reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

sylha wiesz że trzymam mocno kciuki ;-):-)

Kamea koleżanka mojej mamy po dwóch ciążach ani jednego rozstępa, mama tej koleżanki po piątce dzieci - nic, a nic.
Ja wyglądam strasznie po prostu - nie żebym się przejmowała, ale widzę że innych to czasem przeraża. Wiem, że przy mojej karnacji zbledną. Zresztą co ja - modelka?

No i będzie fajnie, będzie :tak: Juz się powoli doczekać nie mogę (tylko jeszcze akcesoria pielęgnacyjne dokupić, torbę skompletować i pranie tych słodkich ciuszków zrobić, to się będę potem spokojnie relaksować i czekać cierpliwie) :-)

reklama
czesc!!!

Hania wreszcie zasnęla wiec mam chwilke na pisanie (oczywiscie w miedzyczasie pranie gotowanie itp...)
Co do rozsztepów to sie zgadzam-rzecz bardzo indywidualna. Jedni mają sklonności a inni nie. Ja przez calą ciążę z Kasią mialam piekny brzuch i ani jednego rozstępu aż tu nagle na 5 dni pred terminem porodu zaczęly się robić. Popękała mi skóra w gwiazdeczkę ale tylko w miejscu gdzie miałam kolczyk w pępku wczesniej (zdjęłam go jak byłam w 3 miesiącu). w kolejnych ciążach rozstępy porobily się wieksze no i teraz mam je i na brzuchu i na piersiach i na lydkach nawet bo przy ostatniej ciązy tak mi nogi strasznie puchly....:( nie ma reguły mozna sie smarować róznymi specyfikami a i tak popęka albo sie nie smarowac niczym i miec piekny brzuszek....

Ale tak jak mądrze Villa napisała - ja nie modelka wiec co mi tam:-D:-D:-D

Ona daj znac po powrocie z przychodni - zdrówka dla Małgoni!!!

no niestety kolagen odpowiada za te cale rozstępy, mnie wyszlo duzo, na posladkach, udach, brzuchu i piersiach. Dziś mam tylko blade kreski

zazdroszcze Madzia wyjscia "w miasto " kurcze ty masz w sumie wszedzie blisko a ja z tej mojej dziury to sie musze autobusem albo autem tarabanic.... ech w sumie autem to bylby zaden problem gdyby nie fakt ze ja tchorz i wciaz sie boje parkowania w centrum :)szok::-(

Hania wstala , zupe wciągnęła a teraz sie bawi. Mam tyle sprzatania ze nie wiem od czego zaczac. Do tego gardło mnie ciągle boli ech.....

Hej Dziewczyny:-)
Mój Alusiek tez juz po drzemce, zjadł zupkę i pewnie za chwilę cos zbori i bede umiała uciekac:-p
A skoro mowa o rozstępach, to ja do 7 miesiąca nie miałam ani jednego, a później w tempie błyskawicznym zaczeły pojawiac się na piersiach, udach, brzuchu i "boczkach":-) i zadne smarowanie nie pomogło:-( ale na dzien dzisiejszy juz prawie ich nie widac, tylko kilka głębszych i napewno nie wstydziłabym sie wyjsc w kostiumie kąpielowym:-)
Ona cieszę, się, ze Małgonia troszkę lepiej, ale napisz co powiedział lekarz:tak:
ewuniaf, ja na początku bałam sie tez sama gdziekolwiek jezdzic a o parkowaniu to juz wogóle masakra, a teraz P mówi, ze boi sie ze mną jezdzic bo szaleje jak Schumacher:-D
Villa eh to słodkie oczekiwanie...zazdroszcze:-)

No właśnie, to oczekiwanie jest piekne. Wogóle ciąża to piękny okres - mimo opuchlizny, rozstepów , nadmiaru kg itd...

ewuniaf ja tez się bałam na początku, ale jak Kuba się urodził to ciągle musieliśmy latać po kontrolach, badaniach i rehabilitacjach. Nie miałam wyjścia musiałam jechać. Teraz to już bez problemu. nawet ostatnio kierownik upodobał sobie wysyłać mnie do Katowic.

Witajcie moje drogie!:-)

Ciąża to niepodważalnie jeden z najpiękniejszych okresów w życiu każdej kobiety. Okres wczesnego macierzyństwa, pierwsze kroczki stawiane przez nasze dzieci, pierwsze wypowiedziane słowa oraz szereg miłych i zabawnych sytuacji z tym związanych pozostaje nam w pamięci na bardzo długo, wywołując masę radości i uśmiechu. Pamiętajmy jednak aby dziecka w żaden sposób nie izolować od rówieśników, gdyż każde z dzieci potrzebuje środowiska by mogło się poprawnie rozwijać i dorastać. Otóż jest w Opolu jedno takie miejsce, prywatny żłobek, gdzie zaopiekują się naszymi maleństwami nawet w weekendy, podczas gdy każda z nas może odpocząć, wybrać się na zakupy, ploteczki przy kawie, czy chociażby siłownię aby w tym czasie popracować nad sylwetką, kochanymi rozstępami i brzuszkiem.
Zachęcam do zapoznania się z ich ofertą na Kangurek 24 - Prywatny Klub Malucha

Pozdrawiam Serdecznie

reklama
hej dziewczyny,
Bylismy u pediatry.
Typowe przeziębienie. Vitamina C, lipomal i syrop prawoślazowy, mowilam,ze smarowalam pulmexem i pod nos standardowo masc majerankowa to powiedziala,ze nie rozgrzewamy i takie masci mam schować głęboko.

No to zaczynamy kurację.

Do góry