reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Czesc dziewczyny!!!
Madzialena ja bym pracy jednak szukała. NO właśnie a co ze żłobkiem??? Bo wiesz tak od reki miejsca nie dostaniesz chyba że w prywatnym.... Nie macie nikogo z rodziny kto by sie dzieckiem zajął???? I nie przejmuj sie szukanie pracy mając małe dzieci. Ja mam troje i powiem ci że dla chcącego nic trudnego:-D Jak bedzie ci bardzo zalezało na znalezieniu pracy to ją znajdziesz:tak: trzymam kciuki!!!

Kamea szkoda ze sie nie przypomniałaś z tą operacją małego.... Przyszłabym do was.... Chętnie odwiedziłabym mój stary oddział!!!:tak: Jak sie synuś czuje???

Rubi zapracowana kobietko!!! Co słychać??

Ona a ciebie czemu tak długo nie yło???

reklama
Całe życie pracowałam:-Dto nie problem,tylko dawniej pracowałam dla "ideii" na samą siebie i pieniążki nie były aż tak ważne,a teraz...wiadomo dzidziusiowi nie odmówisz:)))
Moi rodzice mieszkają pod Opolem,i może i pilnowaliby Dorka,ale mama jest po operacji kręgosłupa,a tate ostatnio na przepuklinę był i choćby nie wiem jak,to nie dadzą rady:-(a męża mama jeszcze pracuje,a tato znowu na biodra choruje.Raz na jakiś czas popilnują ,ale na stałe nie ma szans obecnie.
A jak w ogóle kształtuje się całkowity koszt opieki żłobkowej?

bry ;-)

pierwsza jestem ;-)

wlasnie skonczylam okupowac allegro ;-) :-D

madzialena ;-) złobek panstwowy to koszt ok. 400zł miesiecznie z wyzywieniem... a prywatne...z tego co pamietam to na takiego maluszka musisz wydac min. 700zł plus wyzywienie lub wlasny prowiant...

Ja tu jestem caly czas ale jakos weny do odzywania się nie mam. Orientowalam się ze studiami i jesli chcialabym wrocic to na zaoczne ale tylko stypendium socjalne by mnie uratowalo bo z niego bym oplacala, niestety nie dostane bo liczyc beda zarobki mojego i moje alimenty..wiec klapa. nie wracam na studia. :wściekła/y:A juz bylam naprawde pewna,ze zrobie te dwa lata, potem mala podrosnie dam ją do przedszkola a ja poszukam pracy, no a tak..lipa..nie stac nas na dodatkowe 350zl na studia.

a propo przedszkola...powinnam juz zapisywac? czy jak to jest z tymi miejscami?

ona ;-) spokojnie...do przedszkola zapisujesz w marcu tego roku kiedy dziecko ma zaczac chodzic do przedszkola...nie zamieszalam za bardzo? rok (przed)szkolny zaczyna sie 1.09. to wniosek skladasz w marcu :tak:

do złobka sklada sie dokumenty jak najszybciej ale nie wierz w plotki, ze trza z brzuchem w kolejce po nocy stac zeby sie dostac ;-) ja uwierzylam i poslalam starego do zlobka jak w ciazy bylam...kolejki nie bylo a pani dyrektor grzecznie zapytala jak chcemy zapisac do zlobka kogos kogo jeszcze nie ma na swiecie, nie jest na 100% znana plec, nie ma PESELa itp. :-D

kurka blaszka...widze ze ta przebrzydla kasa ciagle komus miesza i kimplikuje zycie...ja bym potrzebowala 3000zl na podyplomowke zeby moc wiecej zarabiac ale skoro nie zarabiam wystarczajaco duzo to mnie na podyplomowke nie stac i nie mam widokow na lepsze zarobki...zamkniete kolo :-(

doopa doopa doopa :-(

Bądzmy dobrej mysli :) Kiedys ta obrzydliwa kasiora pojawi się i bedziemy mogly robic co nam sie tylko podoba :)

A teraz dwulatki do przedszkolą idą? weszly te zmiany??

uciekam, bo pogoda pikna, a kolezanka z angielskiego niedlugo rodzi więc lece ją odwiedzić

czesc ja ytylko na chwilke bo zaraz do pracy mykam.....

Madzialena na Powstanców śl. w prywatnym żłobku bedzie dotacja unijna i od października płacić sie bedzie za te maluszki 600zł. Tak jak Rubi pisze jedzonko na własny koszt. tzn przynosisz słoiczki albo swoja ugotowaną zupkę, mleko , deserki i panie przygotowują. W tej chwili jest 6 maluszków i opiekuje sie nimi 3 panie :)

Ona szkoda zee ze studiami nie wyszło..... :( u mnie też lipa. 1kurs zaczne teraz od 9 wrzesnia ale chciałam jeszcze ten drugi i niestety braknie mi i pien iażków i czasu :(

Rubi wypatrzyłaś coś ciekawego na allegro??? Znacie kogos kto chce sprzedać tanio wózek dla bliźniaków????
A z przedszkolem nie zamieszałaś :) wszystko zrozumiałe!!! Czekam na miejsce dla Michałka na Mickiewicza... Kurcze licze na to że od Października pójdzie (nękam pania dyrektor:-D)

Musze leciec wiec wszystkim życzę miłego dnia!!!!

reklama
Do góry