kurcze tutaj to nawet polki sie nie chca spotykac....panuje niezdrowa konkurencja kto czego sie wiecej dorobil, gdzie mieszka i gdzie dzieci do szkoly chodza. Az przykre bo rodacy na obczyznie powinni sie bardziej trzymac siebie....oczywiscie sa wyjatki jak najbardziej ale generalnie polski narod nie jest sobie przyjazny :-(
reklama
a mozesz powtorzyc??:-)a nie odpowiedziałas mi na pytanie Pawimi
Tak jak mowi Monia spotykamy sie tu my matki Polki.cociaz prznam szczerze ze jesli chodzi ogolnie o znajomosci blizsze to m ie tych znajomych niewiele bo polak polakowi za granica wilkiem.ale jeslichodzi ogolnieo mamuski to czesto sa spotkanka.A BB to wogole juz miesce umawianych spotkan hih A jesli chodzi o irlanczykow bywa roznie.Jesli chodzi o sasiedztwo to raczej rzadko hehe
czyli w sumie podobnie jak tutaj....jesli chodzi o BB to odrebny temat, bo np. my mamuski ze Stanow zaplanowalysmy wlasnie spotlkanie, narazie w pieleszach jest ale jak dojdzie do skutku prawdopodobnie to bedzie jakis weekend w Nowym Yorku :-) Mamy sporo mam z tamtego rejonu (nie zeby doslownie bo kazda nawet mieszkajaca na wschodzie niewiasta musi dojechac te kilka godzinek) i tez dwie nas jest z rejonu chicagowskiego oraz dziewczyna z kolorado. Zapowiada sie ciekawie niepowiem i w sumie super bedzie jesli to sie zrealizuje zgodnie z naszymi wstepnymi planami.
Kochana spalam z Maja w drugim pokoju i telefonu nie slyszalam ale m mi powiedzial ze dzwonilas do niego i smial sie ze az z Ameryki hehe...ale zabral mi kompa i nawet nie mialam kiedy cos napisac:-( narazie nie zapowiada sie na porod ale jak cos sie zaczne dam Ci znac bo telefon juz mam uciekam spac..buziaki babeczki
Goska dlaczego telefonu nie odbierasz skoro NIE RODZISZ JESZCZE???? he???? mialam przyjemnosc z Twoim mezem rozmawiac
Pawimi - a wracając do maclarena ( mam nadzieję że się tu nie pogniewasz ) to tylko chyba u Ciebie ludzie potrafią sobie uszkodzić palce wózkiem .. bo w europie nie było takich przypadków .. ja nie wiem co Ci ludzie robią , dają na wpół rozłozony wózek dziecku do zabawy czy jak ? Bo rozłozonym sobie krzywdy nie zrobi , złozonym i zablokowanym też nie . Zresztą takim tropem to kazda parasolka jest do bani bo wszystkie praktycznie mają stelaż wzorowany na maclarenie. Mi się nigdy nie zdazyło wsadzić paluchów i coś sobie uszkodzić a wózek czesto składam do auta , a maly się nim nie bawi .
W USA to chyba na wszystkim musza byc naklejki ostrzegawcze i w instrukcji auta np? Nie podkładac nogi pod koło Nie wkładac palca do nagrzanej zapalniczki itp uważac zamykając drzwi . Nie mówię tu absolutnie o Tobie bo Ty nasza jesteś
W USA to chyba na wszystkim musza byc naklejki ostrzegawcze i w instrukcji auta np? Nie podkładac nogi pod koło Nie wkładac palca do nagrzanej zapalniczki itp uważac zamykając drzwi . Nie mówię tu absolutnie o Tobie bo Ty nasza jesteś
reklama
melduje sie:-)nadal 2w1:-)...
Ania udalo mi sie to zwolnienie zalatwic ale jest ono internistyczne tylko ze ma kod B to juz nie wiem czy ono jest 100% czy 80%platne??nie wiesz moze??co do szczepionek to mozesz mi napisac jakie Ty platne uzywalas dla Szymka??bo ja mam w ksiazeczce zdrowia wpisane ''infanrix''czy jaos tak i ''euvaxB'' i ''prionix'' ten infarnix to sa newpewno platne 5w1...napisz jakie Ty mialas??
Buziaki dla wszystkich babeczek:-)
Ania udalo mi sie to zwolnienie zalatwic ale jest ono internistyczne tylko ze ma kod B to juz nie wiem czy ono jest 100% czy 80%platne??nie wiesz moze??co do szczepionek to mozesz mi napisac jakie Ty platne uzywalas dla Szymka??bo ja mam w ksiazeczce zdrowia wpisane ''infanrix''czy jaos tak i ''euvaxB'' i ''prionix'' ten infarnix to sa newpewno platne 5w1...napisz jakie Ty mialas??
Buziaki dla wszystkich babeczek:-)