reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Bry ;-)

ewuniaf...jak Wy to rozegracie logistycznie? wszyscy jedziecie??? z Hania w szpitalu na oddziale bedziesz? kurka...w takich sytuacja dobrze jest miec jedynaka bo czlowiekowi nie tlucze sie pod kopulka ze w domu inne dziecko czeka....

no ale 3majcie sie a my tu bedziemy 3mac kciuki! za cala rodzinke :tak:

u nas luz - ja w pracy odpoczywam po wczorajszym spacerku - pokonalam lenia i poszlysmy na wyspe ;-) Monia byla wyjatkowo oniesmielona i na placu zabaw (na ktirym w tygodniu tylu dzieci nie ma) nie chciala sie bawic - raz zjechala ze zjezdzalni i pobujala sie na sprezynce a tak to na raczki i spacerowanie na wlasnych nozkach ;-) no ale wlazla na siec pajaka na wysokosc moich rak - tzn. wyzej juz nie mogla wejsc bo rak mi brakowalo to podtrzymywania ;-) akrobatka mala ;-)

malz juz dzwonil ze okulary sa wiec pojechal po Jaska i jada dopasowac ;-) a ja okularkow jeszcze nie widzialam - pewnie zobacze je dopiero na Jaskowym nosku w niedziele ;-) a moze skoczymy jutro z Monika do dziadkow...zobaczy sie jeszcze ;-)

dobra..praca czeka na mnie z utesknieniem

milego ;-)

reklama
Rubi Hania jedzie z nami. Dogadaliśmy sie w klinice ze zostajemy z Michałkiem na oddziale i ze bedzie z nami jeszcze jedno dziecko. mamy zapłacić za nocleg w pokoju Michałka 600 zł za dobe:szok: ale przynajmniej bedziemy wszyscy razem a sam zabieg na nfz...
Kasia zostaje z dziadkami na te dwa dni.
Oby nie było zadnych komplikacji... Boje sie strasznie tej drogi powrotnej z takim biednym obolałym Miśkiem i wrzeszczaca Hannia (nie jest fanką dsługich samochodowych wycieczek)

Trzymanie kciuków za malego mile widziane!!!

no popatrz Rubi jaką masz zdolną córusie!!!!:tak::tak: Pogratulować:tak:
A Jasiu na pewno bedzie mial śliczne okularki!!!

no nic idziemy sie pakowac zeby wieczorem juz odpoczywać

Witam się wieczorkiem...
Anik, jak tam lista specifików? Znaleziona?
skóra Zosi się nie polepsza, a dokładniej raz tak, raz tak, bez istotnej zmiany....
a z innej beczki to właśnie się dowiedziałam, że w tym roku przysługuje mi tylko 20 tyg urlopy macierzyńskiego, a skoro to moje drugir dziecko to 22 tyg + 2 fakultatywne.. i lipiec, sierpień mam wracać do pracy... szybko....:sorry: może poradzicie mi jak nauczyć Agunie pić z butelki, bo ona butelkę traktuje raczej jak gryzaka a nie pożywienie:sorry: próbowałam juz raz (.), raz butle i tak na zmianę ale ona się ze mnie śmieje i tylko bawi się w gryzienie:zawstydzona/y:
Ewuniaf jak wrócicie do domku to napisz co i jak, kciuki były trzymane! :)
w środe mamy kontrole u dr Kani z Agniesią, dam znać jak nam poszło.. :)

Witam się!:-)
ewuniaf trzymam mocnoooo kciukasy!
aniaf w Polsce jest strasznie krótki urlop macierzyński. W Niemczech, jezeli się nie mylę trwa 10 miesięcy, ale zaś we Francji podobno jest jeszcze krótszy niż u nas. Mnie przysługiwało 20 tyg. u.m.+2 tyg. fakultatywne. Myslałam, ze przy drugim dziecku też jest 20+2, a różnice wynikają z ilości dzieci urodzonych przy jednym porodzie (tzn. bliźniaki, trojaczki itp.). No ale może coś się pozmieniało od zeszłego roku, albo pamięć mnie zawodzi;-) Dla mnie najgorszy był pierwszy tydzień powrotu do pracy.
Miłego dzionka kobitki.

Czesc dziewczyny!!!
wróciliśmy wczoraj kolo 16. ZAbieg trwał 2 godz tak szybko go znieczulili ze nie zdążył sie bać:-D super anestezjolog:tak:
malutki był dzielny choć bardzo płakał pierwsza noc. Teraz juz sobie nawet chodzi i nie narzeka za bardzo. Bierze duzo leków. Ma zalożony cewnik. Zdejmujemy 30 czerwca. Mam nadzieje ze sie nie przestrasze jak sciągniemy opatrunek:-D
-
Dziekuje wam wszystkim za kciukowe wsparcie!!!!!- jak widac pomoglo!!! :)

reklama
Heloł ;-)

myslalam ze jak wroce ze szkolenia to pol dnia bede czytala coscie tu naskrobaly a tu cisza jak makiem zasiał :-(

ewuniaf ;-) mam nadzieje ze Michalek nadal czuje sie dobrze a jutro wyjecie cewnika pojdzie jak z platka ;-)

macie moze jakies zapasowe nogi? wszystkie buty mnie obcieraja...teraz w balerinach zrobil mi sie jakis zagniot z wkladki i to mnie tak uwieralo jak wczoraj wracalam ze szkolenia ze pecherz mi sie zrobil od spodu :-( nie mam w czym chodzic bo te szmaciane baleriny przynajmniej nie obtarly mi piet i paluchow :-( massssakra jaks...stopy mam jak rasowa ksiezniczka a butow ze 20 par by sie uzbieralo ale zebym miala w czym z domu wyjsc to...niestety :-( :no::wściekła/y::angry::baffled::no:
eeehhhhhh...pozalilam sie to wracam do pracy ;-)

3majcie sie cieplo i skrobnijcie cosik....

si ju

Do góry