reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Sofik fajna ta zyrafa ale ja nic o niej nie slyszalam..ona cos robi??i dla Sofijki taka sama kupilas co Filipowi tak??
Kolezanka Twoja kupila tego buzza 3czy 4 kolowego??i z tej promocji co pokazywalas mi linki??

reklama
gie-oska w tym 1 linku masz wszytko opisane, ale tak na szybko to ona jest ze specjalnej gumy , łatwo sie sie ja gryzie , wsam raz na zabkowanie... a to co ja kupilam jest w tym linku nizej jedna jest z gumy druga pluszowa dla Sofijki ;-)

cytaty:
*"Jej smak i zapach – delikatny ale charakterystyczny – najwyraźniej bardzo odpowiada niemowlętom."
*"Naturalna guma z drzewa Hevea, z której jest robiona Sophie, jest jedwabista w dotyku – jak kobieca skóra, której dotyk uwielbiają noworodki. "
*"Jej kształty są stworzone do małych rączek - jej szyja jest superwygodnym uchwytem a głowa i nogi – wymarzonymi gryzakami. Dzięki temu, kiedy niemowlę dorasta, Sophie staje się niezastąpionym przyjacielem przy bolesnym ząbkowaniu. "

zobaczymy czy sie Fi spodoba :-)

tu fotki dzieci: Customer Image Gallery for Vulli Sophie the Giraffe Teether, Brown/ White jak trzymja Zyrafke , ona naprawde jest taka ze z kazdej strony mozna ja grusc:-)

a co do buzza tak kupila tego z tego linku co ci dalam Gratnatowy 4 -kolowy...

gie-oska

tu fotki dzieci: Customer Image Gallery for Vulli Sophie the Giraffe Teether, Brown/ White jak trzymja Zyrafke , ona naprawde jest taka ze z kazdej strony mozna ja grusc:-)

a moje dziecko taka zyrafe mialo....nigdy nawet na nie nie spojrzal:no: lezy gdzies....ukurzona z reszta zapomnianych zabawek. Generalnie to najzwyklejsza zabawka jaka tylko moze byc, nic specjalnego tyle ze z nietoksycznej gumy a furore zrobila w dobie przebudzenia po wieloletnim zawaleniu rynku gumowymi chinskimi zabawkami zrobionymi z PVC(polyvinyl chloride) ktory jest rakotworczy i ogolnie toksyczny. I tyle o niej w usa:tak:

a mi sie juz srednio podoba imie Kacper i co teraz??;-(

Naprawdę, super imię. Ja wahałam się między właśnie Kacperkiem, Oskarem, Filipem, Kubą, no i takim sposobem mamy Tymka - zwanego Guciem :-)

A tak wogóle to witam po przerwie. Faktycznie jak Pawimi wróciła to ruch tu jak na lotnisku :tak:

Nadal walczymy z ekipą, ale nowa zrobiła nam już toaletę na dole :-)

Gośka - jaka ty szczupła jesteś, pewnie tylko brzuszek ci urośnie i nic więcej - pozazdrościć.

Pawimi, a gdzie twoje zdjęcia?

no wlasnie nadal u meza na laptopie, nie mam ani jednej fotki u siebie poza kilkoma z telefonu ale patrzylam i to same krajobrazy tylko ani kawalka nas :) to takie to se na internecie mozecie poogladac. Moj chlop mial jakis ciezki tydzien, najpierw ten nieszczesny egzamin....ktory oblal oczywiscie pozniej ze dwa wieczory byl u takiego klienta po godzinach cos mu tam sprawdzic, no i jeszcze po sklepach jezdzil bo garnitur kupowal na wesele na ktore jutro idziemy :)

A ja wczoraj Zamowilam Fi taka fajna Zyrafke !!!!!!! szyszalyscie o niej!!!!!!

link: Żyrafa Sophie

!

Ta zyrafa to taka tradycja Francuska , że małym dzieciom sie to kupuje albo przekazuje gdzies dalej , czytałam o niej . Zreszta na niemowlakach powstał wątek o niej i wyszła tam wilka afera , bo jedna laska spytała co sadzicie i czy ktoś ma .. A tu się rozpętało że to taka droga zabawka itp.. potem jakas panna zaczeła jechac ze tak lepiej z chin za 5 zł kupować itp .. Afera była niezła o jedna zabawkę :no::no:

Poczytajcie sobie zresztą same he he
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/zyrafa-sophie-27969/
uśmiac się można

A ja taką żyrafkę kupie Emci, ona tak pakuje raczki do buzi swojej i moje ze juz wolę, żeby żyrafkę gryzła zamiast mnie :-)
Sofik a F juz widac jakies ząbki albo ze ma coś wyjść wkrótce

o żyrafkę chce jeszcze zapytać przyjaciółkę ona mieszka we Francji, nigdy mi o niej nie wspominała, natomiat kupiła moim dzieciom baaaardzo popularne we Francji Doudou, ktore kazde francuskie dziecko ma, nawet jest zakaz przynoszenia do szkoły od któregos tam wieku, bo dzieci sie bardzo przywiązują
Mój Eryk ma Bazylka, z którym śpi od urodzenia po dziś dzien :-)
a Emcia ma Freda który tez jej towarzyszy w dzien i w nocy :tak:
To są właśnie doudou
doudou / Przytulanki i pluszaki :: PETITBABY - najwyższej jakości artykuły dla dzieci, zabawki, przytulanki, książeczki, ubranka, kosmetyki dziecięce
Eryk ma takiego zwykłego niebieskiego z główką ktorego kocha i uwielbia ponad wszystko ;-)

reklama
Ta zyrafa to taka tradycja Francuska , że małym dzieciom sie to kupuje albo przekazuje gdzies dalej , czytałam o niej . Zreszta na niemowlakach powstał wątek o niej i wyszła tam wilka afera , bo jedna laska spytała co sadzicie i czy ktoś ma .. A tu się rozpętało że to taka droga zabawka itp.. potem jakas panna zaczeła jechac ze tak lepiej z chin za 5 zł kupować itp .. Afera była niezła o jedna zabawkę :no::no:

Poczytajcie sobie zresztą same he he
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/zyrafa-sophie-27969/
uśmiac się można
a wiem, kiedys czytalam, tylko ze wlasnie o to chodzi w calej tej zabawce zeby nie taka z chin...bo ta nie zawiera tych cholernych phalates ktore sie wyzwalaja w PVC:confused:

Do góry