reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

ona kupno fotelika to poważna sprawa, że tak to ujme...;-) Przede wszystkim nie może być używany. Pomyłką sa też foteliki z przedziału 9-36 kg. Jak już to 9-18 kg (tylko i wyłącznie) Zwracaj uwagę na to to czy foteli posiada test ADAC im więcej gwiazdek tym lepiej (cztery gwiazdki to chyba max) Poszukaj na bb, kiedyś był tutaj wątek odnośnie kupna fotelików sam. My mamy Maxi Cosi Priori- w zeszłym roku, gdy go kupowalismy miał 3 gwiazdki. 4 gwiazdki miał maxi cosi Tobi, ale wtedy ten model był dla mnie za drogi. Za Priori zapłaciłam w Baby Blue ok. 700 zł (bez kilku złotówek). Wysoko klasyfikowały się foteliki z chicco (nie pamiętam tylko który model), ale kiedyś miały jakąś wpadke i to mnie zniecheciło. Aha, z tego co pamiętam to Romer też są dobre... Nie wiem co Ci jeszcze napisać... jak coś to pytaj;-)

A kombinezon...my w zeszłym roku mielismy jednoczęściowy i nie narzekam...

reklama
No wlasnie wspomagam się stronką http://www.fotelikinfo.pl/ i tak wlasnie czytalam opinie na temat maxi cosi priori i nie jest az tak drogi, bo na Tobi mnie nie stać, chicco tez mnie zniechęcilo, ale faktycznie wybranie odpowiedniego fotelika to jak zakup samochodu :)

ona ;-)

jesli o skarpety chodzi to ja bym kupila skarpety ze skorzana podeszwa... takie ni to buty, ni skarpetki... np. takie - HIT skarpety z podeszwą SKARPETOKAPCIE r. 20-23 (1821660251) - Aukcje internetowe Allegro tu sa z abs...

fotelik - moj typ Maxi Cosi Tobi - ma duzo gwiazdek w testach, swietne opinie i rewelacyjne napinacze pasow - nigdy nie musisz dziecku klamry spod tylka wyciagac :tak: kosztuje koszmarnie duzo ale popytaj wsrod znajomych moze ktos bedzie chcial sprzedac! mi sie tak udalo ;-) w przypadku maxi cosi jest o tyle fajnie ze jak fotelik bedzie bral udzial w wypadku i kolizji i zdobedziesz z policji zaswiadczenie to wysylasz ten kwit z policji i fotelik do dystrybutora i dostajesz nowy fotelik - w ten sposob chcieli wyeliminowac powypadkowe foteliki z rynku ;-) mam nadzieje ze im sie udalo :-)

kombinezon - dla takiego szkraba ja wzielabym jednoczesciowy :tak:

Rubi Nikosiowi się w takich paputkach noga wykręcała, więc wolę zwykłe skarpetki

Ona ja dla takiego malucha wybrałabym jednoczęściowy, tam są już zazwyczaj dołączone takie buciczki więc wystarczą zwykłe skarpetki lub rajtki ;-)

rubi może akurat nie w tym czasie w którym ja kupowałam, bo przed kupnem przetrzepałam całe allegro i wszystkie sklepy w okolicy i w Bb było najtaniej. najwyraźniej nie trafiłam w odpowiedni moment, jak zwykle zresztą;-)

Kamea ;-) wszystkie modele maxi cosi wymieniaja foteliki ;-) pan z Baby Blue mi o tym powiedzial :tak:
ja rok temu bylam bliska kupienia Tobi'ka za 695zł ale okazalo sie ze kolezanka bedzie sprzedawala swoj fotelik ;-) poczekalam i mam ;-) zadowolona jestem bardzo :tak:
teraz musze popytac wsrod znajomych czy dla Jaska nie beda mieli jakiegos fotelika bo z tego ktory jest u dziadka w aucie niestety juz wyrosl :-( no ale chlop ma 130cm :szok:

Arco ;-) bo te skarpetobuty trzeba dobrze dobrac rozmiarowo - niby skarpeta ale jak podeszwa za dluga to sie dziecko zabic moze :-(
ale do chusty sie sprawdza :tak: do wozka tez :-)

ja rok temu bylam bliska kupienia Tobi'ka za 695zł ale okazalo sie ze kolezanka bedzie sprzedawala swoj fotelik ;-) poczekalam i mam ;-) zadowolona jestem bardzo :tak:
teraz musze popytac wsrod znajomych czy dla Jaska nie beda mieli jakiegos fotelika bo z tego ktory jest u dziadka w aucie niestety juz wyrosl :-( no ale chlop ma 130cm :szok:
To fajnie Ci się udało, no i miałaś fotelik z pewnej ręki:tak:

130 cm... to jeszcze chwila i Jasiek będzie mógł mi na głowę pluć ;-) A na "poddoopnik" Jasiek jest jeszcze za mały? Nie orientuje się jeszcze w tym przedziale wiekowo-wagowym;-)

reklama
Kamea ;-) nie wiem czy by juz mogl tylko z poddupnika korzystac - wole fotelik bo jakas ochrona glowy jest i kregoslupa tez....

na szczescie foteliki z grupy do 36kg juz takie drogie nie sa :tak:

Do góry