reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

ewunia no o 9. Teraz Otek je o 20:30 mleko, potem dopiero o 6 rano i to przewaznie przez sen wiec jak przez sen to potem spi jeszczed wie godzinki do 8:) A ze w nocy płakał ponad godzine to odespał rano godzinke dłuzej i wstalismy o 9:)
ps. Na mamach w domu zawsze tak wiecje piszemy wiec nawet nie zauwazyłam ze sie rozpisałam, poza tym nie było mnie cały dzien prawie wiec chciałam nadrobic zeby nie byc na tyłach. Jest fajnie tu i miło wiec lubię się tu udzielać;]
Idziemy na spacerek.

Ostatnia edycja:
reklama
Wy już po spacerku???

MY też :) właśnie gotuję przetworki dla Hani. Porobiłam jabłuszka z malinami a zaraz zabieram sie za obieranie gruszek i bedą jabłuszka z gruszkami. Mam też borówki amerykańskie ale nie wiem jak bedzie smakowało połączenie z jabłuszkiem ?

powinnam sie za sprzatanie zabrać ale nienawidze TEGO!!!!!!!!

Dziewczyny a gdzie wy sie wszystkie podziałyście?????

hej, hej
Wchodzilam rano ale jakos nie mialam weny do odezwania się, mam jakis parszywy dzien, wszystko mnie denerwuje począwszy od wlosów skończywszy na zle postawionym kubku, w dodatku Małgosia przechodzi samą siebie, dobrze,ze poszla na drzemkę, chwila dla siebie.

Cieszę się,Ewuniaf,zeście juz zdrowi :-) ja ostatnio robilam tez słoiki dla malej na zimę ale same jablka, bo moj tato ma wielki sad z jabłonkami. Borówka z jablkiem...brzmi niezle..spróbuj :)

Moj spacer ograniczyl sie dziś do wyjscia do sklepu, i niewiem czy wyjdę dzis znowu..zakiszę sie dzis na amen. grrr

My też byliśmy na dworze, Nikoś w piachu siedział musiałam go na siłę z niego wyciągać bo się przesikał :-p
Ewuniaf ja wolę np sprzątać niż gotować ;-) no i Tobie tez miłego dnia

arcobaleno ja tez wole sprzatac niz gotowac. I to o wiele bardziej. moge pposprzatac wszystko zamiast gotowac. Czasem nawet lubie sprzatanie i jak mam czas i Otek grzeczny to sobie wybieram jakas szafke i sprzatam. Ale poza tym to u mnie zawsze jest jakis bałaganik. Nie zeby syf na podłodzeczy kurze, ale rzeczy zawsze jest wszedzie pełno.
ona i jak mała? Uspokoiła sie po drzemce? A jak samopoczucie? Lepiej?
ewunia zdrówka dla Michałka, niech złe moce zielonych gil odejdą:D

A tak w ogóle to gdzie wy jestescie?:)

Gimpelka, Arcobaleno to przyjdzcie do mnie na wielkie sprzątanie a ja wam w zamian nagotuje mięs na następny tydzień i jeszcze jakieś ciacho dorzuce:-D:-D:-D

Ona mam nadzieje że humorek troche lepszy!!!

Teraz szybkie karmienie MIchałka i lecimy z dziećmi na alejki na ZWM :) oni pojezdza na rowerkach a my choć odrobinę lykniemy powietrza :)

Gimpelka oooo tak niech już nas opuszcza te złe moce!!!!

ewunia dobry pomysł z tymi rowerkami. Fajnie ze tak rodzinnie spedzacie wieczory. My narazie w osomotnieniu bo Damian musi do konca tygodnia oddac chociaz kawałek pracy magisterskiej wiec wieczorami pisze. Inzyniera zrobił dwa lata temu i zachciało mu sie magistra. Dorbze, niech sie chłopak uczy jak lubi, kazdy tytuł sie liczy, tlyko ze przez prace zawodową praca magisterska traci ale dzielnie pisze:) Ah miałam Ci jeszcze napisac ze szkoda ze juz Ci sie wolne skonczyło bo jutre jadę do cioci na odwiedzim\ny rano do twojej dzielnicy i mogłybysmy potem isc na jakis spacerek,albo odprowadizłabys mnie kawaek do domu jakos bysmy sie w połowie rozeszli, a tu klops. no ale moze innym razem.
LEce dac Otkowi mleka.

Ps. Otek dzisiaj pierwszy raz stanął przy pufie:) Bo ozywiscie na stole zobaczył jedzenie:D

Gimpelka to niech zrobi sobie godzinną przerwę chociaz i przewietrzy mózg :) przyda mu sie :)
My tez zawsze spedzamy razem popoludnia no chyba,ze Z ma na popoludnie, moje znajome dwie przed porodem mowily mi: "zobaczysz, nic ci pomagac nie bedzie, a o wspolnych spacerach zapomnij" ostatnio siedzialy na ławce i zobaczyly go jak szedl sam z Gosią na spacer.Przyszedl do domu i powiedzial,ze az zatkalo je bo podszedl, przywital sie a one udawaly,ze go nie widzą. Może to przez zazdrosć? dziwne ;/

ide jutro do fryzjera..zmienic kolor wlosow..ale tak mi szoda tej kasy...ze sie zastanawiam czy to zrobić jednak.

Ewuniaf sluchasz rocka? dziwne pytanie nie? :-)ale jakos tak mi się wydaje,ze w tych klimatach jestes, albo?

Jeju...a mój Andrzej na trzy zmiany robi,a jeszcze teraz szuka czegoś dodatkowego na weekendy:(((to już prawie w ogóle z nami nie będzie:((( a pieniądze i tak średnie z dwóch etatów:(
Pomaga jak tylko może,na spacery chodzi,w nocy dyżuruje,kiedy tylko nie ma nocki w pracy.Zastanawiam się coraz mocniej nad wyjazdem,bo to jakaś masakra zaczyna być.
Ewa -jeśli można wiedzieć,to ile taki prywatny żłobek Cię kosztuje?

reklama
Madzialena mam nadzieje,ze rekompensujesz ten trud jaki mąż wkłada w prace i dziecko masażami wieczornymi :-):-)
U mojego zapowiedzieli nadgodziny przez najblizsze dwa miesiące..ten zaklad jego to istna porazka :wściekła/y::wściekła/y:

Do góry