reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Aga Ty z tym spaniem masz fajnie.Mojego sie nie dało tak nauczyć:no: Tzn tak do roku budził sie przed 7 pił mleczko i jeszcze dosypiał do 8 , a nawet 9.No ale później mu sie odmieniło i wstawał o 6.40 i ja myslałam ,ze to juz koniec świata,a teraz...:szok::szok::szok: Nie tak dawno wstał o 4.40 ,a ostatnimi czasy budzi sie 5-6:sorry2:

Agita, Kamea mój też z niekapka sobie zabawke zrobił i ja to olałam,a ok 10 m-ca kupiłam taki bidonik z rurką i z tego super zaczął pic,a butelki poszły w odstawkę.Dziewczyny może to jeszcze za szybko?
Mi praktycznie Maciek pił ze wszystkiego tzn butelki normalne,szklanki,ale nie sam ma sie rozumieć.Z normalnego kubka sam od niedawna pije.

Anik sie nie odzywa:no: Nie wiem czy dzwonic czy nie:confused:
Karolka wczoraj wymiotowała i miała gorączke,poza tym pokazywała,ze ją brzuszek boli.Oby to było zwykłe zatrucie.

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie z tymi Kubkami to Kuba nie potrafi załapać, że ma ssać i narazie dałam sobie z nim spokój. Z otwartego kubka też próbuje dawać mu pić. Nawet nienajgorzej mu idzie, ale pragnienia takim piciem jeszcze nie ugasi;-) Kuba jak siedzi u mnie na kolanach a ja biorę kubek, żeby się napić, to mały od razu ręką go łapie i też chce pić. Więcej tam później śliny niż picia:-D

Ja uczyłam moje dzieci pić tak, że dawałam im na początek niekapek z rurką, stawiałam na podłodze, one się nim bawiły, gryzły, ssały aż załapały, że z tego picie leci:tak: teraz bez niekapka z rurka ani rusz :tak:
rubi, może i by załapał, ale problem jest taki, że z tego niekapka kapie :-D a mój Patryk pije kiedy chce i zostawia kubek gdzie chce:sorry2: poza tym on pija herbatki raczej, a nie wode, więc nie chce mi się za nim łazić i wycierać podłoge :no: chyba sobie go daruje na jakiś czas:tak: a co do spotkania Moni i Patryka to jak najbardziej, z tym, że mój kłębuszek smarka i kaszle, niby nic groźnego, do żłobka chodzi, jak mu nie przejdzie do końca tygodnia to pójde do moje dr L:tak:
co do Kofeiny to możemy jutro wieczorkiem na kawkę wyskoczyć, z resztą cos mi się ostatnio stało i nie mam ochoty na moje "to co zwykle:-D" więc autem mogę przyjechać i napic sie przepysznej kawki z karmelem;-)
Agita, moje dzieci tez protestowały, ale ja kocham swój sen ponad wszystko, uważam, że wyspana mama to szczęśliwsza mama:-D;-) musiałam jakiś czas zacisnąć zęby i odkładać konsekwentnie żeby spały dłużej i pomogło:tak: Poza tym ja jestem zdania, że dzieci jak wstają w nocy albo za wcześnie to nie należy się z nimi bawić, wyciągac z łóżka i zapalać światła :tak: to my mamy nasze dzieci nauczyc, że noc to noc a zabawy są w dzień:tak: wiem, że dzieci jęczą i protestuja, trudno:sorry2: poza tym ja prawie od początku musiałam pracować i nie mogłam sobie pozwolić na zmęczenie:no: kupiłam czarne rolety i czarne firanki i nie ma zmiłuj się;-) NOC to NOC i dla mnie kończy się o 7 rano;-)

Dzwoniłam do Anik i kurcze nie odbiera, ani jednego ani drugiego telefonu:-(

Ostatnia edycja:
Aga u nas nawet jak ciemno jak w dupie,to ten niby leży z nami,wierci się i zaczyna wymyslać,a to herbatki a to siusiu,a to chlebek z szyneczką,no to wstaje ale też nie szybciej niz 6.30.A jak juz zapale światło to mu sie i herbatki i chlebka odechciewa,bo są zabawki:sorry2: a w weekend to K wstaje a ja mam czas do 8 sobie pospać,bo później to juz muszę śniadanko robić.

Dzwoniłam do Anik.Karolka ma kroplówki,narazie nie wiadomo co jest,bo czekaja na wyniki badań.Ania biedna sie rozkleiła i ja razem z nią:-(.Mam nadzieję,ze szybko wrócą do domu.

oj biedna Karolka i Ania, miejmy nadzieje, że to nic poważnego, mój Dominik jak trafił z takimi objawami jak Karolka do szpitala to tez się strachu najadłam,, ale było to zatrucie jelitowe i miejmy nadzieje, że u Karolci to też to:tak:
No to chyba mam szczęście z tym spaniem moich dzieci:tak: Ale jak Dominik mi mówi np o 6:30 jak się przebudzi, że chce kakao to mu mówię, że jest noc, a w nocy sie nie pije kakao:sorry2: a może jestem za wredna w stosunku do moich dzieci :confused:

o cholerka! Najgorsza jest niewiedza. Oby wszystko było dobrze!

Aha, rozgladam się za krzesełkiem do karmienia dla Kuby. Możecie mi jakieś doradzić?

Ostatnia edycja:
Kamea zależy jakie chcesz i jaki budżet.... drewniane, ok 100-110zł (może więcej), plastikowe troche droższe, a od modelu zależy czy dużo droższe... ok. 230-360zł
możesz sobie zerknąć Dippo ja z niej kupowałam kilka rzeczy i jestem zadowolona, ale to tez jakiś czas temu było i te rzeczy były tańsze...

Agita, Aluś ma już powyżej 9kg, bo nie pamiętam... wtopa jak nic.... tak się spieszyłam w sklepie, że wzięłam za małe pieluchy dla mojej Niuni... może jest chętna, mam 2 paczki pampersa po 70szt. 3 MIDI-4-9kg, każda po 39.99zł, od biedy to mogę je jeszcze mieć ale wolałam 4:crazy:

Ostatnia edycja:
Jestem w stanie wydać ok. 250 zł
Najpierw myśleliśmy, zeby kupic drewniany z rozkładanym stolikiem. Później stwierdziliśmy, ze plastikowe ładniejesze. Myśleliśmy też o tych plastikowych z rozkładanym stolikiem ale strasznie masywnie wyglądaja, gdy są złożone...

Bry ;)

O matko co ja tu czytam :( zdrówka dla Karolki, oby szybko postawili diagnoze i wyleczyli malutką!

Kamea Kubus mi załapał picie z niekapka na prostym kubeczku z Nuka, potem juz nie było problemu ze zmianą kubeczka na innej firmy.
W krzesełkach plastikowych fajna jest mozliwosc regulowania wysokosci siedziska :tak:

Aga mój tez to herbaciarz :) mleko ble, kakao ble, soczki ble, woda czasem ... ech ciekawe po kim to takie wybredne ;)
U mnie jak dziecko wstanie rano po tej 6-tej to juz nie da sie uspic. Mi sie wydaje ze wstaje wczesniej, tylko sie musi powylegiwac ( po drzemce dziennej wyleguje sie jeszcze z jakies 20min zanim wstanie), ale ciezko mi to zaaobserwowac jak spie :p A potem juz krzyczy "ejjjjj" i jak sciemniam ze spie i on ma jeszcze isc to noge przekłada przez szczebelki i próbuje wychodzic, chyba na głowke :O To na matke działa byłyskawicznie i dziecko wypuszcza.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry