reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

dziewczyny widze że jesteście obecne na forum wiec moze tu sie zapytam znawczynie:-)Oglądałam dziś wózki, od Maclarenów do Cybexa, Silver crossa, po inne tansze np Chicco....
O graco juz słyszałam że piszecie że nie za dobre wózki więc dałam spokój.. Zreszta zapytałam dziś dziewczyny napotkanej na ulicy to powiedziała ze wolałabym X-landera w tej cenie niż Graco bo im kółka non stop odpadaja:baffled: graco spalone..
Oczywiscie zakochałam się w lekkim Maclarenie ale .....:-( ta cena dla mnie (1150 zł ) za XT jest za duża.. Ja bym jeszcze tyle wydała ale mąż:baffled:..... dla mnie juz nie sam design tego sie liczy co ta lekkosc:tak: ale czy znajdę coś o podobnej wadze do MC XT, ewentualnie do 7-8 kg i to np coś co nadawałoby się na zimę? leżącego..
Drugi mój "kochanek" to Cybex Callisto, bo jest lekki, ma pojedyncza rączkę ale składa się pomimo tego w parasolke... miejsca w bagażniku zajmuje idealnie mało..
MOD.2009 CYBEX CALLISTO +KURIER GRATIS+ SKLEP W-WA (717538455) - Aukcje internetowe Allegro
Jedyne co mi się nie podobało to to że jak dla mnie czy Maclaren czy Cybex sa po prostu wąskiem A cybex mniej znana firma i troche też kosztuje.. Chyba że ja nie wiem że to bardzo znana firma...
Widziałam że pisałyście o Zooperach... ale ja kompletnie nie wiem co to za wózek bo nigdy o nim nie słyszałam:rofl2:
Możecie coś o nim napisac albo który polecacie?

Potrzebuje leżącego zupełnie na płasko wózka (MC XT rozkłada sie prawie na leząco, leciusieńki pochylnie jest)... No i najlepiej gdyby składał się w parasolke...
Jedziemy za tydzien nad morze wiec musze dezycje podjac do jutra, pojutrze aby zdarzył przyjsc kurierem:baffled::baffled: Najlepiej jakby miał tez szersze to siedzieci, szersze od Maclarena
Eve już nie męcze bo widze że odpoczywa po weselu;-)

Ostatnia edycja:
reklama
madzik - jedno moge powiedziec - dzieki Bogu ze sobie dalas spokoj z tym Graco bo co prawda moj produkt rodzimy ale go nie chwale i napewno nie polecam! Podczytywalam wasz watek i nie chcialam sie wtracac ale niedobrze mi sie robilo jak wspominalyscie o ewentualnym zakupie Graco:baffled:
A teraz do rzeczy....Cybex - u mnie dopiero te wozki wchodza na rynek, ale wiem cos nie cos juz o nich z opini innych powaznych uzytkownikow. Faktycznie ladnie sie prezentuja - ich chyba glowny i jedyny jak narazie atut ale sa dosc marnymi jakosciowo wozkami. Podobno kompletnie nie warte swojej ceny. Rozklekotuja sie i szybko skrzypia (jezu jak ja nie cierpie skrzypiacych wozkow):crazy: Liczba negatywow na jego temat sprawila ze napewno nie zakupie tego produktu chociaz mialam szczera ochote na niego - zreszta na ktory wozek ja ochoty nie mialam:-D. Zoopera rzeczywiscie moge polecic chociaz sama go nie mialam. Hula albo Twist. Maja o wiele lepsze notowania niz Cybexy. Widzialam je w sklepie na zywo i sa dosc solidne, warte zainteresowania. Jesli chcesz obszerne siedzisko to smialo moge polecic I'coo Pluto. Chyba najwiekszy z parasolek i najwygodniekszy dla dziecka. Jest to wozek ....piekny;-) Jedna z mam tu kiedys okreslila ze wyglada jak wozek dla szejka hahaha..Troszke wyzsza polka ale widzialam jakis sklep w pl oferowal na niego duza znizke, nie pamietam ktory moze poszperaj i sprawdz. I'coo Pluto Baby Stroller
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676083_7937965.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676082_6351410.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...4_82586274692_733974692_1676081_3983621_n.jpg
Sprobuj jeszcze popatrzec na Cosatto Diablo Cosatto Diablo stroller - Celebrities who use a Cosatto Diablo stroller - Coolspotters podobnie jak I'coo Pluto bardzo duze i wygodne siedzisko. Do tego atrakcyjny i tez ma dobre opinie uzytkowniczek - nalezy do gorna solidnych raczej bryk:happy2:

zarowno pluto jak i diablo maja wieksze kolka niz w maclarenie i w zimie napewno dadza rade - oczywiscie na miare wozka - parasolki, bo tez czasem matki zakupia wozek z tej kategorii a spodziewaja sie wynikow jak 30 kg spacerowki na ogromnych pompowanych kolach :)

Hejo laseczki :-)

Gie-oska moze sie jakoś dogadacie z Eve ;-) jeszcze z tego samego miasta, a czemu twoj M nie chce juz kupic?? Ja miałam wózek w lutym a rodziłam w maju :tak:
pawimi juz napisala czemu juz teraz nie moge kupic tego buzza:-(a bardzo bym chciala..ale to nie jeden powod chyba??
Ja już po weselichu i po poprawinach, wybawiłam się nogi mnie bolą i jeszcze bity obtarły :-D
Dziś Adę wzięliśmy ze sobą i nawet nie wiedziałam jakie sprzedajne mam dziecko :-D Potańcowałyśmy razem i nawet nie bała się głośnych dzwieków.

gie-oska
, narazie nic nie odpisała ta dziewczyna w sprawie wózka :tak:
to jest szansa ze nici z tranzakcji!!

Pawimi i Eve czekamy na wasze zdjjecia z wesela:-)

a ja jeszcze tylko chcialam wam napialc ze dzis poszlam do typowego sklepu z art.dzieciecymi i ogladalam sobie aventy i oczywiscie ani butelki ani smoki uspakajajace nie mialy informacj o bpa//a najsmieszniejsze bylo to jak sie spytalismy Pani ktora tam sprzedawala czy to sa te butelki z bpa czy juz bez bo nie ma nic napisane na pudelku to Pani zrobila wielkie oczy i spytala co to jest bpa:szok::szok::szok::szok::szok: no masakra..czyli u nas nadal sprzedaja te szkodliwe butelki i smoczki i nic nie slychac aby cos mialo sie zmienic??

pawimi juz napisala czemu juz teraz nie moge kupic tego buzza:-(a bardzo bym chciala..ale to nie jeden powod chyba??

Pawimi i Eve czekamy na wasze zdjjecia z wesela:-)
to jaki jeszcze powod jest??? nie znam innego, ten mi wyjawilas....
ja zdjec nie mam, byl profesjonalny fotograf przez cala impreze i podobno maja byc dla kazdego...pozniej.

. Jesli chcesz obszerne siedzisko to smialo moge polecic I'coo Pluto. Chyba najwiekszy z parasolek i najwygodniekszy dla dziecka. Jest to wozek ....piekny;-) Jedna z mam tu kiedys okreslila ze wyglada jak wozek dla szejka hahaha..Troszke wyzsza polka ale widzialam jakis sklep w pl oferowal na niego duza znizke, nie pamietam ktory moze poszperaj i sprawdz. I'coo Pluto Baby Stroller
http://photos-d.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676083_7937965.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v4694/133/119/733974692/n733974692_1676082_6351410.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...4_82586274692_733974692_1676081_3983621_n.jpg
Sprobuj jeszcze popatrzec na Cosatto Diablo Cosatto Diablo stroller - Celebrities who use a Cosatto Diablo stroller - Coolspotters podobnie jak I'coo Pluto bardzo duze i wygodne siedzisko. Do tego atrakcyjny i tez ma dobre opinie uzytkowniczek - nalezy do gorna solidnych raczej bryk:happy2:

I'coo Plutoooo to jest siedziiiisko:-) to jak tron:-):-)
czy 1200 zł to dużo jak na PL za ten wózek?

madzik - ja widziałam niedawno rozklekotanego cybexa , widac to raczej marne wózki choć sliczne .
Coś taniego powiadasz w miare a może coś takiego
WÓZEK SPACERWY PARASOLKA MAGIC ESPIRO BABY DESIGN (716749155) - Aukcje internetowe Allegro
ESPIRO MAGIC 3 / 4 kolory PROMOCJA KURIER (718424444) - Aukcje internetowe Allegro
pawimi wózia raczej nie widziała bo to nasza rodzima produkcja . Wózek wyglada jak zapp ale ma rozkładane siedzisko , prawie na płasko, ma sporo miejsca do siedzenia , zwrotny lekki , ładny , z zimą może być gorzej , choć u nas ostatnio jakoś wielkich śniegów nie widać . No i tani . Widziałam sporo tych wózków , ładnie się prezentują , opinie też maja dobre. ostatnio widziałam w nim dziecko takie ok 4 lat więc musi być duży

I'coo Plutoooo to jest siedziiiisko:-) to jak tron:-):-)
czy 1200 zł to dużo jak na PL za ten wózek?
tak, siedzisko jest ogromne zwlaszcza ze ja mam na nim orginalna bardzo gruba i solidna wkladke (to pomaranczowe) a nie widac zeby zbytnio miejsca zajmowala. To chyba duzo bo u mnie sa po $300, poza tym widzialam gdzies wlasnie w promocji za 850- 900 zl, ale to juz sama musisz poszukac. Zreszta te ceny u was skacza jak szalone:szok: u nas odkad ten wozek wszedl na rynek w lutym 2009 cena taka sama z tego co widze w polsce juz chyba z 10 razy sie zmieniala....

jako doświadczone wózkowe mamy zapytam jeszcze o jedno..
Czy pałąk w wózku jest konieczny? wiekszość tych drozszych, np maclaren.. nie ma pałąka..
To moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy jest on niezbędny? czy dzieci jakoś bardzo się na nim opierają?
A drugie jeszcze pytanie to czy 5,5 miesięczne dziecko można w spacerówce wozic (drzemać) jesli ma siedzicko nie zupełnie na płasko rozkładane , jak np Maclaren Quest?

Aniam fajne te wózeczki, aczkolwiek chyba nie na moją podwarszawską drogę do domku:-D:-D:-D dziura za dziurą:-D ale za to na stolice idealne:tak::tak:

reklama
jako doświadczone wózkowe mamy zapytam jeszcze o jedno..
Czy pałąk w wózku jest konieczny? wiekszość tych drozszych, np maclaren.. nie ma pałąka..
To moje pierwsze dziecko więc nie wiem czy jest on niezbędny? czy dzieci jakoś bardzo się na nim opierają?
A drugie jeszcze pytanie to czy 5,5 miesięczne dziecko można w spacerówce wozic (drzemać) jesli ma siedzicko nie zupełnie na płasko rozkładane , jak np Maclaren Quest?

Aniam fajne te wózeczki, aczkolwiek chyba nie na moją podwarszawską drogę do domku:-D:-D:-D dziura za dziurą:-D ale za to na stolice idealne:tak::tak:

ja mam maclarena XT , woże w nim małego odkąd skończył 6 miesięcy , jest mu w nim bardzo wygodnie . pałąk dokupiłam uniwersalny , Szymek lubi się o niego opierac jak siedzi więc u mnie się przydaje .. czasami tez go gryzie :-D ja kupiła maclarena jak jeszcze kosztowały ok 800zł . bo teraz to już przegieli z cenką. ale myślę że w quest spokojnie możesz dziecie wsadzić

Do góry