reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Oj macie rozrabiaki w domu że hej :-)

Z kolei Nikoś nie spał od 3ciej w nocy:szok:, a 5.30 się poddałam i zawołałam A. a sama poszłam spać do innego pokoju, przyniósł mi go na karmienie i tak spałam do 9tej. Obudziłam się z potwornym bólem głowy który powtórzył się na wieczór, tylko że o wieeeele silniejszy :-(

Jedyny pozytyw dnia? Kupiłam Nikosiowi puzzle piankowe w Realu, te z promocji.:tak: Fajne są, a jak on słodko na nich wygląda, taka mała pchełka wśród tych literek :-) Ach i tortille sobie zrobiliśmy sobie na kolacje ale były pycha, mniam

A ceny przedszkoli, szok!!!

reklama
Arco mówisz o cenach prywatnych przedszkoli? Czy państwowych?

Moja Ania ma taki katar, że prawie nie spałyśmy w nocy :no: zakrapiałam jej nosek nasivinem trzy razy w nocy! Nie dało się inaczej. Inhalacje, olejek z drzewa sandałowego nie pomagały, Ania nie dała sobie czyścić noska... Masakra.

Pewnie na Izbie Przyjęć podłapała :-( :confused2:
Prywatnie to wiadoma, ale 400 zł państwowego to też nie mało

Oj macie teraz serię, musiał się Ani dać we znaki katar :-( Czytałam gdzieś na forum że można krople oilbas do miseczki z wodą wkropić i ustawić w pokoju dziecka, tylko nie za blisko bo silne są.

Cześć Dziewczyny..
Jakoś ten dzień nie nastawia mnie pozytywnie...
może niejedna z Was dała by wszystko żeby posiedzieć troszkę w domku, a ja.. a ja chce uciekać, w szpitalu było lepiej.. tam chociaż mogłam odpocząć, pomyśleć o maleństwie, zająć się sobą i swoimi myślami..
miałam zostać do poniedziałku, ale mąż stwierdził, że chce żebym wracałą do domu i co? i głupia wróciłam (doliczając fakt, że stęskniłam się za Zosią)
wczoraj widziałam się z promotorem, bronię się do grudnia, jeszcze nie znam dokładnego terminu...
a i jeszcze jedno... ponoć to DZIEWCZYNKA...

Hej Dziewczyny:)
Kurcze jakieś choróbsko mnie chyba dopada bo ochrypłam tak, że szok, normalnie zapodaje basem jak jakiś baron:-p
A tak wogóle to Alus odmawia od tygodnia jedzenia obiadków, deserki też ledwo dziumka, a butle to potrafi wypić w nocy 3 razy a w dzień raz:eek:, normalnie nie wiem co Mu się poprzestawiało:szok:. Mam nadzieję, że szybko Mu się przypomni, że w nocy się spi,a w dzień jada:-D
Amelkowa też nie lubię jak Aluś ma katar, bo bidulka się męczy i na sam widok fridy wrzeszczy w niebogłosy:-(
Aniaf gratulacje drugiej niuni:-), a no właśnie i dlaczego byłaś w szpitalu?, mam nadzieję, ze to nic poważnego;-)

A Moje dziecię znowu wymyśliło nową rzecz, niby przyjmuje pozycje do siadania, ale siadać nie chce, jak się GO posadzi to nawet nie myśli o tym, żeby utrzymać równowagę, tylko leci "na łeb na szyję", za to cwaniak prostuje nogi, zeby stać i jak Go na chwilke postawie to sam potrafi chwilke ustać przy pufce:szok:
Nie stawiam Go często, bo chciałabym żeby najpierw nauczył się siadać, ale jak to mozliwe, że stojąc utrzyma równowagę, a na siedząco nie?:confused2:, eh ten Mój łobuz Kochany:rofl2:

Ostatnia edycja:
Agita zdrówka!!! No ale w dzień śpi więcej niż w nocy? Czy tylko jedzenie mu się poprzestawiało?

No właśnie tylko to jedzenie Mu się przestawiło, w nocy budzi się parę razy właśnie na butlę, albo jak zgubi smoczek.

Może macie Dziewczyny jakiś sposób, żeby pomóc Alusiowi spowrotem się przestawić:tak:
Tylko od razu zaznaczam, że pojenie wodą to nie sposób, bo Aluś Kocha wodę:-), więc pewnie jeśli już po bólach i mękach zrezygnuje z nocnego karmienia to jestem pewna, że będzie się budził na wodę:hmm: :-)

Arcobaleno mamy już imię: Agniesia (Agnieszka):tak: dla synka było: Tomuś :tak:
maleństwo rusza się i rusza, mam łożysko na ścianie przedniej ale nie przodujące, a ruchy czuję od 16tc
w szpitalu byłam na obserwacji ze względu na bóle brzucha i skróconą szyjkę, ale jest dobrze... a mianowicie nie jest jeszcze źle, ale będe już na zwolnieniu do końca ciąży.. i mam na siebie uważać...
maleństwo waży ok 440-485g, serce czterojamowe, pęcherz i żołądek widoczny i takie tam inne milutkie rzeczy:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry