reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Jestem - padnięta dziś totalnie po całym dniu w Opolu....
I kapcia złapałam - na szczęście już w Opolu, na parkingu i na jeszcze większe szczęście zainwestowałam w tym roku całe 2 zł w dodatkowe ubezpieczenie na oppony, więc przyjechała pomoc drogowa :-D i wymieniła koło - szybko, sprawnie i za free ;-)

Jutro kompletowania wyprawki ciąg dalszy - Kluczbork pod lupę. A potem to już tylko allegro...

ewuniaf dużo wtrwałości i zdrowia - więcej chyba nie dodam...
Madzialena Ty też jesteś przecież ważna; powiedziałabym ,że najważniejsza (ale wiem, że dla matki zawsze pierwsze dziecko - w końcu sama też juz np. więcej kasy wydaję na pierdółki dla dzidziusia niż na siebie), więc z pełnym rozgrzeszeniem zrób coś dla siebie.

Dentysta - ja ostatnio chodzę do Dobrzenia Wlk. - Małgorzata Fiutak-Konopka; prywatnie, ale kasuje 80 zł/ząb (przynajmniej taką cenę miała ostatnio) i jestem póki co bardzo zadowolona.

Vilandra dzis 13 piątek...pech cię złapał ale dobrze,że szybko i sprawnie to poszlo. :)

Ja dziś poszlam do gina z tymi moimi wynikami (podwyższona prolaktyna) i torbielą, ginek stwierdzil,ze torbieli to on nie widzi jednak i za 3 msc mam znowu przyjsc a co do prolaktyny...zmarszczyl czoło, zapytal ile jestem po porodzie i stwierdzil:" no nie, minął rok od porodu to raczej to z tym nic wspolnego nie ma, podejrzewam u pani, gruczołak w przysadce mózgowej"
Jej....dostalam skierowanie do endokrynologa, idę pod koniec marca na wizytę. Niewiem co mam o tym myśleć, z jednej strony czlowiek zaczyna sie schizować ale przeciez może diagnoza pana Gina nie jest prawdziwa.

Elo
Vila -ja mam stomatologa,ale ona jest droga:( za 1 kanałówkę z odbudową zapłaciłam prawie 1000 zł:szok: a u mnie tylko kanałowo sie leczy,a najgorsze to to,że nie koniecznie z dobrym efektem,bo i tak potrafi mi sie skruszyć:-( nic tylko proteza :crazy:

Madzia- w Szczepanowicach jest jakaś Pani podobno dobra- jutro znajomi wpadają z wizytą to postaram się pamiętać żeby się szczegółów podpytać. Jeszcze gdzieś castoramy jest dobry, ale też nie wiem jak się nazywa. Mój w Zimnicach jest rewelacja, dr Pastuch, ale też ostatnio ceny podniósł i emkowi za implanta zaśpiewał 4000 - 5000zł!!!!, a podobno ten koło castoramy też te implanty dobrze robi i taniej. A ta twoja robi implanty?!?!?

W sumie to nie wiem czy robi?ale i tak mnie nie stać:no:na implanty,a po drugie z tym co mam z zębami to kiedyś inny dentysta powiedział mi ,żebym nie ryzykowała z implantami.Od urodzenia mam odwapnione i częściowy brak szkliwa,nigdy nie wyrosły mi 7,mam tylko do 6.Pierwszego stałego usunęli mi jak miałam 7 lat:szok: następne 2-a jak 12 i później dwa jak 16,więc wesoło nie mam.Sypią mi się przy każdych antybiolach,a tych się w życiu nabrałam niemało niestety.A teraz i ciąża ma pewnie wpływ na to.A najgorsze,że kompletnie nic nie bolą,bo mam słabo unerwione.

Z tymi choróbskami to przerypane..oNA-TYLKO nie czytaj o tym ,bo osiwiejesz i głowa do góry:-)

Łoj to rzeczywiście nie pozazdroszczę Ci. Ja miałam pierwszy usuwany jak miałam chyba 12?!!tylko dlatego, że mam za małą szczękę i po prostu dolne 2 rosły mi na boki- tarez rosną prawie idealnie i po zębie ani śladu- żeden dentysta się nie kapnął, że go nie ma.
Padam na mordkę i idę M powkurzać :-) ach jak on nie lubi jak się do niego tulę jak on chrapie w najlepsze :-)

czesc dziewczyny wpadam tylko na minutke zyczyć wszystkim milego weekendu!!! zaraz zmykam na wyklady.

Madzialena my chodzimy do dentysty na niemodlinską calą rodziną. Nie jest drogi a ząbki leczy dobrze i niedrogo. do tego bardzo sympatyczny jest :) dr Jędraszko jego zona też jest stomatologiem i przyjmuje na zmianę z nim. Ponoć tez dobra. Co do ginekologa to ja bym polecała dr Guzikowskiego w takiej sprawie. Przyjmuje w przychodni przyszpitalnej i prywatnie w Medicusie na Mickiewicza. Nie jest może najmilszy (wrecz bym powiedziala ze jest troche gburowaty) ale jest swietnym specjalistą i niejednej kobiecie pomógł.

Ona zdrówka dla ciebie!!!

Sylha ostatnio slyszałam dużo zlych rzeczy na temat tego jak GMW sie mocno popsuło :(.......

Lece wieczorkiem pewnie popoisze wiecej. Buziaki dla wszystkich!!!!

Hej Dziewcyzny:-)
Oj długooooooooooooooo mnie nie było, naprawdę, ale mam nadzieję, że mnie rozgrzeszycie:-). P chodzi teraz na kurs a Alusiek od jakiegos czasu ma chyba przedwczesny bunt 2-latka i potrafi takie histerie odpalac, ze szok:szok: czasami rece mi opadają i nie wiem juz sama jak postępowac z tym Moim robaczkiem...:-(Ale jak wieczorem łapie mnie za szyję i mówi "Kojam" - czyt. Kocham, to o wszystkich trudach dnia zapominam w sekundzie:tak:
Sylha Ależ Ty ślicznie wyglądałas na Slubie, jak modelka:-D
Sylha, vilandra, welony super, ja tez miałam taki z delikatnymi kryształkami. Super sprawa:tak:
Obraczki tez mamy z białego złota (tak jak pierscionek zaręczynowy) i sukienkę miałam ecre (nie wiem czy to sie tak pisze:-p) i pierwotnie chciałam isc bez welonu do slubu, ale moja mam jak to usłyszała to myslałam, ze zawału dostanie (wystarczająco nas rodzina odgadała jak zobaczyła kolor sukni:-p) wiec poszłam na ustępstwo i w sumie nie zaluję, bo fajnie wyglądało:-)
Sylha a Ty juz czekasz na termin In vitro? a i super, że ten wirus nieukatywnia się:-)
Vilandra kompletowanie wyprawki. Boże jak ja to uwielbiałam:-)
Ona co z Gosienką? co jej było bidulce?
Ja Wylądowałam z Alusiem na Witosa jak miał 7 tygodni z powodu bezdechów. I W sumie jestem ja jestem bardzo zadowolona z personelu. Od razu dokładnie zbadał Go lekarza. Zrobioną miał serię badan, USG, EKG, Neurolog itd....Pani pediatra bardzo miła. Bylismy tam niecały tydzien. Ale faktem jest, ze dzieciaczki, przy których nie było cały czas któregos z rodziców nie miały lekko, bo Panie pielęgniarki tylko dwie, a oddział spory...a dzieciaczki głodne itd...
Ona nie dołuj się tym co Ci gin powiedział. Będzie dobrze. Specjalista obejrzy co trzeba i napewno rozwieje Twoje wątpliwosci:-). mnie raz Pani doktor powiedziałą, ze mam tak chore serce, ze zostaje mi tylko szpital:szok:, bo inaczej tego sie nie da juz leczyc...Myslałam, ze zawału dostanę. A po dokładnych badaniach okazało się, ze to nic powaznego tylko zaburzenia wynikające z przyjmowania w tamtym czasie leków:tak:
Ewuniaf zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka:-), i jak juz pisałam raz, tez Cie podziwiam, ze ze swoją trójeczką tak super sobie radzisz:tak:

Co do dentysty, to ja chodziłą w opolu do Stomatologii Centrum. To jest na rynku obok super pharm. Tam jest Pani dentystka i Pan Ortodonta (chodziłam do obojga, bo swego czasu nosiłam aparat ortodontyczny) i jestem bardzo zadowolona. Oczywiscie wizyty prywatne, ale podejscie i atmosfera super, a i tez nie zdzierali tak bardzo:-)

A My tak pozatym to jestesmy na etapie szukania mieszkania i powiem Wam, ze powoli mam dosc:-( myslałam,z e bedzie łatwiej, ale jest tylu chetnych, ze szok:szok: a najgorsze, ze 2 pokojowego nie bardzo chcą Nam Tu wynając, bo skoro mamy dziecko, to Ono też musi miec osobny pokój.

reklama
Agita-witaj z powrotem,ależ ten czas leci...po dzieciach widać,a nie wierzyłam jak tak mówili:-)

U nas tragedia...Dorianowi idą górne zęby i to cztery i już prawie,prawie,ale biedny tak cierpi i mało co śpi-tak po pół godzinki:( a ja nie wiem jak mu pomóc:-(

Do góry