reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Aga chata zamknieta głównymi drzwiamy na dole :tak: A my sami w tej chacie jestesmy tylko zyjemy na piętrze :tak:

Rubi aaaa :-) Rajtki by sie nam przydały. W Opolu będę dopiero jak ekipy remontowa bedzie wymieniac sie na cyklinujaca, w tym tyg tylko nie wiem dokładnie kiedy:baffled:. Ale pamiętac o was będę :tak:. Dzis miałam mykac z reklamacja drzwi, ale TZ powiedział ze on załatwi :szok: no zobaczymy :-p

reklama
ja kupiłam Domkowi rajstopy z gatta w Bielsku po 16zł za sztukę, bardzo fajne, musi chłopina mieć coś na tej swojej chudej dupce jak na lodzie co chwilkę ląduje:-D
a teraz sobie przypomniałam, że miałam te rajstopy z Biedronki w zeszłym roku, dla Patryka, fajne były, ale na tych jego grubych nóżkach ta frota, to jakby dwa razy szersze udo miał:-D

Z tym krzesłem to mam zonka. Podobałoby mi się takie z rozkładanym stoliczkiem.... kurczak, nie wiem musze z K. to obgadać. Najlepiej by było zapakować d... w auto i pooglądać na żywca w sklepie, a później ewentulanie w necie zamówić... Muszę ciężko pomyśleć nad tym fantem.

Aga ;-) rajtki z gatty na cytrusku sa po 12 zł ;-)
Monia tez ma pulchne udka ale my pieszo do złoba smigamy wiec cieplo w doopke musi byc ;-)

Aga ;-) rajtki z gatty na cytrusku sa po 12 zł ;-)
Monia tez ma pulchne udka ale my pieszo do złoba smigamy wiec cieplo w doopke musi byc ;-)

rubi ja się już przyzwyczaiłam do tego, że kupie zawsze drożej niz gdzie indziej, stane w kolejce do kasy gdzie kasjerka jest najwolniejsza w sklepie, w korku stoje na wolniejszym pasie, itp ;-) ja jakoś nie umiem chodzić i szukać rzeczy, staram się, ale mi nie wychodzi :-( ja jak cos potrzebuje, wchodzę do sklepu i kupuje:sorry2: może dlatego jestem wiecznie na minusie:sorry2:

TZ dzwoniła do mnie akurat z Biedrony i kupił juz 3 pary rajtek dla Kubcia :) są duze i małe rozmiary, dla nas pobrał 104/110 :) bodziaków w tej bierdonie co był brak ;/ a był na Obronców Stalingradu.

Kamea no własnie o czymś takim pisałam co Rubi wkleiła.Fajny ten wynalazek,bo miejsca nie zajmuje wcale.

My rajty mamy 2 pary jeszcze z tamtego roku i z 3 pary nowe i duże.Nie kupuję więcej,bo jak będzie zima to młody i tak w rajtach nie śmiga ino normalne gacie a na to te z kombinezonu.Tak i cieplej i wygodniej mi,bo jak młodego w żłobku rozbieram to ściągam kombinezon i spodnie ma,a z rajtami zabawa bo musze ściagać spodnie,rajty i zakładac znów spodnie.Wiem,wiem mógłby w rajtach latać,ale ja mam skrzywienie z dzieciństwa jak musiałam w przedszkolu w samych rajtach chodzić i sie wstydziłam:zawstydzona/y::baffled:
A no i co to miałam jeszcze napisać.... w Polo tez są rajtki fajne nie pamiętam za ile ,ale nie drogie.

ja musze dzisiaj przesortować ubrania po Dominiku, bo może nie będe musiała Patrykowi kupować zbyt wiele ubrań na zime:tak: w tym rajstop ;-) Najważniejsze, że kurtkę mam:tak: ale spodnie musze kupić:tak:
Magda ja tez nie lubie jak dziecko po przedszkolu w rajtkach goni, dla mnie rajtki to bielizna:sorry2:
Dobra lece po moje dzieciaki i do teściów na obiadek, dzisiaj mam labe od gotowania;-)

reklama
Kurcze nie było Nas tylko 4 godzinki,a Wy już tyle naskrobałyście
A My po spacerze właśnie, Aluś spał na dworze ponad 3 godziny, a ja maszerowałam cały czas, bo szkoda mi Go było brać do domu, bo pewnie by się obudził, jakbym Go rozbierała. Tyle, że z Moją kondycją to myślałam, ze nogi mi w tyłek wlezą:sorry2::-D
Agnieszka pewnie trochę racji jest w tym usypianiu, ale ja i tak uważam, ze 6 to nie jest jeszcze tak źle, tym bardziej, że o 20-tej najczęściej Aluś już spi, więc przesypia 10 godzin i dlatego i tak jestem zadowolona:tak:
Madzia no też myślę, że może jeszcze za wcześnie na niekapek, więc nie martwię się za bardzo tym, co Aluś z nim wyprawia, ale daję Mu w Nim od czasu do czasu picie, coby sobie potrenował;-). Z otwartego kubka też się napije, ale podobnie jak pisała Kamea, pragnienia to tym nie ugasi, a butla jak leży u Niego na dywaniku to sam sobie weźmie i się napije:happy2:
Madzia przekaż Anik pozdrowienia i życzenia szybkiego powrotu Karolki do domku. Mam nadzieję, że szybko będzie wiadomo co Niuni jest i że to nic poważnego:no::tak:
Hiox to faktycznie trochę strach wyciągać te szczebelki:dry:
Kamea My też jesteśmy na etapie szukania krzesełka do karmienia i nawet dziś chyba zamówimy, a póki co podoba mi się taki
AVANGARDE NOWOCZESNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA 4 KOL (1260900143) - Aukcje internetowe Allegro albo
Krzesełko do karmienia Pepe 2010 -5 kolorów (1259267992) - Aukcje internetowe Allegro
Wiem, ze są duże i zajmują dużo miejsca, ale co mi tam;-)
Rubi dzięki za cynk o rajstopkach, musze Alusiowi też kupić kilka par:-)
A dziewczyny mam pytanko. Od kiedy dawałyście Maluszkom, żeby same próbowały jeść łyżeczką?, bo Aluś przy każdym karmieniu odbiera mi łyżeczkę i chce sam jeść, ale ja myśle, że to chyba za wcześnie, bo więcej ląduje na ubraniu Jego i Moim:oo2:
Aniaf Aluś ma prawie 9 kg, więc już też od jakiś 2 tyg używamy pieluszke 4:-)

A i jeszcze jedno, chciałabym powoli dać Alusiowi np. gotowanej marchewki, czy plasterek bananka, żeby sobie sam dziamał, ale nie wiem czy jak nie ma jeszcze zębów to mogę?, flipsiaki je, ale na tym koniec.
A i jeszcze jedno, czy Jak Waszym dzieciaczkom się ulewało to też tak zawzięcie wkładaly w to łapki i dziabały?:huh:, bo Aluś jak leży na brzuchu i mu się uleje to zanim zdąże zareagować to dziabra się w tym i się cieszy:dry::-)

Ostatnia edycja:
Do góry