reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej Dziewczyny:-)
U nas rodzina chorowitków, Aluś chorawy, ja też, a i P. coś łamie w koścach:dry:
Arcobaleno dzięki za cynk na pampersy, trzeba by się wybrać, a w realu jest promocja na Happy, za 2 opakowania po 27 pieluszek każde jest 27 zł:-)
Anik zdrówka:-), ja też z bolącym gardłem to możemy się umówić na grzańca jakiegoś:-D
aniaf ja pamiętam jak leżałam w ciąży w szpitalu, to też nie dość, że po wypis kazali przyjść za 2 dni, to też nie wydali recepty na luteine, a na wypisie było dokładnie napisane, że to mam brać cały czas:baffled:
A co do CRP, to tak jak pisze Kamea to znaczy, że w organiźmie jest jakiś stan zapalny i ja też na Twoim miejscu szłabym do ginekologa, bo ja też wolę dmuchać na zimne, po swoich problemach ciążowych:tak:

reklama
Właśnie dzwoniłam do gina i jutro mam u niego wizytę. Stwierdził że to może być od przeziębienia.
to co... wyprawka do lidla na spacerek;-)

Ostatnia edycja:
Aniaf to ja jeszcze się dołaczam i życzę zdrówka,a w razie niejasności to najlpeiej się skonsultowac z ginem.Ja może nie miałam takiej opieki prenatalnej,prawie żadnych badań itd.ale jak czegoś nie byłam pewna albo coś mnie martwiło to zaraz leciałam do położnej.
Agita zdrówka dla całej rodzinki!
Anik no tak,poleniu****esz to angina odrazu ci odpuści:-D

To co ja się też do grzańca dołączam,bo mam gardło zawalone masakrycznie:baffled:
Mały do żłobka poszedł,ale coraz bradziej mi kaszleć zaczyna:dry: ale Pulmeo od tygodnia dostaje i w sumie to gorzej niżlepiej jest:wściekła/y:jak nie urok to sraczka,mam nadzieję,ze nic się nie rozwinie.

Madzia tak troszke zbaczając z tematu to Twojej ciąży nie prowadził dr. Więcek? pisałaś, że do niego chodzisz.. ja chodzę do niego już ponad 2 lata.. i mówisz, że do położnej bardziej chodziłaś... a jaką masz? G.K.? i mówisz, że można tak do niej bez problemu... bo już wcześniej chciałam do mojej zadzwonić, ale nie miałam odwagi...
mąż tez dolaczył by się do grzańca... :tak:

Ostatnia edycja:
Aniaf ja wciązy byłam w Anglii i też tam rodziłam.tam jest taki system,ze się do gina nie chodzi (tak w ogóle to ani razu mnie gin nie badał w ciąży) tylko do położnej.U dr Więcka byłam ostatnio pierwszy raz.

a co tu takie pustki:confused:

Ostatnia edycja:
ja rozpoczełam wielkie sprzątanie :-)
dlatego nic nie piszę, ale własnie zrobiłam sobie przerwę na kanapkę i szybkie naleśniki dla maluchów bo zaraz lecę po nie do żłoba...
czy jest ktoś chętny dzisiaj do mnie na kawkę?? bo nie wiem czy mamy siedzieć w domku i czekać na gości czy może pojechać do solarisa :dry:

MAdzia otworzyli jeszcze krainę marzeń jak się jedzie na Marka z Jemielnicy :dry: tylko nie wiem czy byłaby wam po drodze Kraina Marzeń- najlepsze miejsce dla Twojego Malucha! - Opole - Inne szkolenia - okolice Nowej Wsi Królewskiej
kurcze a z tym odpampkowaniem to naprawdę przesada skoro MAciuś woła w domu i u babci to na pewno w żłobku tez by to robił tylko babom jest pewnie wygodniej jak założą mu pieluche i mają z głowy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tylko mieszają w głowie dziecku niepotrzebnie grrr

Anik mmm naleśniki:-p ja jeszcze od rana nic nie jadłam poza jabłkiem,a kanapka w torbie,ale jakoś mi sie nie chce:baffled: może i dobrze,bo sobie siedzac w domu tydzien trochę pofolgowałam:zawstydzona/y: My się chyba dzisiaj wybierzemy do Kinder Centrum (napisałam wszystko na odpowiednim wątku;-)),więc na kawkę nie wpadnę:sorry2: ,no chyba,ze nie pojedziemy to dam ci jeszcze znać.Ciasto mam to wezmę:tak:
Kurcze a po 20 umówiłam się z siostrą,ze pojeździ sobie moim unem:-D trzymajcie kciuki żebym wyszła z tego cało:-D
Arcobaleno taka to pora teraz smutna to i nam się nic nie chce,jeszcze jak domownicy nie współpracują jak trzeba:sorry2: Trzymaj sie cieplutko:tak:

reklama
Anik chętnie bym się kawy napił w dobrym towarzystwie ale nie dość że żona bardzo leniwa to jeszcze Zosia trochę przeziębiona i nie chcielibyśmy żeby Karolcia albo Wojtuś się zarazili może jak minie choroba to się spotkamy;-)
mąż Ani:-)

Do góry