reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Agita ja chętnie ,ale nie jutro,bo na 17 idę podwozie zbadac do dr Więcka.
Rubi racja,u nas niby kwasu nie ma co do czyjejś roboty,ale sam fakt,ze dopiero co mnie przyjęli,a ja mam juz opiekę,to głupio wyglada.Póki jest umowa na czas określony to ja sie troche boje,dlatego na początku roku jak siedziałam kilka dni z Maciusiem w domu to byłam na urlopie,a nie na L4.Poza tym z urlopu premii nie zdejmują ,a z L4 juz tak i za takie 3 dni ostatnio 100zł mniej wypłaty dostałam:baffled:

reklama
Madzia ;-) jak jestes na L4 to za te dni dostajesz 80% normalnego wynagrodzenia. Premie to Ci swoja droga moga obciac... u mnie premii nie ma ale czasem sa nagrody i wtedy tez sie traci...

ja teraz urlopu nie mam :-( wiec musiałam wziac opieke :-(

no i mnie wlasnie najbardziej boli to ze Monia juz tak chetnie do zloba szla a po tygodniu w domu moze popłakiwac no i wyplata bedzie mniejsza :-(

Rubi no właśnie 80% ,które chyba płaci ZUS i do tego już pracodawca swojej premii nie dolicza.Czyli nie dość,ze podstawowa wypłata mniejsza to jeszcze bez premii,a u nas premia jest 20%

Dziewczyny ja tylko szybko napisz, bo zaraz mykam do domku. Kierownik mnie nie zmusza,do tego szkolenia,ale ja wiem, ze jak nie zrobię go teraz to będę musiał je zrobić za jakis czas.Szkolenie to jest mi potrzebne, żeby zdobyc uprawnienia audytorskie. U nas za zrobiony audyt dostaje się dodatkową kase. Chciałabym zrobić to szkolenie teraz i mieć je z głowy. Tylko szkoda, że to szkolenie trwa po 10 godz. Gdyby było krócej to bym sobie codziennie dojeżdżała, a tak to klops. Trzeba zacisnąć zęby i jakos to przemęczyć.
Narazie mykam, naskrobię jak wróce z Opola.

Wiecie co, z tą praca to jakaś masakra ;-( ja to mam cholerne szczęście, że pracuje sama dla siebie, tzn może nie do końca dla siebie, ale moja Ewa to skarb i jest 24 tysiące km stąd:-D jak ja mam dzień to ona noc:-D Jak nie moge pracowac to jej piszę, że nie dam rady, z tym, że ja uwielbiam swoja pracę i nawet jak nie moge to coś wykombinuje, żeby znaleźć trochę czasu i coś zrobić;-) My z R to czasem wieczorem siadamy i pracujemy jak nie mamy co robić ;-) Moja praca to moje hobby i to jest chyba najważniejsze ;-):-)

A co do pracodawców to trochę ich rozumiem, bo pomyślcie sobie, że macie firmę, powiedzmy biuro architektoniczne;-) macie projekt do zrobienia, klient czeka, papierów do załatwiania mnóstwo, a pracownik cały czas siedzi na opiece :-( Z drugiej strony to nie wina matki, że dziecko choruje:no: i tu się kółko zamyka:-(

Aga ;-) ja tez lubie to co robie ;-) ale ja nie moge wziac papierów do domu :-( nie mogę ich wysyłać mailem :-( a chciałabym...

Madzia ;-) pieniadze z ZUSu to po 30 dniach chorobowego dopiero dostajesz... do tych 30 dni dostajesz od swojej firmy...

Ostatnia edycja:
Rubi ja to się do końca nie znam na tym,kiedy ZUS a kiedu pracodawca płaci,ale obiło mi sie o uszy,jak kadrowa mówiła,że opieka "pracodwacę nie boli",więc się domyśliłam,ze to ZUS płaci,no ale nie wiem jak to dokładnie jest,ważne ,ze wypłata mniejsza.

Nie jadę dzisiaj do Bielska:-( Tak się źle czuje, że idę leżeć :-( Moja ginekolog kazała mi się położyć do łóżka i leżeć, bo moja @ jest bardzo mocna, a nie powinna, bo brałam lekarstwa:-( Może jutro rano pojadę:tak:

"pracodawycy nie boli" jak jestes na zwolnieniu powyzej 30 dni ;-)
z tego co pamiętam opieka czy L4 na siebie to jedna cholera chyba ze w ciazy jestes to wtedy lepiej wziac L4 na siebie bo zaplaca 100% :-)

ja jak byłam na L4 w ciazy to firma mogła mnie lubic :-) po 30 dniach ZUS im oddawał to co mi płacili :-) wody i prądu nie zużywałam a że to był początek kryzysu w budżetówce to kasy nie było a co za tym idzie - przetargów nie robili wiec nawet gdybym chodziła do pracy to posiedziec, poarchiwizowac, prądu bym zużyła, wodę w kiblu spuszczała (cieżarówki często sikaja :-) ) a tak... ino mi sie nudziło w domu :-/ do czasu :-) ;-) potem to nic tylko ploteczki ;-)

Jasiek pojechal z R do dr G :-) Monia śpi :-) a ja biorę się za fotki i ruszam na podbój allegro ;-) trza to chorobowe jakoś spozytkować ;-) może sprzedaza wyrównam straty na wypłacie spowodowane L4 :-) ;-)

Aga :-) <tulimy> do wyrka marsz!!!

reklama
Jak człowiek nie ma czasu zaglądac na BB to nadrukuja jak szalone ;-) człowiek siedzi i czyta zamiast robote pożyteczną porobic ;-)

Madzia 2 tyg @ matko boska :szok: współczuje. Ja mam drugi dzien i juz szału dostaje :angry:. A że K cię wkurza, taka rola tego gatunku :-p.

Rubi zdrówka dla gromadki :tak:

Anik moze to narmalne ze Panie w złobku tak kochaja dzieci, a moze to jakaś psycholka ... ciężko stwierdzic, moze popytaj o nia inne babki, jak długo tam pracuje, czy ma swoje dziecko itd. Ja się nie znam na relacjach w placówkach :no:

Amelkowa zdrówka dla Ani, oby wszystko dobrze się skończyło. Trzymam kciuki :tak:

Aga szerokiej drogi, 'wesołym autobusem' ;-)

Arco my rok temu mielismy kurtke w roz 98 i spodnie 98 :-p. Spodnie przyduze były bo to cocodrillo, a kurtka innej firmy była ok, w tym roku muszę kupic nową bo przykrótka juz jest:baffled:

Mi tez w robocie za L4 odciągali za te dni premie :baffled:. U nas premia była ruchoma, raz dostawalismy, a raz nie zaleznie czy był obrót czy strata w damym miesiącu ;-)

Rano cisne po ogródku wieszac pranie i patrze nie ma atrapy z przodu w aucie :baffled:. TZ oczywiscie ze zgubiłam :baffled:, ciekawe jak :wściekła/y:, moze ktos swisnał? :confused2: Ale u nas na zadupiu:confused2:. Nowy badziew do tego kombi kosztuje jedyne 500zł :confused2:. Jak młody wstanie karniemy sie nasza wczorajszą trasówka po dwuch wsiach, moze faktycznie zgubiłam, ale niby jak:confused2:. To auta ma 2 lata i nie jest to jakis klekot aby cos odpadało:confused2:

Ostatnia edycja:
Do góry