reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
bry....
u nas nocka taka sobie - sama sobie zrobilam 2 godzinna przerwe (od 3 do 5 - jak pieknie ptaszki spiewaja :-))
teraz Jasiek pojechal do przedszkola - zastanawiam sie czy go za lekko nie ubralam - a ja z zapuchnietymi oczkami zasiadlam do kompa ;-(

u Monisi wsio OK :-) dr R jest bee bo w ogole mi nie pomaga - na cisnienie lekow nie da (bo jeszcze za niskie), na bol glowy radzi apap (nie pomaga) i w ogole to powiedzial ze musze przetrwac :-( ale jak...???

musze sie jakos zmotywowac - moze ciastem czekoladowym i salatka? tylko ze poklocilam sie z malzem i mu teraz listy zakupow nie dam... a te wszystkie rzeczy ciezkie... zobaczymy w weekend...

a prezent dla Jaska juz wymyslilam!!! nie iwem dlaczego wczesniej na to nie wpadlam??? co sie kupuje molowi ksiazkowemu??? KSIAZKE!!! tylko musze wybrac taka ktora bedzie mi sie tez podobala bo to ja poki co jestem "czytaczem" a czytamy nawet z samego rana :-) po poworocie z przedszkola ;-) po obiedzie ;-) przed spaniem to juz obowiazkowo ;-)
i jeszcze jakas gre planszowa, ale to juz na inna okazje ;-)
wczoraj kupilam mu w lidlu okularki p/sloneczne i w ogole jestem z siebie dumna bo wszystkie prezenty chowam a nie daje mu od razu ;-) bedzie mial sporo niespodzianek ;-)
no i w poniedzialek idziemy do kina na Muminki ;-) o ile pan Jan nie dostanie "kropek"

Z cyklu co to się dzieje w szkole .... na dobry początek dnia :-)

"Weronika nie słucha poleceń nauczyciela i mówi, że jej to
zwisa. Proszę powiedzieć córce, iż nie może jej nic zwisać"

"Wycina genitalia męskie i żeńskie z papieru i
bawi się nimi na kolanach kolegi."

"Uczeń Tomasz pomalował kolegę Radka flamastrem po
głowie. Jednocześnie informuję, iż Radkowi wpisuję
uwagę o treści:
Uczeń Radek cieszy się z tego, że został
pomalowany flamastrem przez kolegę Tomka."

Agnieszka kopnęła kolegę w krocze tak mocno, że
kolega już drugą godzinę chodzi z genitaliami w rękach, tzn. je
trzyma w ręku przez odzież wierzchnią w postaci spodni męskich czarnych"

"Michalina upomniana, żeby się nie denerwowała, bo złość piękności
szkodzi, odpowiedziała: "To pani z pewnością nie zaszkodzi.""

"Rysuje trumny na marginesach, twierdząc, że
zakłada przyszkolny zakład pogrzebowy, a ja mogę być pierwszym klientem."

"Mariusz narysował w zeszycie do niemieckiego
członek męski i wmawia nauczycielce, że to św. Mikołaj."

"Córka bezcześci eksponaty w pracowni
biologicznej, wkładając cietrzewiowi w dziób papierosa."

"Odmówił odpowiedzi na lekcji polskiego, twierdząc, że
postmodernizm gwałci jego poczucie estetyki."

"Wysłany z gąbką wrócił z wiadrem i szmatą."

"Uczeń na lekcji krzyczy: nie ma seksu bez pumeksu!."

"Podtapia kolegę na basenie twierdząc, że tamten
ma skrzela i sobie poradzi."

"Męska cześć klasy odmówiła wyciagnięcia fletów."

"Po kichnięciu nauczycielki, Mateusz krzyknął -
cytuje: "Żeby Ci ryja nie urwało""

"Na zapytanie o powód braku spodenek na lekcji w-f uczeń
stwierdził cytuję:"Nie mam, bo babcia jeszcze na drutach robi.""

"Źle zachowuje się na lekcji. Po poleceniu nauczyciela, że
potrzebna będzie wizyta rodziców, mówi, że rodzice nie żyją, a
opiekuni prawni nie zostali jeszcze ustaleni."

"Waldemar zapisywał na marginesach moje przejęzyczenia językowe.
Zabrałem mu zeszyt, gdzie znalazłem wspomniane ścierwo skierowane
przeciw nauczycielskiemu honorowi.
Przeglądając zeszyt czułem się jakbym przeglądał swoją teczkę z IPNu. .

;-) ;-) ;-)

a ja z innej beczki... czy badania w kierunku tokspolazmozy sa refundowane przez NFZ???

Witam :-) Mogę dołączyć?
Jestem mamą prawie czteroletniej Julki i rocznej Oliwki :tak:siedzę sobie z dziewczynami w domu Opolszczanka ze mnie od urodzenia:tak:

Rubi ja toxoplazmzy nie robiłam, bo my psiary nie kociary ;-) i jakby było cos u ciebie nie tak to Jasiek by miał :tak:

Moj Kubus ma kilka ksiazeczek tych tekturowych, bo troche je 'cyca', troche oglada, czytac mu sie nie da :no:, zaraz zabiera, zamyka lub sam oglada :-p. Jedna jest jego ulubiona, taka o Kwaczusiu, sam ja wybierał :tak:, reszta z wozka poleciała :-D, a tej nie chciał oddac nawet aby skasowac :-p
A ksiazek dzieciecych i mlodziezowych mamy kilka kartonow na strychu, po mnie i siorze :tak: - jeszcze chwila i trzeba bedzie je stargac na dół :tak:

Ja sie dzisiaj w koncu zmotywowałam i zasiadłam zamowic rowerek ... i aukcja mi sie skonczyła :angry:
Ogladam te piaskownice, najfajniejsze drewniane ale nie maja dna, a ja wole z dnem ... dzisiaj ponoc mam wychodne popoludnie :cool2:, to obadam tu i tam, w koncu podjade do ukochanych sklepow budowlanych, ja inna jestem :-D

reklama
Do góry