reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

DZIeczyny a ja juz nie wiem co robic...K dostal nowe mleko jeszcze obrzydliwsze niz mial a mial bebilon pepti a dostal nutramigen i wczoraj od 16.30 do 22 tak sie darl ze masakra zadne krople nie pomagaja na te koki jesli to kolki??juz nie wiem co robic zeby mu pomoc...tak myslalam zeby zaczac mu dawac jakies zwykle mleko a nie dla alergikow...co myslicie?aha po tym nowym swinstwie to jest glodny co 2godz...tez moze co gazy mecza chodz puszcza duzo baczkow ale kupke robi raz na dwa dni:-:)-( prosze doradzcie cos...

aha i do ktorego miesiaca zycia te cholerne kolki moga trwac??

Wspolczuje bo wiem co przechodzisz :-( Moj maly tez mial kolki (ponoc chlopcy maja czesciej jak dziewczynki) przeszly mu o kolo 4 miesiaca ale wtedy tez jakos kolo tego czasu zaczelismy nowe mleko wiec nie wiem dokladnie czy przeszly mu tak same czy od tego mleka, bo byl na nim do roku.
Ja tez prubowalam herbatki z koperku, masowanie brzuszka, ale nic nie pomagalo. Jeszcze wyprubowalam taka herbatke plantex Plantex to moze i pomagalo ale na chwile tylko.
Puzniej lekarz kazal nam sprubowac Nutramigen, ale nic sie nie poprawilo wiec dal nam skierowanie do gastrologa dzieciecego. I tam zbadali kupke malego i sie okazalo ze ma krew w kupce i przepisali nam mleko na recepte, ono chyba nawet jest z Europy Neocate - Products: Neocate Infant Formula with DH i wlasnie po tym mleku sie poprawilo (no albo samo przeszlo z wiekiem bo to bylo jakos kolo 4 miesiaca).

3mam kciuki zeby u was szybko przeszlo.

reklama
Witam wieczorowa pora

A Ja dzis pokazałam M pluto i mowi ze ładny ale bardzo mu sie mamas and papsa nuna spodobal:szok:
Sofik dawaj swojego M na forum bo widze ze rowny z niego facet :-):tak::-D

:-)Witajcie...:-)

Dziewczyny a ja mam dylemat z wózkami:baffled:
Co wybrałybyście tą piękną nune czy wygodną arie:baffled::baffled::baffled: Ja już nie wiem,fakt mam jeszcze 2 miechy na zastanowienie...ale to mnie meczy:-D
Miłego dzionka życze:-)

hmmm..nuna tez jest wygodna:tak:ale nie czarujmy sie nie jest to wozek dla wymagajacych, jakby to ujac malo ma funkcji:-D:-Dale bardzo wygodny i urodny:-D

zakochalam sie w nunie:-):-):-):-):-):-)

Monia super wozio mi on tez sie bardzo podoba:-):-):-)

wez NUNE:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
gie-oska witaj w klubie:cool2:

witam sie

ROxy ja bym kupila Nuna:-)
:confused::-D:-D

Monia fajny ten Twoj jogger tez, fajnie ze sie rozklada prawie na plasko bo nunka niestety niet ;/

Ostatnia edycja:
Agusiek.....zle się wyraziłam:sorry2: nie chodziło mi o wygode tylko właśnie o te udogodnienia:tak:
Aaaaa i jeszcze....po nune musze jechac do Holandii... a Arie kupie w Polsce:tak:
Cholera ale mam problema:-D:-D:-D
A może dajcie namiar na coś extra pomiędzy tymi dwoma wózkami:-D:-D:-D Wy tu same ekspertki:tak::tak:;-):-)

ja sie nie znam na mlekach sztucznych ale to kompletnie wiec nie mam pojecia co poradzic, jedno wiem ze faktycznie kolki rzekomo przechodza okolo 4 mc, wiec jakies pocieszenie moze i jest.

gosia mam dazzle i pewnie ze go bede chciala sprzedac w koncu :-) mam do niego spiworek, orginalna torbe i parasol tez;-)
jak sie bedzie konczyc ta ciezka zima to chce nim troszke pojezdzic jeszcze i moge go opchnac, zostawie sobie tylko zappa i baby joggera i wystarczy, reszty wozkow moge sie pozbyc.

Ja bym tej nuny jednak nie kupila, fakt wizualnie podoba mi sie ale cos z tym wozkiem jest mi nie tak :-) a juz jak ta moja znajoma maniaczka wozkowa go oddala bez uzywania to dla mnie jest kolejnym potwierdzeniem ze to wozek nie dla mnie. Arie natomiast moge polecic, jest szkaradna haha, ale cholerenie wygodna dla dziecka i prowadzi sie jedna reka. Do kosza mozesz wepchac wszystko, ja jeszcze mam dodatkowa orginalna torbe do niego do ktorej wpakujesz drugie tyle. Jak wybieralam sie latem na dluzsze wystepy to pakowalam do niej ile tylko sie dalo i wio. Mlody mial bardzo wygodnie w nim spac, rozkladal sie na calego a nogi sobie na tacke wyciagal :-)

Ostatnia edycja:
gie-oska, kolki jesli to one tak męczą Kacperka to przechodzą tak do 4 miesiąca życia, tak jak napisały dziewczyny. U nas sab simplex nie pomagały a espumisan spisywał się rewela i infacol. zaraz jak małej to podawała to do 10 min był spokój. Poza tym masaże, czeste kładzenie na brzuszku, by te gazy wychodziły :tak:
Z mlekiem to nie pomogę Ada je od malego zwykły Bebilon, ale po Bebiku miała większe gazy :-(.

Co do wózków to ja z tych wszystkch co wymieniacie biorę joggera :-)

Jogger The BEST!!! :-):-):-)
Gie-oska my z Erykiem męczylismy się, do 5tego miesiąca, do tego jeszcze ulewał, co zjadł to chlust mlekiem i nie wiadomo czy głodny czy najedzony :confused: jeśli teraz nie ma poprawy, to ja bym dała normalne mleko z powrotem i najlepszym lekarstwem jest czas, niestety, ale z każdym tygodniej będzie lepiej i tej mysli sie trzymaj! :tak:

reklama
Do góry