reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ostatnio ona miała humor nie do pisania, dzisiaj kolej na nie. Musze sie w pewnej sprawie tłumaczyc z czegos czego nie zrobiłam i naprawde mam juz dosyc, to moze wieczorem wpadne.

reklama
Haha...my to metalu,starego polskiego rocka,a mama kocha Sepulturę:) tata Metallicę:) chociaż nie widać już tego po nas
Ja oprócz tego stara polską muzykę lubię i Dorian też lubi Annę Jantar już:)
Generalnie różną muzę lubimy,ale cięższa to priorytet:) o co babcię przyprawiamy o zawał,bo Dorian wg babci ma słuchać Mozarta itp.
A jak jest dobre towarzycho to mama i dupa lubi pokręcić:)

Dziewczyny macie troszku więcej doświadczenia i musze spytać jak wprowadzałyście dzieciom nowe jedzonko?słoiczki czy tylko własne?a jak własne to co?bo czytam i coraz głupsza jestem:-)a wiadomo-nie chcę przegiąć w żadną stronę

Madzialena jak chcesz słoiczkami karmić to najlepiej zaczynać od tych zupek jednoskładnikowych lub dwu np,- marchew, ziemniak, albo same brokuły itd A ja robisz własną zupke- to tak samo -tyle ze ja dzieciom na parze warzywa robiłam i ew dodawałam potem troche wywaru do miksowania. Najlepiej zaczynać od marchewki ziemniaczka i np indyka, potem stopniowo raz na tydzień dodajesz coś nowego obserwując czy dzidiza nie ma objawów alergii albo nietolerancji... Ty i twoj mąz nie jestescie alergikami??

Gimpelka co się dzieje? :-:)-(napisz potem jak bedzisz miec ochotę.

Madzielena co do rozszeżania diety...ja glownie gotuje Małgosi, zaczynajac przygode z rozszezaniem zaczynalam od marchewki pare łyzek i czekalam pare dni czy cos sie dzieje, a potem inne rzeczy czyli to co przypada na dany msc do jedzenia w zasadzie to nie robilam przerw jak mowią 5dniowych tylko czekalam 2 dni na rekacje a potem nowy produkt dawalam. Był czas,ze nie chciala jesc moich dań i też tu radzilam sie co zrobić, wkoncu mieszalam kupne z moim i jakos przekonalam ją do swojego jedzenia. Pod koniec 6msc zaczela juz jesc rzeczy niezmiksowane, no i w 6msc gluten podajesz.

moze to ci jakos pomoże: Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 5 miesiąc życia i jest karmione sztucznie. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Ja w sumie gotowanej w ogóle nie jadam:/po mamusi poszedł:)))
Może dzięki Dorianowi zdrowiej zaczniemy jeść,bo jak na razie to mało zup jemy,prawie w ogóle -przeważnie drugie dania-ciężkostrawne i dużo przypraw.
A niezmiksowane to jakie?

ubite widelcem :) albo pokrojone na male kawałki, juz ten odruch wymiotny jej minął i dość sprawnie idzie to jedzenie co mnie cieszy, chociaz zdarza się,ze robię jej podwieczorek czyli platki ryzowe z owocami no to zmiksuje tego banana,zeby bylo takie fajne kremowe :-)

Hani jeszcze odruch wymiotny nie minął i mimo moich staran wciąż je zmiksowane zupy na całkowicie kremowo.... :(

Ale z to mamy dzisiaj swieto!!!!! Hani wyszedł pierwszy ząbek!!!!!!

reklama
Do góry