reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hej!
Ale naprodukowałyście:szok:
Anik no to u nas winda juiż tyż działa:tak::-D:-D:-D A w piątek sowjego m też z Maćkiem wysłałam na dwór i poszedł na Orlika tma jakiś dzień ziemniaka czy coś takiego było,nawet się na kiełbase z ogniska załapali:tak: No i tak lookając na nich z balkonu twojego G wypatrzyłam z dzieciakami,takze odrazu wiedziałam ,ze razem sobie wolne zrobiłyśmy:tak: Tzn ja sprzątałam,bo na sobotę teściowa się zapowiedziała:baffled:
Arcobaleno z moich doswiadczeń to radziłabym Ci pchacza nie wymieniać na coś bujanego.Tzn nigdy nie wiesz czym się Nikoś zainteresuje bardziej,ale u nas np to łoś bujany stoi w kącie,tzn obecnie pożyczyłam koleżance z pracy,za to pchacz (tzn nie wiem czy ty masz pchacza czy jeździk,my mamy jeździk,ale swego czasu żałowałam ,ze takiego typowego pchacza nie kupiliśmy jak młody sie uczył chodzić,bo zaiwaniał z ciężarówką,ale przy tym musiał sie schylać),no to u nas ten jeździk do teraz chula,bo i muzyczka jest i jakieś kolorowe badziejstwa i młody jeszcze na nim szaleje,a nawet Ani Amelkowej sie ostatnio spodobał:tak:
A właśnie Amelkowa ja mam jeszcze jeden ten jeżdzik tylko bez bajerów,taki prosty jak chcesz to Ci mogę pożyczyć:tak:
Rubi a z nami kiedy do kofeiny sie wybierzesz? ja już jednego zęba nie mam:-D A co do kofeiny to ja bym mogła dzisiaj albo jutro albo w piątek,bo w środę i czw K nie ma.

No i nie pamiętam jeszcze co miałam napisać.
Mysmy wczoraj byliśmy na targach po południu,bo rano walczyliśmy z łózkiem dla Maciusia-dostał juz takie doroślejsze:tak: o takie IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | KURA | Dwustronne łóżko z baldachimem IKEA | Tekstylia dla dzieci | Bladachimy | KURA | Baldachim, IKEA | Pokój dziecięcy | Pomysły w pokoju dziecięcym
No a na targach byliśmy krótko,młodemu się podobało,ale jak juz zaczłą latać po krzesełkach to wyszliśmy na dwór na karuzelę i do domu ,bo się zimno i deszczowo zrobiło,a na dodatek miałam stresa ,bo nie chciał sie wysikać tam do ubikacji i groziło to mokrymi gaciami:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. My już po pobraniu krwi, nawet nie było tak źle, chociaż Mały płakał strasznie, ale za chwilkę się uspokoił jak mam przytuliła:tak:
Arcobaleno włąśnie wieczorem nie mam problemów z Alusiem, po kąpaniu i butli odkłądam Go do łóżeczka, włączam pozytywkę i Mały zasypia sam, tylko w dzień jakby Go parzyło to łóżeczko:baffled:. No i Mój synuś jest bezpieluchowy - ma przytulankę i to Mu wystarcza, albo ochraniacz w łóżeczku:-D
a tak pozatym to zaczyna w dzien ogólnie coraz mniej spac, potrafi się bawić 4 godziny bez drzemki:-p
Madzia to fajnie, że w końcu uruchomili Wam winde:-), a łóżeczko też fajne, podoba mi się, że można je postawić w dwie strony:tak:
Pozdrowionka, bo muszę za niedługo lecieć po wyniki Małego:happy2:

Amelkowa przywiozę od rodziców i Ci podrzuce w tym tygodniu:tak:
Arcobaleno ja zastosowałam radykalna metodę 1,3,5 i u nas zadziałało ze świetnym skutkiem:tak: z tym ,ze Macius miał ponad rok,ale podobno im dziecko mniejsze tym lepiej.Tylko,ze tu trzeba mieć silne nerwy i cierpliwość:sorry2:
Zostawiesz dziecko w łóżeczku i odchodzisz,jak płacze to po minucie wracasz,głaskasz,poprawiasz i wychodzisz tym razem na 3 min,a później na 5.I te "wizyty" przy łózeczku nie mogą być długie ok 10 -15 sek. i nawet jak dziecko dalej płacze to wychodzisz.Ciężko strasznie nawet tą minutę wysiedzieć jak dziecko za ścianą płacze,ale u nas przynajmniej juz za drugim razem juz po 3 min płaczu sam się uspokił i zasnął i doszło do tego,ze widział jak wychodzę,nawet mi pa mówił i sam zasypiał:tak:

Yyy ja też mam problemy z tym bb dzisiaj,na innym wątku napisałm posta i niby jest a go nie ma :/

Bry lasencje ;)

Arco to faktycznie taniutko zarówki twój M dorwał:tak:
Madzia no no Macius jakie ładniutkie łóżeczko dostałes :tak:
Agita dzielny mały facet :tak:

My wczoraj zajrzelismy na targi ok 17-stej dopiero. Spotkanie udane i casting na parkieciarza zakonczony hehehe.
My z Kubciem przeziębieni :( Rano poleciałam do przychodni osłuchac Małego. Fuksa mielismy jak nie wiem, weszlismy do pustej przychodni, ostatnie dziecko się szczepiło, a jak wychodzilismy z gabinetu lekarza poczekalnia była juz full :szok:. Na szczescie na płuckach czysto, zaczerwienione gardełko ma Młody - infekcja. Mamy tylko srop Pulneo i witaminy.
TZ w dalszym ciagu nie ma, chyba spodobało mu sie w tych Niemczech u siostry, moze go zaadoptują :sorry2:. Posiedzieli na chrzcinach do 23 :szok:

W końcu się zalogowałam:tak:
Widzę, że kilka osób było na targach, ja wypatrywałam znajomej twarzy i nic:-( z daggy się minęłam dosłownie o kilka minut:-( Ale Dominik zaliczył wszystkie karuzele, a Patryk pozjeżdżał z tatusiem na wielkiej dmuchanej zjeżdżalni:-) ale mu się podobało, jak go wzięłam na ręce to krzyczał, chciał jeszcze:tak::-D no i zapisuję Dominika od października na angielski metodą bajek i baśni:tak: on już zapomina języka, a szkoda zmarnować to czego się z Anglii w żłobku nauczył:tak:
Jeśli chodzi o zasypianie w łóżeczku to ja z kolei nie znam czegoś takiego jak noszenie dziecka, bujanie w wózku itp. ja odkładałam od początku do łóżeczka:tak: jak w pierwszych 3 miesiącach były kolki albo jakiekolwiek problemy z brzuszkiem to była kołyska i trochę bujałam, ale to tylko tyle. A metoda jest taka jak pisze Magda, działa w 100%, a wszystko zależy od mamy ile ma cierpliwości:tak: ja np mam tak, że odkładam dzieci do łóżek o 20-tej i nawet jak nie zasypiają od razu(a z reguły tak jest) to się walają po łóżku aż w końcu padną, ja wchodze tylko sprawdzać czy Patryk się w szczebelki nie zaplątał:-D i tym sposobem każdy wieczór jest dla mnie;-) a od 3 nocy Patryk się w ogóle nie budzi, wstaje rano na mleko, a w nocy nawet nie jęczy żeby go przykryć:tak: w końcu sobie przypomniałam co to jest przespana w 100% noc:-)
To kiedy Kofeina w tym tygodniu????

udało się???

az nie wierze że udało mi sie zalogowac...juz myslalam ze mnie w robocie wyczaili i zablokowali stronke :-) ale Amelkowa mi napsiała ze Aga tez mna problemy :-(

fixum dyrdum jakies dopadło BB bo ja jako ostatni post widze Arcobaleno z wczoraj a Wy dzis sporo naskrobalyscie...

no wiec tak wiec...

Madzia :-) w piatek w Kofeinie ok. 20:00 bedzie Arcobaleno i ja ;-) Ty tez masz wtedy wolne wiec... :-) ;-) teoretycznie mogłabym w kazym z podanych przez Ciebie terminow ale... finasow brak... :-(

no i tyle chyba... zrobilam wczoraj moim dzieciom fajna fotkę - jak zgram na kompa to wrzuce ;-) tutaj mam poblokowane programy do wstawiania fotek ;-( ja części w ogole nie widze :-( ino czerwone krzyzyki :-(

dobra..spadam bo robota czeka a kanapka zżarta :-/

KOFEINA - piatek 01.10.2010 r. godz. 20:00

Ostatnia edycja:
Faktycznie cos się dzieje z BB, na karcie głównej widzę, że Rubi pisała post, na Ploteczkach go nie ma :baffled:. Jak kliknełam 'odpowiedz' Rubi poscik widze ... moze w tym jest metoda ;-)

Ale wam fajnie wybrac się na klepy;-) ... zazdroszcze :tak:

gdzie moj post??????????????????????????

widze ze o 12:34 Hiox namalowala posta (ze to niby ten ostatni) ale go nie widze :-(

@#%$^^&*(*())_)*&^^%$$#@$$%^^&*((

a teraz widze ze brakuje 3 postow :-(((

dziewczyny ja w ogóle nie widze postów, widzę na opolszczyznie, że ktoś cos napisał, ale jak wchodze to nic nie ma ;( chyba im się coś popsuło z BB ;-(
chyba się odblokowało ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Chcę się Wam pochwalić, że Madzia zastosowałam Twoją metodę, trochę nie do końca bo wstałam może ze dwa razy dać smoczek Małemu, bo bez tego nie usnie:sorry2: i nie do końca bo Mały zasnął chyba po 5 minutach w łóżeczku:-). Normalnie jestem i z Niego i z siebie dumna:-p:tak:
Ja niestey w piątek odpadam z Kofeiny:-( bo jedziemy do moich rodziców na impreze:-)

Do góry