reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Jesli ja mam chorobe lokomocyjna czy istnieje duza mozliwosc ze moje malenstwo takze ja po mnie odziedziczy Jesli tak to jak mozna takie cos sprawdzic??;-)

reklama
czy jest jakis fotelik dla 3.5 latka ktory ma zamontowane pasy, szukam w przedziale 15-36kg i juz wszystkie sa bez pasow, przeciez 15kg to ma 3 letnie dzieco i juz ma jezdzic z doroslym pasem..?
z kolei 9-36kg maja pasy, ale pisze ze od 15kg sie je sciaga i uzywa pasa z samochodu
no wlasnie Graco Nautilius ktorym jezdzi moj 6 latek ciagle zapiety pasami 5- puntkowymi z krzyzakiem na piersiach i zaczepiony jest o LATCH (amerykanski isofix)

beakta - tylko baza sie roznia, trzeba specjalna baze kupic ktora montuje ten fotelik w pozycji sporo odsunietej od oparcia samochodowego fotela zeby starsze dziecko mialo miejsce na skrzyzowanie nog:-) niektorzy amerykanie sprowadzaja te foteliki ze szwecji dla dwoich 3,4,5 latkow:tak:

pwimi - britaxa masz super i fajne ma kolorki .
O Ediie Bauer poczytałam w materiałach które mi przesłałaś . I ciągle przewija się jedno że są problemy z mocowaniem fotelika .

Ja nabyłam taki : FOTELIK BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA 0-25kg!!! W-wa (600966357) - Aukcje internetowe Allegro
bo to że maxi cosi 0-13 nadaje się do 13 kg to jakaś totalna bzdura:wściekła/y::wściekła/y:.
mam też fotelik BMW Z Isofixem
Fotelik dla dziecka BMW Sauber Junior Seat I-II ISOFIX - www.redplanet.pl
ale na ten jest jeszcze za mały .

no wlasnie Graco Nautilius ktorym jezdzi moj 6 latek ciagle zapiety pasami 5- puntkowymi z krzyzakiem na piersiach i zaczepiony jest o LATCH (amerykanski isofix)

Ten krzyżak to fajna rzecz , gadałam z gościem w sklepie i powiedział że bywało iż dziecko nawet siedząc w super foteliku a czołówki ADAC wyleciało z niego poprostu górą , a to pasy były za luźno a to dziecko było np. w kurtce a wiadomo kurtka śliska itp. U nas można to kupić w sklepach za ok 70zł i zamontować w dowolnym foteliku

no ja polecialam po nautiliusa jak poczytalam sobie kilka artykulow...i wierzcie mi - jest mi cholernie niewygodnie zapinac takiego starego koniucha zwlaszcza jak jade gdzies z dwojka i mam ich dwoch do wpiecia ale po zdobyciu wiedzy na ten temat zamierzam sie meczyc do czasu az olivka wyrosnie calkiem z tych pasow :)

reklama
dziewczyny trafil mi sie wadliwy dazle :-:)-:)-:)-(
hamulec jak zaciagne to nie dam rady spowrotem go odblokowac , dzis po odejsciu spod sklepu tak sie zblokowal ze normalnie zaczelam go pchac tak z zablokowanymi kolami ale potem pomyslam ze szkoda nowych kolek i prowadzilam wozek na dwoch przednich a tylnie trzymalam w powietrzu myslalam ze dostane zawalu ze zlosci i wysilku az zatargalam go do domu wtedy przewrocilam wozek na bok i tak mocno ciagalam i walilam w ten hamulec az sie odbolowal probowalam kilka krotnie go spowrotem zablokowac ale za kazdym razem to samo :wściekła/y: nie wiem co z tym zrobic , odeslac czy co - nie chce sie tyle zachodu robic .

pawimi co myslisz o takiej wkladeczce gdybym ja kupila do dazzle ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=599824616&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

kurcze napisane ze spłyca wnetrze wozia a on i tak jest plytki , nozki synkowi wisza w powierzu z wkladka bedzie pewnie jeszcze mial mniej :((

zapytam jeszcze odnosnie hamulca ,jezeli skladasz wozek to automatycznie blokuja sie u ciebie kola tylnie ? bo tak bylo w maclarenie ale w dezzle nie wiem kurcze nie zdazylam sprawdzic przed tym jak sie zepsul hamulec bo w tej chwili jak go skladam to sie nie blokuja

Ostatnia edycja:
Do góry