a tak na marginesie dziewczyny pomozcie mi znalesc wozek idealny dla mnie
.
kasia - pierwsza i podstawowa sprawa....NIE MA WOZKA IDEALNEGO i chyba nigdy nie bedzie.
dwa- kolka do buzza jeszcze nie zamontowalam bo nie mialam potrzeby a raczej czasu przemieniac wozkow w bagazniku a ja jezdze glownie samochodem, od spacerow takich w poblizu domu to zawsze dziadek byl no i nianka ale oni zdecydowanie uwielbiaja bugaboo ktore jest ich pierwszym i jedynym wyborem (dziadka niestety byl...skonczyly sie dobre czasy spacerowe Vincentowi
)
pluto - hmm, pluto jest calkiem innym wozkiem niz dazzle, ma ogromne wysokie i szerokie siedzisko, raczki sa super wygodne i ergonomiczne -doslownie idealnie pasuja w dlon, kosz maly i do du....(po peg perego aria kazdy kosz teraz bedzie dla mnie za maly!), wozek jest ogolnie dosc masywny i wysoki, podbijanie nie jest wcale rewelacyjne, powiedzialabym ze wrecz malo zadawalajace jak na tej klasy wozek, kolka plyna i prowadzi sie swietnie, ta gruba pianka na kolkach sprawia ze wozek sie jakby przeslizguje po nierownosciach a nie terkocze jak wiekszosc tego typu wozkow ale ogolnie jest glosny podobnie jak maclareny. Dosc ciezko sie go sklada i rozklada, sposob jest latwy trzeba tylko uzyc sily nie tak jak w dazzle ktory sam sie rozklada. Jak pierwszy raz go zlozylam to pozniej przy rozkladaniu malo hamulca nie urwalam (jest to taki niestety plastikowy element - co tez mnie zdziwilo bo caly wozek to metal
) i po prostu trzeba uwazac zeby te szyny laczace hamulce odpowiednio weszly w swoj rowek inaczej sie moga przekrecic i zlamac.Ciezko sie sklada jesli kupisz dodatkowo ta wysciulke - ja mam w dwoch kolorkach, sa bardzo grube, fajne ale ledwo z tym skladam wozio Podnozek sie podnosi jak najbardziej. Caly czas go mam podniesiony bo maly tak lubi,rozklada sie w tym wozku i jest mu wygodnie - widzialas zreszta na fotkach
I co jeszcze, dosc lekki jak na fakt ze jest metalowy, dyzajn czadowy - dla mnie przynajmniej, zaczal mi skrzypiec po spacerze w mokrej trawie i piasku na plazy
ale wynika to pewnie z tego ze ma wiele lacznikow metalu z plastikiem,wszystkie te male elementy ktore lacza kolka czy hamulec sa z plastiku a rama cala metalowa. Ogolnie zauwazylam ze wozki ktore maja laczenia wiekszej ilosci metalu z plastikiem skrzypia. Taka aria cala plastikowa i cichutka jak mysz pod miotla:-)
Uchwyt na kubek z Valco do niego od biedy pasuje zreszta z tylu ma taka kieszonke w ktora idealnie pasuje kubek z maja latte i nie rozlewa sie
Zapp....otoz zapp
hmm.....ja wlasnie specjalnie sprowadzilam sobie zappa
trzykolowego z europy...bardzo go lubie ku wlasnemu zdziwieniu bo kupilam go tak troche ekperymentalnie. Po pierwsze kolorystyka bardziej urozmaicona niz w tych tutejszych czterokolowych, ja kupilam trzykolorowego (a wlasciewie nawet cztero)a u nas sa tylko jednolite i monotonne, europejska tapicerka jest lepsza moim zdaniem jakosciowo, budka jest oddrobine wieksza i obszerniejsza - na
naszych zappach nie ma prawie nic a w tych na sile cos tam ochroni,
poza tym ta trzykolowka jest znacznie zgrabniejsza, poreczniejsza,
lepiej sie rozklada i sklada...no i wyprobowalam ja juz trzykrotnie,
prowadzi sie super lekko i rewelacyjnie jedna reka nawet z ciezkim
16-to miesieczniakiem, oczywiscie mowie o zakupach w galerii i
lekkim spacerku w miescie - wiadomo nie jest to terenowka wiec tez
nie spodziewajmy sie niewiadomo czego po tym wozku, o dziwo moje
dziecie w nim zasnelo zupelnie poza programowo nie w godzinach
drzemki co bylo dla mnie ogromna niespodzianka i wskazuje na to ze
najwyrazniej zrobilo mu sie wygodnie do tego stopnia ze
odplynal....Nie nadaje sie na wielkie zakupy bo i koszyk prawie
zaden, smieszny jego rozmiar poza tym dosc ciezko sie do niego
dostac, do tego pozostawiam sobie peg perego arie w ktora mozna
wepchac wszystko, natomiast na takie podreczne szybkie zakupy w
stylu zabraklo mi kopert albo szminki i musze wyskoczyc na pol
godzinki jest rewelacyjny. Nie lubie takich
zwyczajnych wozkow a zawsze pociagaly mnie nietuzinkowe i nietypowe
pojazdy do ktorych niewiatpliwie zappa mozna zaliczyc, zwlaszcza
trzykolowego u mnie ktorych to przez ostatnie dwa lata widzialam
zaledwie dwa
)))) Polecam zatem - ale dla starszego dziecka, powiedzmy optymalny wiek to mniej wiecej tak jak mojego malucha 16 mc w gore.
no to tyle ode mnie, trzymajta sie!:-):-):-)