reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ale się rozpisałyscie kurcze:szok:
aaaaaaaaaaaaaa i nie pamiętam, kto co pisał:-(
Ewuniaf, super, ze Michałek zdrowy:-), a co do spędzania razem czasu, to My z P tez razem chodzimy na spacery i na Plac zabaw z Alusiem:-)
Madzialena P tez pracuje na 3 zmiany i najgorzej jak pracuje na popołudnie, bo jakos ten czas, kiedy jest w domu bardzo szybko ucieka...
Gimpelka gratulacje dla Twojego Smyka:-) zdolny chłopak:tak:
Ona jak tam przyszedł juz wózek? i nie kis się w domu, tylko korzystaj z pogody, póki jeszcze nie jest tak zimno:-)
A co do wagi, to Alusiek zawsze był na dole siatki centylowej, teraz wazy jakies 10,5 kg a ubrania nosi na 86 i niektóre są juz maławe:confused:
A dzisiaj znowu Aleks miał koleznkę do zabawy, a My z Mamą poplotkowałysmy:-) bo P jest własnie na popołudniu w pracy.
Alek znowu płakał jak się rozstawali z Oliwką...chyba czuje pociąg do kobiet:-D

reklama
Agita ale ci podrywacz mały rośnie!!!!
Gimpelka gratulacje dla Otusia!!!! On to by chyba dla jedzonka zrobił wszystko co??? :) A mąż niech sie uczy ja też jestem za podnoszeniem kwalifikacji..
Madzialena złobek 640zł bo dotacja jakaś jest wiec nie jest tak strasznie- wychodzi mniej niż niania:tak:
Ona jak na to wpadłaś???? My oboje z mężem rocka i metalu słuchamy:-D (oooo biedne nasze dzieci!!!:-D)

Starszaki w kąpieli i chyba im zaraz Haniute dorzuce bo mi pisać nie pozwala:-D:-D:-D lece!!! do zaś!!!

Drugie zmiany są beznadziejne:( żeby chociaż rozsądnie płacili:/
W sumie wymyśliłam sposób na zajebiaszczą oszczędność,póki pracy i byłaby szansa na zostanie w kraju,lale mój na to raczej nie pójdzie:-D
bo jak zamieszkalibyśmy z jego rodzicami,to dwa mieszkania wynajęte i dziadkowie mają wnuka non top:)a Madzia idzie do pracy:)
Tylko czy wytrzymamy ze sobą??

ona-:-)no baaa

Madzialena jeśli wytrzymacie z teściami a oni z wami no to czemu nie... ale nie wiem... ja mieszkam z teściami (Oni pod nami) i niby bywają dni ze sie nie widzimy a jednak i tak mamy czasem siebbie dość....

to zalezy co rozumiesz przez wszystko :) pieluchy , chusteczki, słoiczki, mleko dajesz im ,tzn opiekunkom. To jest opłata za opieke nad dzieciaczkiem :)

aj to drogi ten zlobek, chociaz jak kogos stac na zlobek to chyba troche zarabia, a jak zarabie to 600 złoty to nie duzo dla niego chyba co? Ja nie wiem:]
ewunia masz racje, dla jedzenia zrobiłby wszystko:)
ona a zrób sobie fryzurke nową, ludzie maja zdanie o kobietach ze jak są mamami się zapuszczają
dobra ide bo nie moge sie teraz skupic... Potem wpadne:]

Przyznam sie że ja sie ostatnio trochę zapuściłam... Niestety jakoś nie mam zbyt dużo czasu dla siebie :(
Nie mam kiedy (ani za co ) iść do fryzjera... ja mam w domu osobistego hahaha jak oglądamy jakiś film to siedzę u stóp mojego ukochanego a on szaleje z prostownicą :-D:-D
Co do żłobka to myślę sobie tak że mogę wziąć nianie za 1000 albo dać do żłobka za 600 a panstwowy jest niewiele tańszy bo okolo 400 ale miejsc brak- dobrze mówie Rubi??? zawsze to 400zł do przodu :) w prywatnym żłobku na jedną opiekunke przypada nie wiecej niż 3 dzieci. NIe siedzą same i nie płaczą. Nie jest tak źle jak sobie myśli wielu rodzicow. a jeszcze jak sie trafi na opiekunki z prawdziwego zdarzenia to dzieci są wypieszczone i wytulone :)

Ostatnia edycja:
No właśnie chciałabym uniknąć tego co ma kumpela,że praktycznie pracuje po to,żeby opłacać żłobek:szok:więc albo znajdę dobrą pracę,albo bida z nędzą...
ja się przymierzam do fryzjera,tylko nie wiem czy zapuszczać dalej czy ściąć?

reklama
jesli chodiz o włosy to ja wole długie, zawsze miałam długie, ale po porodzie scięłam, zeby cos zmienic i potem jeszcze mi sie zdarzyło no i mam takie srednio długie:) A ja mykam spac, był kuplem pogadac i sie zasiedzielismy, ale teraz juz padam na ryjek. Dobrej nocki!

Do góry