reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

gastone - a czy ty przypadkiem nie mialas w pazdzierniku zaciazyc???:-D
gosia - mi sie wogole listopad nie podoba , to taki przykry jesienny miesiac, nie mozesz tego na grudzien przelozyc?:rofl2:

ania - zamowienie przyjete ha ha

W czwartek albo najpozniej w piatek bedzie u nas grozny Sascha....moj maz sie go boi i stwierdzil ze sie do garazu przenosi :eek: mam nadzieje ze sie nie pogryza ;-)

reklama
gosia[/B] - mi sie wogole listopad nie podoba , to taki przykry jesienny miesiac, nie mozesz tego na grudzien przelozyc?:rofl2:

ania - zamowienie przyjete ha ha

W czwartek albo najpozniej w piatek bedzie u nas grozny Sascha....moj maz sie go boi i stwierdzil ze sie do garazu przenosi :eek: mam nadzieje ze sie nie pogryza ;-)

oj kochana chcialabym ale nawet moje najszczersze checi nic nie dadza bo najpozniej 19listopada musze sie rozpakowac..max 7dni po terminie mam isc na wywolanie...
a ja tez chce takiego konika morskiego jak Ania sobie zamowila:-)

Sascha to Wasz nowy piesek??

tak, sascha to nasz nowy potwor :) wklejalam tu fotki....gosia swoja pierwsza dwojke urodzilam prawie 3 tygodnie po terminie, bez wylowywania :) do dwoch tygodni uznawane jest za norme, generalnie prawodlowa terminowa ciaza jest pomiedzy 38 a 42 tygodniem, dopiero ponad 42 tydzien uznawane jest jako przenoszona.

tak, sascha to nasz nowy potwor :) wklejalam tu fotki....gosia swoja pierwsza dwojke urodzilam prawie 3 tygodnie po terminie, bez wylowywania :) do dwoch tygodni uznawane jest za norme, generalnie prawodlowa terminowa ciaza jest pomiedzy 38 a 42 tygodniem, dopiero ponad 42 tydzien uznawane jest jako przenoszona.
o kurcze az 3tyg strasznie duzo..mi ordynator powiedzial ze mam sie zglosic max 7dni po terminie na wywolanie...wiec do grudnia nie dociagne bo to ponad 3tyg by bylo:-)
dziewczynom sie konika zachcialo hahahaha:-):-):-D

ano sie zachcialo:-)ile taki konik u Was kosztuje??

witam moje Panie!!ostatecznie zdecydowalam sie aby urodzic 5 listopada..podoba mi sie ta data i tak musi byc takze prosze 3mam kciuki aby mi sie udalo:-)

Dobre :-D:-D:-D:-D:-D

A jeżeli chodzi o przenoszenie, to mi lekarka kazała kłaść się do szpitala 2 dni po terminie :eek: - a nie miałam zupełnie żadnych oznak zbliżającego się porodu, no i trzeciego dnia wywoływali bo już miałam "dojrzałe łożysko" (czy jakoś tak :confused2:) to się dziwię, że Pawimi pozwolili jeszcze 3 tyg chodzić. No ale najważniejsze, że wszystko poszło dobrze ;-), może u nich w stanach lekarze jakoś inaczej do tego podchodzą

Dobre :-D:-D:-D:-D:-D

A jeżeli chodzi o przenoszenie, to mi lekarka kazała kłaść się do szpitala 2 dni po terminie :eek: - a nie miałam zupełnie żadnych oznak zbliżającego się porodu, no i trzeciego dnia wywoływali bo już miałam "dojrzałe łożysko" (czy jakoś tak :confused2:) to się dziwię, że Pawimi pozwolili jeszcze 3 tyg chodzić. No ale najważniejsze, że wszystko poszło dobrze ;-), może u nich w stanach lekarze jakoś inaczej do tego podchodzą
Jonathana w Polsce rodzilam, wszedzie gdzie zerkniesz na ciazowe strony czy poradniki wyraznie napisane jest ze niby potocznie sie mowi chodzimy w ciazy 40 tygodni ale normalnie przebiegajaca ciaza uznawana jest wtedy gdy trwa od 38 do 42 tygodni, dopiero wszystko ponad 42 tygodnie jest przenoszeniem. Ja urodzilam Jonathana i Olivera w 43 tygodniu. Vincent byl 37 tydzien sila sugestii chyba bo juz nie moglam dluzej tego wytrzymac:-) Mam swoje zdanie na temat zmuszania kobiet do stawiania sie w szpitalu niby 2 dni po terminie albo wywolywania porodu ale to juz odrebny temat:tak:

Wiadomo, że co lekarz to inne zdanie, ja swoją nawet prosiłam, żebym jeszcze nie szła do szpitala, bo przecież dobrze się czułam, mówiłam, że mogę nawet 3 razy dziennie przychodzić na badania bo mieszkam bardzo blisko, no ale nie dała się przekonać :no:
Ale najważniejsze, że już mam to za sobą, chociaż ten jeden dzień to tak mi się ciągnął i dłużył że nie wiem

reklama

Bardzo bym chciała zobaczyć Twojego męża jak gryzie psa buuhhaahhhaaa:tak::-D:-D

dziewczynom sie konika zachcialo hahahaha:-):-):-D

Kup hurtem , wyslij do mnie a ja roześle dalej :-D:-D

Ja chce cesarkę miec a nie wiem czy będe miała bbuuuu

Do góry