reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ewuniaf ;-) cen obecnych nie znam...ponad rok temu za wizyte brala 80zł.
testy robila Jasiowi przy pierwszej wizycie o ile dobrze pamietam... na pierwsza wizyte kazal tez przyniesc wyniki morfologii, 3 razy badanie kalu w kierunku pasozytow i to chyba wszystko...bylas na www? moze tam podaje co i jak...

aha...no i zeby testy zrobic to nie moze byc dziecko na lekach typu zyrtec, singulair, wapno, witamina C, nie powinno pic sokow i jesc owocow tydzien przed badaniem... no ale to wiesz wiec co sie tu produkuje ;-)

reklama
No tak to wiem ze nie moze być na lekach na co najmniej tydzien przed wizytą.... Ale nie wiedziałam ze znów musze robić pasożyty i morfologie... Ech dopiero co michałowi robilam a tu jescze Kasie trzeba załatwić.... Michałowi badanie kału zrobiłam ale Kasi nie..... Kurcze ze tez zawsze o czyms zapomne..... a na ich stronie cennika nie ma i o przygotowaniu do wizyty tez nic

Dziewczyny jestem po HSG- wszystko w najlepszym porządku i jak na drugą wizytę u dr Tomali wGMW jestem bardzo zadowolona. Fakt, że badanie nie było przyjemnością, ale dr nadgonił samymi przyjemnymi słowami i super podejściem!!!!

sylha ;-) witaj na plotkach ;-)

najwazniejsze ze jestes zadowolona z gina ;-) mam nadzieje ze doczekacie sie dzidzi ;-)

Witam w piątkowy deszczowy poranek!!!

Sylha super że już po badaniu i że dr zrobił dobre wrażenie:tak: Też trzymam kciuki za to żeby udało wam sie zafasolkować!!!!

Rubi co słychać??? Ja dzisiaj pedze szczepić nowonarodzone:-D boje sie troche- to pierwszy dzień praktyki!!!

MIłego dnia zycze wszystkim!!!

Cześć Dziewczyny.
Sylha trzymam mocno kciuki!!!
ewuniaf dzielnego masz synka. Super, że tak dobrze to wszystko znosi.
My już po badaniu TSH. Z wyników jestm b. zadowolona. TSH spadło 2,85 na 1,42 i po cichutku mam nadzieję, że obniżona nam dawkę hormonu.
Ale, żeby nie było tak fajnie to znowu czarne chmury nad nami zawisły. Wczoraj dzwoniła do mnie dr S... z poradni dla wcześniaków z wynikami ostatnich badań Kuby. Wit. D3 w normie, ale b. niski poziom fosforu, powinien być 4 a jest 2. Musimy skonsultować te wyniki z endokrynologiem i ewentualnie powtórzyć badania. Jedna z mam z wątku wcześniaków skonsultowała te sprawe ze swoją znajomą lekarką z IMiDz. W poniedziałek powtarzamy badania. We wtorek endokrynolog. wystrachana jestem ogromnie i nastawiam sie na ewentualną konsultację z innym endokrynologiem. Pytanie tylko z jakim? W opolu z nam tylko dwóch: dr Szczepanik do której my chodzimy i dr Kania. ewuniaf a może ty znasz jakiegoś, bo jeżeli dobrze wywnioskowałam to obracasz się w kręgu medycznym;-) Boję się, że to może być coś z nerkami :-(

Hej dziewczyny, ale dzisiaj pogoda do.....ja jeszcze jestem trochę boląca, ale jakoś daję rady może i pogoda ma na to wpływ?!?a to miał być tylko ból miesiączkowy- moja miesiączka to pikuś w porównaniu do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!:confused:
Kamea ja też niestety nie znam żadnego takiego lekarza- pogrzeb w internecie, zapytaj się lekarza pierwszego kontaktu....
PS gdzie na Bolko jest jakieś kąpielisko nowe???:baffled:

ewuniaf ;-) i jak poszlo?

Kamea ;-) nie pomoge...chociaz...sprawdz dr Tabora - Ciszewska... na Pl. Teartalnym przyjmuje...

sylha ;-) to kapielisko to sie chyba tylko Bolko nazywa - jest gdzies za Nutricia...

a my dzis na nocne zwiedzanie zoo idziemy ;-) pelerynki gotowe, latareczki gotowe ;-) co prawda dzis mnie olsnilo ze Jasiek nie ma kaloszy..ja tym bardziej ale co tam...licza sie emocje :-D

reklama
Hej!!!

Nie miałam dziś czasu na pisanie wybaczcie mi...

Kamea nie znam osobiście ale słyszałam o Dr Joachimie Negaczu. Wiem ze przyjmuje na Ozimskiej w specjalistyce. Nie wiem czy jest dobrym endokrynologiem dzieicecym. Słyszałam zarówno bardzo dobre jak i złe opinie....

Rubi przyjemnego nocnego zwiedzania zoo!!! Mam nadzieje ze dzieciaki bedą zadowolone i zobaczycie tapira!!!!

Szczepiłam!!!! Wiecie co ja chyba powinnam jednak pracować na noworodkoch :) Ja jestem naprawde szczesliwa przy maluchach!! :)

Spokojnej nocki wszystkim życze!!!

Do góry