reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ewuniaf Gosia to samo robi co Hania, rączka wystawia i dzieki temu upadki na pupe są bezbolesne :-)
Mowisz,ze butki juz trzeba kupic jak dziecko tak zaczyna tuptac? Ja to sie tam nie znam, w domu smiga w skarpetach a na dworze to raczej z wozka nie wychodzi, chodz jedna znajoma dala nam sandalki latem bo uznala,ze nie mam pieniedzy na buty dla malej, heh.

reklama
Hej:-)
Ewuniaf gratulacje do Hani:-), Alusiek w jej wieku stawał powoli porzy meblach, ale o siadaniu jeszcze nie było mowy:-)
A buciki Mu kupiłam jak zaczał dobrze chodzic i teraz w domku czasami smiga na bosaka ale najczesciej w papuckach befadowskich:-)
A ja zmykam po bułki na sniadanie z Moim Smykiem:-)
Sylha jak tam samopoczucie?

dzięki dziewczyny :):-)

Ona23 może sie źle wyraziłam. Ja Hani teraz takie papucie na antypoślizgowej podeszwie kupuje bo butów z prawdziwego zdarzenia takich do chodzenia po dworze to jeszcze nie :) tez nie wypuszczam jeszcze małej z wózka (a raczej z chusty) . Mamy panele na dużej powierzchni i Hani w skarpetach sie nogi rozjeżdzają, dlatego te papucie nosi jak sie na dywanie nie chce bawić:-) Myśle że to ją troszke przyzwyczai że ma "coś" na nóżkach bo mieliśmy z Miskiem problem - pozwalalismy mu cały czas boso latać i jak chciałam mu pierwszy raz buty ubrać to wył jakby go ze skóry obdzierali i za nic nie chciał wstać:szok: :szok::-D:-D
Hania najlepiej sie czuje jak chodzi z całkiem bosymi nóżkami no ale teraz sie zimno zrobiło a mała po chorobie wiec nie lata boso :) tylko w skarpetach albo paputach:-D
Agita Hania nam pierwszy raz wstała w łóżeczku jak miała niespełna 6 miesięcy. Wtedy też zaczęła raczkować ale nie miała zamiaru siedzieć. Siedzieć pewnie sama zaczeła dopiero jakieś 2 tygodnie temu:tak:
Ona i powiedz sama czy Gosieńka nie wygląda śmiesznie jak z takim skupieniem na twarzy tą rączkę wystawia????:-D ja po prostu nie moge sie opanować tak mi sie śmiać chce jak na Hanie patrze
Arcobaleno Moja Hania wygląda na nie wiecej niż 5 miesięcy może wkleje póżniej jakąś fotke :) nosi rozmiar 74 a i body na 62 czasem na nią wchodzą. Małe to to i chude ale sprawne za to :)
A widze że twój maluszek coraz wiecej ząbków ma!!! Jak to przechodzi??? u nas jeszcze ani jednego nie ma....
Rubi a ty gdzieś sie podziała???? pewnie zapracowana co????
Gimpelka a ty gdzie\?/ Idziesz z Otkiem na spacerek jakiś?? My na 12 do laryngologa na kontrole i po zaświadczenie dla Hani do żłobka że już zdrowa (szkoda tylko że Michał nie :( )

Ewuniaf z tymi ząbkami nie było tak źle, bo jak czytałam wpisy innych mam to tragedia. Był marudny ale do wytrzymania, trochę kilka luźnych kupek i brak podwyższonej temperatury. Teraz czekamy na górne 4ki bo lekarka powiedziała że dziąsełka tam napuchnięte są

u nas panują skarpetki z ABSem ;-) co do bucików to moja mama i starsze sąsiadki narobiły szumu że dziecko musi mieć buciki że musi się przyzwyczajać, a ja zero bucików póki nie stał pewnie na nóżkach, fakt że za pierwszym razem się zbuntował ale teraz chętnie podnosi nóżki :-)

CZeść Dziewuchny;-)
ewuniaf Hania to niezła bystrzacha:-)

jak Kuba stawiał pierwsze korki to zakładałam mu skarpetki z antypoślizgiem, bo wiadomo, stopa wtedy lepiej pracuje;-) Ale jak już się rozbiegał na maxaaa, to zaczełam mu zakładać kapcie. Tak jak Agita kupuje kapcie z Bufado, bo w nich nóżka się nie poci.

a przy ząbkowych 3 i 4 była u nas istna maskra, gorączka, biegunka i masakryczne rozdrażnienie...:baffled:

Czesc Kamea!!! u nas właśnie dziąsła spuchniete i pobudki co 40min w nocy.... i gryzie mnie po (.)(.) marudzi strasznie i nie chcce sama zasypiać w łóżęczku :( ale gorączki i luźnych kupek brak :) A gdzie można te papcie w Opolu kupić???
Arcobaleno a Nikosiowi te bucie kupiłaś dopiero jak sam pewnie stał na nogach? tzn bez trzymania sie czegokolwiek? Bo ja Michałowi założyłam pierwszy raz jak już chodził sam i mówie byłe katastrofa....

IMG_4114.jpgOOO A tu Hania jak miała 6 mcy i 5 dni

Ostatnia edycja:
bry ;-)

ewuniaf ;-) befado mozesz kupic naprzeciwko Opolanina...niedaleko piekarni... jest taki sklep z butami Otmetu i maja tez Befado - i dodatkowo chyba w urwisie dostaniesz ;-)

co do butow to ja jestem zachwycona Geoxami - Monika chodzi w balerinach od wiosny i nozka nie pocila sie jej nigdy choc to w sumie pelne buty sa...w sandalkach dziwnie jej sie wykrzywiala nozka...

no i zdejmowanie butow to tez moja zmora... w zlobku jako tako chodzi w kapciach ale w domu...porazka... skarpety tez zdejmuje :-(

a pierwsze buty dostala zanim samodzielnie zaczela chodzic bo do zlobka trzeba bylo miec kapcie... no i tez na biedakow wychodzilismy bo do wozka jej bucikow nie zakladalam ;-) :-D ale nikt nam niestety nie s(z?)prezentowal butow :-) :-D

no i potwierdzam - Hania jest malutenka - taka kruszynka, ktorej dalabym z 5 miesiecy... drobniutka taka, ale ma wielkie bystre oczyska, ktore wroza.... no bedziesz miala ewuniaf ciekawe zycie :-)

Ewuniaf koniecznie wstaw zdjecie Hani :) chcę zobaczyc tą slodką panienkę :)
moja Małgoś tez drobna, ciuszki na 68-74, waga nawet 9kg nie przekroczyla, a skarpetki antyposlizgowe faktycznie muszę zakupic bo nogi malej się rozjezdzają. A ty i Gimpelka mieszkacie obok siebie?

reklama
Do góry