reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

No dobra to jakos przeczytałam tą falę postów:) Ale sie naprodukowałyscie, fajnie, fajnie bo pustki tu były.
ewunia gratulacje przede wszystkim, Hania zdolna bestia, mój Otek dopiero na poziomie raczkowania jest i to nie takiego pełnego jeszcze, czasem sie rozslizgnie, ale gdzie chce to dojdzie juz, najchetniej i najszynciej do jedzenia idzie:) Jak na jego (juz chyba) 10 kilo to i tak dobrze smiga:]
ona ja tez butow nie ubieram Otkowi , moze sie napisałam, ale jak idziemy n adwór to zimno w stópki w samych skarpekach. Mielismy buciki od Wojtusia kuzyna wiec uzywalismy. Albo w kosciele jak jestesmy to jednak sciany są grube i jest troche chłodno to tez buciki mamy. Ale w domu oczywiscie skarpetki, na bosaka albo takie skarpetki grubsze jak ewunia pisała
rubi ah jakbym predzej pzeczytała to adres bym napisała, sosu troche zostało, ale placki poszły wszystkie:] Napisze nasepnym razem;)

My tez jestesmy na etapia szukania fotelika i to tak pozadnie, do konca tygodnia chcemy miec, no ewentualnie w sobote pojedziemy tak ostatecznie. Otek ma juz 80 cm i w nosidełku na prawde sie nie miesci. Do jazdy w aucie jeszcze uzywamy, ale na kółka do wózka juz nie dajemy dawno, jak idziemy na zakupy to mały siedzi w wózki normalnie albo tej kieszonce dla dzieci (no wiecie o co chodzi nie:)) Nie wiem czyms ie kierowac niestety, wiem ze moze byc uzywany byle nie powypadkowy b o nie spełnia juz swojej funkcji, jesli chodzi o uzywane to nie chcemy kupowac bo znajomi nie mają, a na allegro sie boje bo moze ktos nie przyznac sie ze po wypadku wiec chyba kupimy nowy. Weszłam na ranking fotelików to ten najlepszy, z najwieksza liczna atestw i odznaczem kosztuje 800 złoty;/ Duzo, rozejrzymy sie za tanszym. Pewnie poejdziemy do jednego lub dwóch sklepów w opolu i wybierzemy jakis. Trzeba bedzie uwierzyc sprzedawca:)
ona gdzies tu pisałas czy daleko od ewunii mieszkam, wiec tak jak Ona napisała pół godziny spacerkiem, i tak pomyslałam moze sie spotkamy kiedys na porannej kawce. Ewunia ma narazie wolne (jak dobrze pamietam) Ty jestes w domu, moze jakies inne mamy bedą rano dostępne to ja zaproaszam do siebie. Damian wraca po 15 wiec poranek mam wolny. Która mama chętna? Moze nawet w tym tygodniu:)
Dobra to ide do Otka bo gdzies wlazł i mruczy:)

reklama
Ale sie Gimpelka rozpisalas :) ho ho :)
wejdz sobie tutaj Fotelik Maxi-Cosi Priori 9-18 kg - Ceneo.pl nie jest az tak zle z tą ceną, zwazając na to,ze wyzej ktoras napisala,ze kupowala go za 700zl ale na miejscu, wiadomo musisz przymierzyc fotelik w samochodzie no i czy macie w aucie isofix? (fotelik.info :: ISOFIX nowoczesny system mocowania fotelików -) bo to tez wazne.

Co do spotkania...jestem za. w tym tygodniu raczej odpada. rano Z jest w domu i muszę to wszystko ogarnąć, ugotowac itp. W przyszlym nie ma problemu. Wezmę w MT małą, bo wózkiem to nie bardzo lubię jezdzic mzk, gdybyscie mieszkaly blizej to nawet bym przytachala na nogach ale nie chce mi się ;-);-)

A ostatnio bylam w waszych stronach bo jezdzilam za wózkiem i podjechalam do jakiegos nowego sklepu z wozkami i innymi pierdami (na przeciwko biedronki) o matko, facet w ogole nie kontaktowy, nie potrafi nic doradzić, wlazl nam prawie do samochodu zeby zobaczyc nasz fotelik i probowal nam wcisnąc jakis wózek ktory tak marnie wygladal,ze balismy się czy nie rozleci się. porazka.
Chyba najlepsi sprzedawcy są w Baby Blue, bardzo lubię tam jezdzic :-)

Ja mam chwilkę wytchnienia bo Gosława poszla spac :)

ona ;-) Maxi Cosi Tobi wcale taki waski nie jest... Monetta sie miesci spokojnie a doopke ma pokazna :-) (mam nadzieje ze nim nauczy sie czytac to ten post zniknie :-D)
Monia ma poki co 13kg...no i zobaczymy jak bedzie wzimowych szmatkach...

gimpelka ;-) nastepnym razem pisze sie nawet na sam sos ;-)
ona ;-) Twoja watrobka tez nie pogardze ;-) :-D

dobra...spadam za Monia gonic ;-)

Dziewczyny mam kurtkę chlopiecą do sprzedania rozm 104 taka jesienno zimowa niebieska z odpinanem kapturkiem, na zamek i rzepki z kieszonkami firmy Cubus.
Moze jest ktoras zainteresowana??

Hej
Naporządkowałam się dzisiaj:)
Ewa-kiedy będziesz u dziadków?

Tak poczytałam posty-Ewa co dają dzieciom w żłobku jeść?bo ciekawam:)))chociaż staram się jeszcze o tym nie myśleć:/ jak nie wypali własny biznes,to i tak będę się starała mieć nie normowany czas,żeby uciec od żłobka.W sumie to z tym biznesem to sama nie wiem,bo kobita,która wynajmuje lokal od dziadków to dobrze sobie radzi i szkoda jej to zabierać...
Nie wiem już ....głupia jestem jakaś z tego myślenia...

Dorian waży ok.7.3 kg,ale dokarmiamy butelką,bo był problem bo ważył 4.5 a powinien ok 6 kg wtedy,ale nadgania:) kaszkę wcina,obiadki i owocki:)jak kombinowałam ze słoiczkami to dwa na raz zeżarł i mlekiem popił:)bankrutacja normalnie:)))))

ona a ja tam mało do baby blue jezdze, jakos drogo tam jest, a ten sklep gdzie byłas to nie jest nowy, sklep jest stary tylko ze teraz wozki wprowadzili i dlatego taki zielony koles był. No chyba ze o innym sklepie mysle, to ie wiem. A co do tego systemu o którym pisałas to nie mam pojecia co to ale na pewno nie mamy bo mamy stary samochód wiec raczej odpada isofix.
madzialena a teraz to juz chyba dobra waga Doriana co? Moj Otek to zawsze miał wiecej niz trzeba wiec nie kojarze ile powinien miec, ale chyba nie jest zle co? Od ewuni mała tez chudziutka a same plusy z tego, raczkuje, chodzi same plusy:)

Ide spac, do jutra i dobrej nocki:]

Gimpelka niewiem wsumie czy nowy, pierwszy raz go tam widzialam i juz nigdy tam nie pojade, BB to moj faworyt :)
Madzialena Twoj Dorianek ma idealną wagę :) Ja i Ewuniaf mamy takie szczypiory i patrz jakie zdrowe, wesole, i zwinne te bobasy :)
Chociaz synek kolezanki ma 4msc i wazy tyle co moja córa :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No teraz to nadgonił,ale nie wiem co by było gdybym dalej upierała się na samego cyca:/ Dorian z wagą w pewnym momencie to nawet się nie łapał na siatkę centylową:-( a znam dzieciaczka młodszego o tydzień od Doriana i waży 10 kg:szok:i niby tylko na cycu-4,5 urodzony.Ale pocieszam się tym,że Drobinki się podobno lepiej chowają:)chociaż nie do końca wiem co autor miał na myśli.

Dzien dobry z rana! Jestem pierwsza?;]
ewunia jak tam dzieci? Lepiej? Wyrzuciły choróbsko? A Ty jak sie czujesz? Jaka decyzje podjęłas z pracą?
madzzialena ja karmiłam Wojtka tylko cyckiem chyba cztery miesiace a juz wtedy był duzy, ma to w genach, bo nie jest gruby, tlyko duzy poprostu. Z cycka całkowicie zrezygnowałam jak Otek miał siedem miesięcy. A co do siatek centylowych to Otek wagowo się mieści, ale wzrostem odstaje:]
kamea chyba jeszcze nie w pracy bo nie widac Cię:)
rubi co dzisiaj gotujesz? Moze dzisiaj to ja wpadnę:)

Pospalismy dzisiaj do 9! Mielismy potem jechac do babci, ale tez ją jakas choroba wzięła i nie chcemy ryzykować. Posiedzimy w domu, potem pojdziemy na spacerek, moze jakies pranie, prasowanie?
Miłego dnia

reklama
Witam sie!!!

Musiałam nadrobić wasze posty!!!

Gimpelka o matko!!!! jak ty sie rozpisałaś!!! ja już zdrowa I Hania też- byliśmy wczoraj na kontroli, Hania dostała zaswiadczenie i może do żłobka wracać. JJa od jutra do pracy wracam ale zostane tam chyba tylko do końca miesiąca- nie weiem.... Michałek wciąż chory niestety. Katar dalej zielony, mokry kaszel ale jest bez gorączki, z apetytem i nie jest marudny na szczescie. Jutro ma z nim dyżur moja babcia :)

Madzialena pytałaś kiedy bede u babci ... Pewnie w weekend. wczesniej to tylko moj M. z Michałkiem bedą (jutro)
W żłobku państwowym co dzieci jedzą to nie mam pojęcia wiec pytaj Rubi ona wie wiecej na ten temat :) a w prywatnym jeśli chodzi o maluszki takie jak nasze to jedzą to co mam przyniesie czyli zupki, deserki, kaszki, mleczko o rozpisanych przez mame porach albo wg potrzeby a strasze dzieciaczki mają przywożone jedzonko z eko smaków- baredzo dobre :)

Gimpelka czy ja dobrze przeczytałam ze wstaliście o 9??????:szok::szok: marze o spaniu do 9 a Hania o 5.30 gapi sie na mnie z łóżeczka i krzyczy "mama już wstałam :) chodźź sie bawić!!!!"

Rubi, Kamea, Agita, Sylha, Arcobaleno, Ona23 wszystkim życzę miłego dnia :)

Do góry