzzaaaaaaaaaaa , ja z iego jestem zadowoalona, a spacerówka jest extra , moj maly zadowlony tak Fjanie mu sie mieciutko w nim siedzi... ja polecam sa jego zle strony ale ja juz ich nie widze.

Mi tez sie dobrze buzza wklada do samochodu...

Moj buzzz dalej nie skrzypie:-):-) hura!!!!!

A to moj synke z wczorajszego spacerku po okolicy:)

Ostatnia edycja:
Eve wiesz po takim bardzo ubitym mokrym rewelacujnie ale takim suchym to tylko na tylnich kolach.

gie-oska kupuj buzzzaaaaaaaaaaa , ja z iego jestem zadowoalona, a spacerówka jest extra , moj maly zadowlony tak Fjanie mu sie mieciutko w nim siedzi... ja polecam sa jego zle strony ale ja juz ich nie widze.

Mi tez sie dobrze buzza wklada do samochodu...

Moj buzzz dalej nie skrzypie:-):-) hura!!!!!

A to moj synke z wczorajszego spacerku po okolicy:)

Sofik kochana jestes:-)to zostaje przy buzzie:-)super ten Twoj synek w buzzie wyglada;-)Pogode macie rewelacyjna!!Zabraliscie nam pogode u nas zimno bryyy!!

ale super fotka! podoba mi sie, maly ma taka powazna minke!!! A buzz.hmm poki sam stelaz byl to OK bylo wkladac ale ze spacerowka juz gorzej tak wysoko dzwigac zwlaszcza ze do porownania mam znacznie lzejsze wozeczki jak np. peg perego arie ktora wazy w sumie ze 3-4 kilo.....a buzz ze spacerowka z 15 :((((

gastone - ja tak zadko sie tu udzielam ze pewnie nie zauwazylyscie ze mnie nie ma ;-) a tak wogule to mam dosiebie zal ze pochopnie wyciagam wnioski jezeli chodzi o wozki :baffled::baffled::baffled::baffled:.
sofik - fotka jest super extra tak jak i pogoda u was :-) a buzz jak zwykle prezentuje sie wspaniale
gie-oska takze nie zastanawiaj sie nad wyborem wozka od tak dlugiego czasu podoba sie tobie buzz ze chyba juz dla switego spokoju powinnas zadecydowac o zakupie :tak: jak ci sie znudzi to za jakis czas kupisz inny ale buzza powinnas miec obowiazkowo z twoim zamilowaniem do niego :-D
a tak na marginesie dziewczyny pomozcie mi znalesc wozek idealny dla mnie :baffled::baffled:
najlepiej zeby wyglondal jak dazzle ale siedzisko mial jak w maclarenie xt a bude zeby mial jak w chicco for me zeby mial podnuzek regulowany i barierke albo chociaz zebym mogla dokupic jakas uniwersalna chciala bym tez zeby byla mozliwosc dokupienia parasolki i uchwytu na napoje - czy ktoras widziala taki wozek ?? :sorry:
pawimi - napisz od jakiego wieku jest zapp bo ja jakos nie wyczytalam i jak ci sie sprawuje pluto bardzo jestem ciekawa , czy to prawda ze podnozek sie nie podnosi ? i ze sie super prowadzi i podbija ? czy dobry bylby by dla rocznego dziecka ?
napisz cos o tym kole terenowym bo doszukalam sie tylko jednej opinii ze jest rewelka ale ty masz ten sam problem co ja ze ciezko nim sie manewruje gdyby wiec to kolo pomoglo lub ten lacznik do buzz 4 tez bym chyba sie zdecydowala na zakup.
ale na zadadawalam pytan :-D.

a tak na marginesie dziewczyny pomozcie mi znalesc wozek idealny dla mnie :baffled::baffled:
:-D.
kasia - pierwsza i podstawowa sprawa....NIE MA WOZKA IDEALNEGO i chyba nigdy nie bedzie.
dwa- kolka do buzza jeszcze nie zamontowalam bo nie mialam potrzeby a raczej czasu przemieniac wozkow w bagazniku a ja jezdze glownie samochodem, od spacerow takich w poblizu domu to zawsze dziadek byl no i nianka ale oni zdecydowanie uwielbiaja bugaboo ktore jest ich pierwszym i jedynym wyborem (dziadka niestety byl...skonczyly sie dobre czasy spacerowe Vincentowi :wściekła/y:)
pluto - hmm, pluto jest calkiem innym wozkiem niz dazzle, ma ogromne wysokie i szerokie siedzisko, raczki sa super wygodne i ergonomiczne -doslownie idealnie pasuja w dlon, kosz maly i do du....(po peg perego aria kazdy kosz teraz bedzie dla mnie za maly!), wozek jest ogolnie dosc masywny i wysoki, podbijanie nie jest wcale rewelacyjne, powiedzialabym ze wrecz malo zadawalajace jak na tej klasy wozek, kolka plyna i prowadzi sie swietnie, ta gruba pianka na kolkach sprawia ze wozek sie jakby przeslizguje po nierownosciach a nie terkocze jak wiekszosc tego typu wozkow ale ogolnie jest glosny podobnie jak maclareny. Dosc ciezko sie go sklada i rozklada, sposob jest latwy trzeba tylko uzyc sily nie tak jak w dazzle ktory sam sie rozklada. Jak pierwszy raz go zlozylam to pozniej przy rozkladaniu malo hamulca nie urwalam (jest to taki niestety plastikowy element - co tez mnie zdziwilo bo caly wozek to metal:eek:) i po prostu trzeba uwazac zeby te szyny laczace hamulce odpowiednio weszly w swoj rowek inaczej sie moga przekrecic i zlamac.Ciezko sie sklada jesli kupisz dodatkowo ta wysciulke - ja mam w dwoch kolorkach, sa bardzo grube, fajne ale ledwo z tym skladam wozio Podnozek sie podnosi jak najbardziej. Caly czas go mam podniesiony bo maly tak lubi,rozklada sie w tym wozku i jest mu wygodnie - widzialas zreszta na fotkach:tak:I co jeszcze, dosc lekki jak na fakt ze jest metalowy, dyzajn czadowy - dla mnie przynajmniej, zaczal mi skrzypiec po spacerze w mokrej trawie i piasku na plazy :no::no: ale wynika to pewnie z tego ze ma wiele lacznikow metalu z plastikiem,wszystkie te male elementy ktore lacza kolka czy hamulec sa z plastiku a rama cala metalowa. Ogolnie zauwazylam ze wozki ktore maja laczenia wiekszej ilosci metalu z plastikiem skrzypia. Taka aria cala plastikowa i cichutka jak mysz pod miotla:-)
Uchwyt na kubek z Valco do niego od biedy pasuje zreszta z tylu ma taka kieszonke w ktora idealnie pasuje kubek z maja latte i nie rozlewa sie:-D

Zapp....otoz zapp
hmm.....ja wlasnie specjalnie sprowadzilam sobie zappa
trzykolowego z europy...bardzo go lubie ku wlasnemu zdziwieniu bo kupilam go tak troche ekperymentalnie. Po pierwsze kolorystyka bardziej urozmaicona niz w tych tutejszych czterokolowych, ja kupilam trzykolorowego (a wlasciewie nawet cztero)a u nas sa tylko jednolite i monotonne, europejska tapicerka jest lepsza moim zdaniem jakosciowo, budka jest oddrobine wieksza i obszerniejsza - na
naszych zappach nie ma prawie nic a w tych na sile cos tam ochroni,
poza tym ta trzykolowka jest znacznie zgrabniejsza, poreczniejsza,
lepiej sie rozklada i sklada...no i wyprobowalam ja juz trzykrotnie,
prowadzi sie super lekko i rewelacyjnie jedna reka nawet z ciezkim
16-to miesieczniakiem, oczywiscie mowie o zakupach w galerii i
lekkim spacerku w miescie - wiadomo nie jest to terenowka wiec tez
nie spodziewajmy sie niewiadomo czego po tym wozku, o dziwo moje
dziecie w nim zasnelo zupelnie poza programowo nie w godzinach
drzemki co bylo dla mnie ogromna niespodzianka i wskazuje na to ze
najwyrazniej zrobilo mu sie wygodnie do tego stopnia ze
odplynal....Nie nadaje sie na wielkie zakupy bo i koszyk prawie
zaden, smieszny jego rozmiar poza tym dosc ciezko sie do niego
dostac, do tego pozostawiam sobie peg perego arie w ktora mozna
wepchac wszystko, natomiast na takie podreczne szybkie zakupy w
stylu zabraklo mi kopert albo szminki i musze wyskoczyc na pol
godzinki jest rewelacyjny. Nie lubie takich
zwyczajnych wozkow a zawsze pociagaly mnie nietuzinkowe i nietypowe
pojazdy do ktorych niewiatpliwie zappa mozna zaliczyc, zwlaszcza
trzykolowego u mnie ktorych to przez ostatnie dwa lata widzialam
zaledwie dwa :))))) Polecam zatem - ale dla starszego dziecka, powiedzmy optymalny wiek to mniej wiecej tak jak mojego malucha 16 mc w gore.

no to tyle ode mnie, trzymajta sie!:-):-):-)

Witam :-)
Pawimi jaki esey wow, ty to naprawdę kochasz wózki :-D
Ja chciałam się wybrać moim Joolzem na plażę, ale jakoś tak nie wyszło, za gorąco jest :-D uwierzycie w Irlandii :-D
Boję się że Mała zacznie płakać, a tam nie ma ani grama cienia i tak wychodzi, że Emka w swoim Joolzie tylko po ogródku jeździ na razie
Poza tym korzystam z obecności rodziców i jeżdzę sobie na zakupy, do koleżanek itp
Niestety we wtorek rodzice już wyjeżdzają :-( jak ja sobie poradzę
z nimi tak fajnie było, nawet jako dziecko tak dobrze mi się z nimi nie mieszkało jak teraz ;-)
No ale już 9 lipca lecimy wszyscy do Pl :rofl2:
oczywiście Joolz leci z nami :tak:
Gie-ośka
ja myślę że jak ci sie tak bardzo quinny podoba to kup go, ale musisz sie liczyc ze skrzypi albo ze cos innego w nim nie pasuje, jesli to ci nie przeszkadza to sie nie zastanawiaj
Mąż podał ziemniaczki z grilla to zmykam paa

pawimi ty to potrafisz udzielic wyczerpujacej odpowiedzi jestem pod wrazeniam :-)
a od jakiego wieku myslisz ze moze byc ten pluto ?
dodaj wiecej fotek jak mozesz np. z rozlozna budka albo jak oparcie jest rozlozone ktory kolorek wkladki sobie kupilas procz pomaranczowej ? ciekawi mnie jak ten wozeczek wyglonda na powietrzu np. podczas spacerku jak posiadasz jakies fotki to wklej chetnie bym zobaczyla bo chyba nie ma go nigdzie :baffled:

niebieska- ona jest taka blekitna. Kasia wklejalam juz chyba fotki z tym wozkiem tutaj kilka stron wczesniej....
to sa narazie jedyne fotki ktore mam....
ale wiesz co, bylam dzis w takiej galerii otwartej gdzie wszedzie byla kostka kamienna grubo wystajaca taka na styl staro-niemiecki i przyznam ze fatalnie sie jechalo Caly wozek na tej kostce sie trzasl i terkotal mialam wrazenie ze sie rozleci :((( jesli chodzi o wiek to producent podaje od 6 miesiecy natomiast ja uwazam ze dla roczniaka jest OK. Rozklada sie do pollezacej pozycji i mojemu malemu wystarcza tyle do spania.

reklama
wlasnie te fotki widzialam sa extra ale chodzilo mi o takie na zewnatrz w sumie to chyba niepotrzebie zawracam tobie glowe bo raczej mnie na niego niestec ale bardzo mnie zainteresowal i tak jak bys kiedys miala foty ze spacerku to chetnie zobacze ;-)
no ja kurcze z tymi wozkami to mam problem mieszkam w malym miescie gdzie nie ma mowy o przymiarkowaniu dziecka ciezko mi cos wybrac tak tylko ze zdjec a swojego dazzle schowalam na przyszly rok chciala bym cos kupic takiego jak maclaren xt tylko tamten byl zawysoki i cholernie mi sie nie podobal :baffled:
oglondalam ostatnio maclarena TRIUMPH w kolorze czerwonym i bardzo mi sie spodobal taki kolorek jak ma buzz ten truskawkowy i tapicerka fajna gruba na zywo o wiele fajniejszy niz na zdjeciach ale odpada bo nie ma podnozka
a wiesz szukalam tez wszedzie parasolki samej do dazzle bo ten daszek jest bardzo wysoko i niestety tylk w zestawach wkurza mnie to - firmy z tradycjami od wiekow a nie mozna dokupic glupiej parasolki co im zalezy sprzedawac to osobno skoro i tak je produkuja .
a tak na marginesie to i tak zaden wozek nie miesci mi sie w bagazniku jezdze mini cooperem i musze skladac przy kazdym wozku jedno tylnie siedzenie :(( gabarytowo to najbardziej odpowiadal by mi chyba zapp :). hi hi

Ostatnia edycja:
Do góry