reklama
madzialena79
mamuśka kruczka
Haha...my to metalu,starego polskiego rocka,a mama kocha Sepulturę tata Metallicę chociaż nie widać już tego po nas
Ja oprócz tego stara polską muzykę lubię i Dorian też lubi Annę Jantar już
Generalnie różną muzę lubimy,ale cięższa to priorytet o co babcię przyprawiamy o zawał,bo Dorian wg babci ma słuchać Mozarta itp.
A jak jest dobre towarzycho to mama i dupa lubi pokręcić
Dziewczyny macie troszku więcej doświadczenia i musze spytać jak wprowadzałyście dzieciom nowe jedzonko?słoiczki czy tylko własne?a jak własne to co?bo czytam i coraz głupsza jestem:-)a wiadomo-nie chcę przegiąć w żadną stronę
Ja oprócz tego stara polską muzykę lubię i Dorian też lubi Annę Jantar już
Generalnie różną muzę lubimy,ale cięższa to priorytet o co babcię przyprawiamy o zawał,bo Dorian wg babci ma słuchać Mozarta itp.
A jak jest dobre towarzycho to mama i dupa lubi pokręcić
Dziewczyny macie troszku więcej doświadczenia i musze spytać jak wprowadzałyście dzieciom nowe jedzonko?słoiczki czy tylko własne?a jak własne to co?bo czytam i coraz głupsza jestem:-)a wiadomo-nie chcę przegiąć w żadną stronę
ewuniaf
Fanka BB :)
Madzialena jak chcesz słoiczkami karmić to najlepiej zaczynać od tych zupek jednoskładnikowych lub dwu np,- marchew, ziemniak, albo same brokuły itd A ja robisz własną zupke- to tak samo -tyle ze ja dzieciom na parze warzywa robiłam i ew dodawałam potem troche wywaru do miksowania. Najlepiej zaczynać od marchewki ziemniaczka i np indyka, potem stopniowo raz na tydzień dodajesz coś nowego obserwując czy dzidiza nie ma objawów alergii albo nietolerancji... Ty i twoj mąz nie jestescie alergikami??
madzialena79
mamuśka kruczka
Na szczęście nie wszystkożerni jesteśmy...już wiem,że Dorian jest wybredny,bo marchewki gotowanej nie lubi,a ze słoiczka zjadł:?
O
ona_23
Gość
Gimpelka co się dzieje? :--(napisz potem jak bedzisz miec ochotę.
Madzielena co do rozszeżania diety...ja glownie gotuje Małgosi, zaczynajac przygode z rozszezaniem zaczynalam od marchewki pare łyzek i czekalam pare dni czy cos sie dzieje, a potem inne rzeczy czyli to co przypada na dany msc do jedzenia w zasadzie to nie robilam przerw jak mowią 5dniowych tylko czekalam 2 dni na rekacje a potem nowy produkt dawalam. Był czas,ze nie chciala jesc moich dań i też tu radzilam sie co zrobić, wkoncu mieszalam kupne z moim i jakos przekonalam ją do swojego jedzenia. Pod koniec 6msc zaczela juz jesc rzeczy niezmiksowane, no i w 6msc gluten podajesz.
moze to ci jakos pomoże: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Madzielena co do rozszeżania diety...ja glownie gotuje Małgosi, zaczynajac przygode z rozszezaniem zaczynalam od marchewki pare łyzek i czekalam pare dni czy cos sie dzieje, a potem inne rzeczy czyli to co przypada na dany msc do jedzenia w zasadzie to nie robilam przerw jak mowią 5dniowych tylko czekalam 2 dni na rekacje a potem nowy produkt dawalam. Był czas,ze nie chciala jesc moich dań i też tu radzilam sie co zrobić, wkoncu mieszalam kupne z moim i jakos przekonalam ją do swojego jedzenia. Pod koniec 6msc zaczela juz jesc rzeczy niezmiksowane, no i w 6msc gluten podajesz.
moze to ci jakos pomoże: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
O
ona_23
Gość
No własnie moja też gardzila gotowaną marchewką za to surową z jablkiem bardzo chętnie zajada.
madzialena79
mamuśka kruczka
Ja w sumie gotowanej w ogóle nie jadam:/po mamusi poszedł))
Może dzięki Dorianowi zdrowiej zaczniemy jeść,bo jak na razie to mało zup jemy,prawie w ogóle -przeważnie drugie dania-ciężkostrawne i dużo przypraw.
A niezmiksowane to jakie?
Może dzięki Dorianowi zdrowiej zaczniemy jeść,bo jak na razie to mało zup jemy,prawie w ogóle -przeważnie drugie dania-ciężkostrawne i dużo przypraw.
A niezmiksowane to jakie?
O
ona_23
Gość
ubite widelcem albo pokrojone na male kawałki, juz ten odruch wymiotny jej minął i dość sprawnie idzie to jedzenie co mnie cieszy, chociaz zdarza się,ze robię jej podwieczorek czyli platki ryzowe z owocami no to zmiksuje tego banana,zeby bylo takie fajne kremowe :-)
reklama
O
ona_23
Gość
wow! Gratulacje! no to ten ktory pierwszy zobaczyl ząbka daje 100zl dziecku hehe