reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Eve tanie tot kolko znalazlas...na allegro cena za to kolko skoczylo do 319zl wiec masakra...kupuj po takiej cenie jak znalazlas taniej nie bedzi...
co do boldera to patrzylam i one nie sa jednak takie ciezkie choz wg sa bardzo masywne...
Karolina ja nie chce uzywanego buzza...i buzz nie ma rozkladanej spacerowki na plasko!
kolko do buzza skoczylo bo zmiana kursu walut byla drastyczna....ja kupilam swoje tutaj i ciagle jest w tej same cenie www.babycare.nl
ktoras pytala kiedy ile mnie za przesylke policzyli ...to moje zamowienie zawszystkie 3 rzeczy
Products
------------------------------------------------------
1 x Quinny Buzz XL Seat () = $43.21
Buzz XL Seat sulphur (in stock)
1 x Quinny Buzz All Terrain Front Wheel () = $67.61
1 x Quinny Buzz Original Front Wheel Buzz 4 () = $67.61
------------------------------------------------------
Sub-Total: $178.43
Registered shipping via TNT Post, incl. tracking (Shipping destination: US): $64.36
Total: $242.80

karolina dostalas te linki tych butikow? wkleilam tam na ten zakupowy watek...

nie polecam uzywanego buzza:no: patrzac na mojego po 13 miesiacach ktory byl uzywany na przemian z tuzinem innych wozkow:no::no: a poza tym kubelkowe siedzisko jest swietne dla 5-6 miesiecznej dzidzi takiej ktora jeszcze sama nie siedzi i spokojnie go rozkladasz do pozycji lezacej. Mojemu dziecku bylo zawsze bardzo wygodnie w tych gabkach, zwlaszcza ze bedziesz miala zimowe dziecko tak jak ja i ta spacerowke zaczniesz wiosna uzywac.

reklama
szukam, szukam i znaleźć nie mogę tych pompowanych przednich kółek. Gdzie je można dokupić?? Ja mam Buzza 3.

beatka dawała nawet chyba foto tych kółeczek :)

znalazłam, ale cena mnie powala
QUINNY Dodatkowe koła terenowe do Buzz 3

a ja mam dla ciebie prezencik, tu mozna kuic koleczko terenowe
Calineczka Artykuły dla dzieci i niemowląt

Ja bede szczera i powiem tak.Wozek Baby design podobno sie chwali.Ladnie tez wyglada i nie jest chyba ciezki.Natomiast te wozki gondolowe mi sie nie podobaja.Sa duze, i wygladaja jk wozki z naszego dziecinstwa, tylko ze kola maja ladniejsze i material lepszej jakosci, bo nasze to byla cos takiego jak derma.Jak dla mnie te wozki sa fe!

Gie-oska X-landery sie tez bardzo chwala.Slyszalam o nich bardzo duzo pochlebnych opinii.Kola pompowane, gondola, ktora pasuej rowniez do quinny, ladna duza spacerowka.Duzy kosz na zakupy.X lander ma kiika opcji.Mnienawetpodoba sie ten trzykolowy.
http://www.allegro.pl/item559852320_wozek_x_lander_x_v_gondola_spacerowka_gratis.html
http://www.allegro.pl/item563503035_x_lander_xa_wozek_spac_gon_2xfolia_x_bag_x_car.html

Ostatnia edycja:
gastone xlandery znam na poczatku czyli jakis rok temu bylam strasznie napalona na nie szczegolnie 3kolowe..teraz tez biore go pod uwage ale mojemu m on sie nie podoba a poza tym 15kg wersja spacerwa wazy czyli wiecej niz speedi ktory nam obojga sie podoba...za jakis czas bede musiala udac sie do sklepu aby wozki poogladac a potem zdecydujemy...bo nie ma to jak na zywo zobaczyc...
pawimi czyli wg ciebie najlepiej bedzie kupic bbuzza w wersji glebokiej i spacerowej tak??Pawimi jakiego Ty masz maclarena??

Dziewczyny dziekuje wam bardzo za rady i pomoc w ocenie wozkow...
gastone mialas napisac na jakiej str znalazlas to zdjecia buzza z ta inna gondola??

ja mam maclarena triumpha, kupilam go jak maly mial ponad dwa i pol roku jako taki szybki wozek do samochodu i rownoczesnie do meza samochodu kupilam combi - wozeczek ktory sklada sie w taka mala kostke i wazy 5.5 kg.....Combi Savvy Soho Stroller,

Dzieki Gastone, no ja z baza nie chce, tylko sam fotelik

Ci roznicy wieku, to ja mam troche inne podejscie do tego ;-)
ale wiadomo, ze kazdy ma prawo decydowac kiedy chce miec dzieci

Ja mysle ze 2-3 lata roznicy to jest dobrze, na poczatku ciezko, ale pozniej dzieci chodza razem do przedszkola, nie trzeba jednego wozic tu a drugiego tam, razem na kolonie mozna poslac itp
no i widze po moim synku ze spokojnie juz moglby miec rodzenstwo od roku i teraz zaczynali by sie razem bawic...
a jakie sa plusy wiekszej roznicy??
no wiec ja juz pisalam ale chyba nie doczytalas...powtarzam wiec:
moniadan - jaka roznica duza?(3 i pol roku?) ja mam 10 i 5 lat roznicy i fajnie jest :)), nie wyobrazam sobie dwoch malych szkrabow obok siebie a tak to starsi duzo pomagaja i przy tym ucza sie odpowiedzialnosci*...oczywiscie nie karze nikomu czekac 10 lat na drugie dziecko, to akurat u mnie tak wyszlo, ale jest calkiem OK. Mysle ze kazdy ma jakas tam inna sytuacje zyciowa i plany....

* czasem sa sytuacje ze moge zostawic vincenta z jonathanem- nie lubie tego ale czasem tak jest ze nie zawsze moge liczyc na nianke i wtedy jonathan swietnie spelnia ta role. Mozemy swobodnie jechac na imprezke w sobote wieczor bo wiem ze jonathan czuwa nie martwiac sie ze nianka wlasnie odwolala swoj przyjazd..Gdy oliver byl maly przez pierwsze kilka mc bylam sama (moj maz konczyl swoj kontrakt w europie) wiec jonathan notorycznie zostawal z nim na godzinke, dwie a ja w tym czasie moglam jechac chociazby pieluchy kupic czy cos do jedzenia. Z dwojka maluchow bym pewnie umarla z glodu:-D
Inny aspekt jest taki ze maluch duuuuzo szybciej sie rozwija majac sporo starsze rodzentwo. Oliver to dla niego guru a maly dzieki niemu posiadl wiele umiejetnosci znacznie wczesniej niz rowniesnicy. Absolutnie fantastycznie sie razem bawia!!!Oliver czuje sie bardzo odpowiedzialny za brata i opiekunczy. Ogromny plus dla niego! Dziecko mi wydoroslalo w ciagu kilku dni od pojawienia sie braciszka na swiecie. Jakby jakas zastawka w mozgu sie przesunela i nakazala mu byc starszym. Moja kolezanka miala mniejsza roznice - jej starsza coreczka byla mlodsza od olivera no i koszmar! Tamta calkiem zglupiala, zaczela lac w pieluchy, wymagala wiecej opieki niz nowonarodzony brat, w dodatku nie mozna bylo zostawic jej na sekundke samej bo zrobilaby mu krzywde:no: Oliver pilnowal malego vincenta podczas gdy ja moglam bezstresowo wziasc prysznic, zejsc na dol przygotowac obiad a ona nie mogla zostawic swoich dzieci na 10 sekund...

Poszperalam po necie ogladajac gondole, weszlam na francuskieggo ebaya i poczytalam troszki.Okazuje sie ze do buzza pasuje gondola bebe confort calypso.Jednak na pewnej stronie ,gdzie jest lista rzeczy uznanych za niebezpieczne z roznych powodow na lsicie sa wlsnie te gondole i te gondole quinny cucco.
A wozek z gondola bebe confort wyglada tak

calypso pasuje ze specjalnym adapterem, natomiast gdzie jest ta lista? czy chodzi o toksycznosc gondoli i materialow z jakich jest produkowana czy moze fakt ze francuzi uzywaja je notorycznie do przewozu dzieci w samochodach co ostatnio zostalo unane za ogolnoeuropejskie forum za niebiezpieczne? Bo ja wlasnie o tym czytalam ale to odnosilo sie wylacznie do stosowania gondoli zamiast fotelikow? Masz gdzies linka z ta lista?

Gieoska - wszelkie chicco bym sobie darowala, nie maja pozytywnej opinii jesli o wozki chodzi...:no: Mysle ze pozostaje ci jednak ten buzz ktorego gondolke czy fotelik mozesz wypiac i zaniesc na 2 pietro po czym zlozyc rame i przeniesc ja jedna reka....

Ostatnia edycja:
Pawimi dostalam te linki,dzieki :-):-) Przegladam je i stwierdzam ze Polska jest 10 lat za murzynami,bo u nas nie ma takich cudow :(

Gie-oska moj Marcel spi na spacerkach w Buzzie w pozycji lezacej i powiem ci ze moge go cieniej ubierac niz w gondoli,bo dzieki temu gabkowemu siedzeniu jest cieplej niz w gondoli :)

Jezeli chodzi o X-landera to moim znajomym odksztalcil sie materacyk w gondoli i z tego co wiem to jeszcze kilku osoba i nie uznaja tego na gwarancji,musieli kombinowac i wymieniac materacyk na jakis inny bo ten odksztalcony nie nadawal sie juz do uzytku :no::no:

Pawimi dostalam te linki,dzieki :-):-) Przegladam je i stwierdzam ze Polska jest 10 lat za murzynami,bo u nas nie ma takich cudow :(

:no::no:
ja na tych stronkach robie rozne zakupki ....tylko czesc ci podeslalam, alei tak chyba sporo:-D generanie mi sie wydawalo ze w polsce raczej wszystko jest tylko drogie:szok:

Jesli chodzi o roznice wieku to u mnie jest 3 i 10 lat. W 100 % zgadzam sie z pawimi w tym co napisala na ten temat. Napewno teraz jest latwiej. Starsze dzieci napradwe duuuuuuzo pomagaja, szczegolnie corka ktora ma juz prawie 14 lat :)

reklama
domyslam sie ze 14 letnia panna jeszcze bardziej odpowiedzialna niz 16 letni kawaler....moj to czasem potrafi sie zachowywac gorzej niz vincnet :))))ha ha

Do góry