reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hello:)

Wy tu o odchudzaniu,a ja przytyć:szok: marzę i to tak ok.10 kg...w ciąży na początku słabo utyłam,a pod koniec przybrałam ostatecznie prawie 30:-) a teraz ważę mniej niż przed ciążą-niestety.A tak fajnie mi było te 10 kg więcej:-)

Ech Ci dentyści...bez kaski to i tak niewiele zdziałam...a tyle człowiek płacił składek,podatków...

reklama
hej:-)
Kamea, Ona ja tez Was powspieram w odchudzaniu:tak: ja juz od kilku miesięcy kręcę na hulahop i robię 1000-15000 brzuszków (ale ze zgiętymi nogami w górze) i w miarę ograniczam słodycze i słone przekąski, ale w sumie waga wcale nie chce tak leciec w dół...Ale się nie poddaję, bo widzę, po ubraniach, ze brzuszek i oponka maleją. Do wagi sprzed porodu zostało mia jakies 3 kg teraz i za chiny ludowe nie da się ich pozbyc:dry:
Moim problemem za to jest nadmiar skóry, bo tak brzydko marszczy mi się na brzuchu:-(, smaruję się 2 razy dziennie preparatem z musteli i nivei, ale marny efekt...
Madzialena Dziewczyyno jak ja bym chciała byc na Twoim miejscu i nie martwic się o wagę:D
Sylha jak tam na sankach?
Kamea jak dzisiejsze samopoczucie?? bo ja dzisiaj cos czuje sie jakby mnie walec przejechał, jakas taka nie dozycia jestesm, a i Alus wstał chyba lewą nogą bo marudzi:dry:
Miłego dzionka dziewczyny:-)

Agita mam ten sam problem ze skórą na brzuchu, wisi, jest taka pomarszczona ;/ na poczatku myslalam,ze to tluszcz ale to jednak madmiar skóry. ja smaruje się oliwką dla dzieci, pilingi z kawy robię i zawijam folią no i kąpiele chłodne cieple na brzuch, cos tam pomaga ale jak usiąde to jeden wielki wał :-)
Do wagi sprzed ciazy zostal mi jakiś kg ale chcialabym zejsc do tych 60 wlasnie.

Młoda mi chyba znowu łapie przeziębienie, tym razem kaszle i kicha jak szalona niewiem czy isc do lekarza dziś czy co zastosowac? poradzcie mi. Do tej pory jej przeziębienia to tylko katar więc ten temat mam juz opanowany, niewiem co z kaszlem się robi a nie jest on za milo brzmiący.

Ona- taka pogoda, byłby mróż to by wszystkie zarazki powymarzało a tak plączą się po ludziskach. Ja na noc fervex i nawet mi dobrze teraz idzie tak lekko mam przytkany nos, a z kim kichaniem to współczuję małej, ja wczoraj kichałam jak szalona:confused:,
Ale fajnie mamy zimę :-),
Agita- ja z M śmigamy na nartach, na sankach to tylko z chrześnicą M- ma półtorej roku także narty odpadają w jej wypadku

Ona jesli Małgosia ma kaszel to lepiej idz z nią do lekarza, bo z kaszlu moga byc gorsze rzeczy niestety:-( a jesli nie masz mozliwosci dzisiaj i chcesz zaczekac do jutra to wysmaruj małej pulmexem baby klatkę piersiową i plecki i zobacz jak sytuacja się rozwinie.
A jak robisz ten peeling z kawy??
Sylha ty chorowitku biedny...dużo zdrówka:-)

Dzięki Agita podejdę dziś, trzeba jedak dmuchac na zimne.

a co do peelingu: parzę kawkę, i fusy mieszam z oliwką badz zwyklą oliwą (1-2 lyzki) ciutkę balsamu (obojetnie jaki) mozna dodać troszke cukru, zmieszać i polozyć na brzuch, owinąc się folią spozywczą i tak trzymać..z 40min a potem splukac, skóra po tym jest bardzo przyjemna w dotyku, mozesz tez tą całą miksturę wcierać sobie na inne partie ciala (uda, posladki)
POLECAM :-)

Cześć Dziewczynki.
No dzisiaj czuje, że żyje, mimo, że poniedziałek i trzeba w pracy siedzieć. Dzięki temu, że wczoraj się wybyczyłam dzisiaj czuje się naładowana jak króliczki bateriami duracell:-D Także Agita o ile to możliwe nic dzisiaj nie rób, jutro tez jest dzień;-)
ona Agita ma rację, jezeli kaszel jest niefajny idź z tym lepiej do lekarza.
Ciekawe z tymi fusami. Ja to bym chyba musiała się w nich wykompać cała:baffled::-D
sylha z w-fu to Ty pewnie 6 miałaś a może nawet 7!:-D

Dziewczyny, co byście powiedziały na watek zamknięty. Mogłybysmy sobie swobodnie pogadac, ewent. fotki powrzucać. Co Wy na to? Rubi?

Ja też, ja też ;-), jeśli oczywiście mnie wciągniecie :-). A ta nasza Pani moderator coś się bimba ostatnio ;-), mam nadzieję, że wszyściocha i niej zdrowi.
Moja sąsiadka ma 2 córy pierwszą urodziła poprzez cesarkę, 2 naturalnie i wiecie co ma brzuch jakby w ogóle w ciąży nie była!!!!Twierdzi, że od początku smarowała się specjalną oliwką i nie ma żadnych rozstępów, skóra napięta (jeszcze bardziej jak u mnie:baffled:) i tylko malutka blizna na samym dole po cesarce, mi się wydaje takie coś też ma się w genach, że jednym zostaje drugim nie.
Ja z WF?!?!Hmmm fakt trochę się pojeździło po różnych zawodach, ale byli ode mnie o wiele lepsi, mieliśmy w podstawówce baaaardzo wymagającego nauczyciela, bieganie to było jego schiza ;-)

reklama
Wybaczcie dziewczyny ze nie odniose sie do poprzednich postów.

Chcialam napisac ze watek zamkniety jak najbardziej by sie przydał. Ja tez chce powrzucać fotki :)

Sciaskam was wszystkie mocno!!!!

Do góry