Dusia08
Marzec '08
DZIeczyny a ja juz nie wiem co robic...K dostal nowe mleko jeszcze obrzydliwsze niz mial a mial bebilon pepti a dostal nutramigen i wczoraj od 16.30 do 22 tak sie darl ze masakra zadne krople nie pomagaja na te koki jesli to kolki??juz nie wiem co robic zeby mu pomoc...tak myslalam zeby zaczac mu dawac jakies zwykle mleko a nie dla alergikow...co myslicie?aha po tym nowym swinstwie to jest glodny co 2godz...tez moze co gazy mecza chodz puszcza duzo baczkow ale kupke robi raz na dwa dni:--( prosze doradzcie cos...
aha i do ktorego miesiaca zycia te cholerne kolki moga trwac??
Wspolczuje bo wiem co przechodzisz :-( Moj maly tez mial kolki (ponoc chlopcy maja czesciej jak dziewczynki) przeszly mu o kolo 4 miesiaca ale wtedy tez jakos kolo tego czasu zaczelismy nowe mleko wiec nie wiem dokladnie czy przeszly mu tak same czy od tego mleka, bo byl na nim do roku.
Ja tez prubowalam herbatki z koperku, masowanie brzuszka, ale nic nie pomagalo. Jeszcze wyprubowalam taka herbatke plantex Plantex to moze i pomagalo ale na chwile tylko.
Puzniej lekarz kazal nam sprubowac Nutramigen, ale nic sie nie poprawilo wiec dal nam skierowanie do gastrologa dzieciecego. I tam zbadali kupke malego i sie okazalo ze ma krew w kupce i przepisali nam mleko na recepte, ono chyba nawet jest z Europy Neocate - Products: Neocate Infant Formula with DH i wlasnie po tym mleku sie poprawilo (no albo samo przeszlo z wiekiem bo to bylo jakos kolo 4 miesiaca).
3mam kciuki zeby u was szybko przeszlo.