reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa ;-) zaraz wysle Ci info z adresem @ - dzieki ;-)

Jasiek ma urodziny w wakacje = pewnie malo dzieci bedzie - specjalnie wymyslilam mu imieniny w maju zeby mogl swietowac ze swoja grupa... ja bylam zawsze poszkodowana bo imieniny w lipcu - wszyscy na wakacjach a urodziny na poczatku wrzesnia - niby wszyscy juz byli na miejscu ale dla rodzicow moich kolezanek prezent urodzinowy po kupiniu calej wyprawki na nowy rok szkolny byl juz problemem... a maj jest OK ;-) cieplo juz... moze sie Jasiek kiedys z imieninami przeniesie na inny termin... jego wola ;-) byle nie uznal ze ma imieniny i chce prezent za kazdym razem jak w kalendarzu zobaczy "Jana" :-)

dentyste przestal juz przezywac - teraz co chwilke kaze mi sprawdzac czy nie ma kropek ;-) sam sie dokladnie oglada i nawet cos tam wypatrzyl... polozyl sie do lozka - facet....

czy ja zlapie polpascia? nie wiem... wydaje mi sie ze jak Jasiek bedzie mial miec ospe to za kilka dni cos sie wykluje. 4 maja skonczyl lekarstwo uodparniajace wiec moze to go od tej ospy uchroni.... zobaczymy... boje sie tylko ze zapeszylam...kilka dni temu cieszylam sie ze jasiu juz 6 tygodni zdrowy jest.... wczoraj wieczorem kaszlal ale moze to od koz w zoo - niby testy nie wykazaly alergii na sierciuchy ale kto wie... pozyjemy - zobaczymy ;-)

moj malz Brzyduli nie trawi - jedyne seriale jakie oglada to "Na dobre i na zle" i "39 i pol" ale pojechal na jakies spotkanie z drugiej pracy, Jasiu ukladal cienie na komputerze a ja na Brzydule zerkalam ale Jasiek co chwilke sie chwalil ze wszystko poukladal i tez mam luki - nadrobie to jutro rano ;-)

podsumujmy:
Amelkowej malz pokrzyzowal plany telewizyjne, Marcikowej - TZ wycieczkowe, a co wymodzi moj??? :-D:sorry2::confused::angry:

Ostatnia edycja:
reklama
hi hi Marcik to trzeba było tym motorkiem ;-);-);-):-D:-D

Tez w Opolu :wściekła/y:;-)

Oby ospa was omijała dziewczyny i inne zarazy :tak:

Jasiu Jasiu wesoło z nim masz, inteligent mamo ci rosnie :tak:

Rubi powiedz mi jaki rozmiar ubran i butków ma Twoj Jas? Moja kumpela ma 4 latke ale to takie wyrosniete i ma ciuchy na 7 lat :-p A pytam bo przypadkowo dzis znalazłam bluzy (zapomniałąm o nich na smierc), które Kubus dostał w paczce i tam nie ma cm, a sa własnie lata. Jedna tak przymierzyłam do niego, napisane jest 2-3lata i wydaje sie byc ok, wyprałam, zobaczymy. Fajna ta bluza rozpinana z kapturkiem czerwona ze złotymi wstawkami w sciagaczach :-p Reszta za duza, prawie jak na mnie :-D, a pisza 4 lata :-p

W niedziele widziałam z zarze piekne krótkie spodenki, oczywiscie dla gangstera:dry:, drogie bardzo jak na takie galotki, ale tak chodza za mna i chodza ...:confused:. I tak sie zastanawiam ile par takich galotek my bedziemy potrzebowac jak pogody nie ma i nie wiadomo czy bedzie :rofl2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
podsumujmy:
Amelkowej malz pokrzyzowal plany telewizyjne, Marcikowej - TZ wycieczkowe, a co wymodzi moj??? :-D:sorry2::confused::angry:

hehehe no ciekawe, trzej muszkieterowie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ogladałam własnie pogode na jutro, ma padac, burze szaro buro i ponuro, wiec wymarzony dzien na Karolinke :-p ... jak auta mi dizisaj nie odwiezie, to zabije :-p

a te galotki to dla nas czy dzieciów?

Amelkowa czy ty sadzisz, ze ja mam czas patrzec dla siebie za ciuchami;-) :-p:-D, oczywiscie dla gangstera małego:dry:;-). Koszulki maja fajne, przytaszczyłam mu kilka :-p. Ja z zary lubie jeansy, jakos fajnie ukrywaja brzuchol-flak :-)

Marcik ;-) jak pogody nie ma??? slonce mi wali przez okno - TV nie widze:no:

Jasiek nosi rzeczy z metkami od 104cm do 128:szok::szok::szok:

te rozmiarowki z latami czy miesiacami sa do **** najlepiej porownaj z tymi ciuchami w ktorych Kubus teraz chodzi - inaczej moze sie okazac ze to co na metce ma 2-3 lata jest mu juz za male :wściekła/y:
buty - spore od 29 do 32 - zalezy od producenta a i tak jeden producent nie gwarantuje ze dwa modele butkow beda takie same rozmiarowo - nacielismy sie na bartku rok czy 2 lata temu - kupilismy wczesna wiosna sandalki (numer wieksze niz trzeba) i pelne butki... okazalo sie ze te pelne byly za duze a sandalki "na juz" :shocked2: a nozki byly mierzone na ichnych miarkach - dlatego teraz po Bartki jezdzimy do Wrocka do sklepu firmowego bo w Opolu wybor jest marny ;-(

Amelkowa ;-) moj malz wpadl w panike - chcial Jaska w domu zostawic zeby tej ospy nie dostal. ale tez uwazam ze lepiej teraz niz pozniej!!! poza tym nawet majac kontakt z chorymi dziecmi nie musi zachorowac... moj brat mial swinke i mama chciala zebym sie zarazila - nici - swinki do tej pory nie mialam :-( wiec co ma byc to bedzie... a jak Jasiek bedzie mial ospe to ja...oszaleje - ten wrazliwiec poplakal sie dzis jak zobaczyl u mnie slad po pobieraniu krwi!!!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-):-):-)...dostalam fotki - Jasiek z usmiechem jak patyk stale mnie rozwala:-D:-D:-D widze ze mocno zainteresowany byl :tak:
D Z I E K I
W I E L K I E

Ja w naszej zarze byłam az trzeci raz :-p

Dzisiaj po przegladzie ciuchów małego mam pewne baki i musze mu znowu pokupowac pare szmatek i znajac zycie jak bede w Karolince Kubcia obkupie a dla siebie niccc ... jak zwykle :-p TZ w przyszłym tyg jedzie na bezcłówke i tez na bank mu cos zwiezie :tak:. Mamy taki super outlet upolowany w niemcowni, ale akurat juz 3 m-ce nie bywał w tych rejonach i narazie tez sie nie zanosi, a szkoda bo zawsze cos fajnego upoluje małemu :tak: i w super cenie :tak:

Mam juz 3 kartony zamałych ciuchów po Kubusiu :szok:, jak tak dalej pojdzie w garderobie braknie na nie miejsca :-p

a tak z innej beczki, u mnie w brzuchu dyskoteka :tak: dzidzia skacze jak nie wiem...

można w ciąży pić koperek na wzdęcia?

na bank mozna brac espumisan i mysle ze koperek tez nie zaszkodzi ;-)

Monisia tez dosc ruchliwa jest - kickboxing albo brake dance cwiczy :-D
kiedys jechalam autobusem po Jaska i zauwazylam ze jakas para patrzy na moj brzuch i...smieja sie ;-) a to akurat mloda trenowala :-D brzuch mi caly podskakiwal :-D

Marcik ;-) jak pogody nie ma??? slonce mi wali przez okno - TV nie widze:no:

Jasiek nosi rzeczy z metkami od 104cm do 128:szok::szok::szok:

te rozmiarowki z latami czy miesiacami sa do **** najlepiej porownaj z tymi ciuchami w ktorych Kubus teraz chodzi - inaczej moze sie okazac ze to co na metce ma 2-3 lata jest mu juz za male :wściekła/y:
buty - spore od 29 do 32 - zalezy od producenta a i tak jeden producent nie gwarantuje ze dwa modele butkow beda takie same rozmiarowo - nacielismy sie na bartku rok czy 2 lata temu - kupilismy wczesna wiosna sandalki (numer wieksze niz trzeba) i pelne butki... okazalo sie ze te pelne byly za duze a sandalki "na juz" :shocked2: a nozki byly mierzone na ichnych miarkach - dlatego teraz po Bartki jezdzimy do Wrocka do sklepu firmowego bo w Opolu wybor jest marny ;-(

Kubus chodzi w 86 rozmiarze :tak: tam gdzie jest wiek to 12-18 m-cy (w zagranicznej rozmiarówce) lub 18-24 m-ce ( w polskiej ). Ta corcia kumpeli wyrosnieta babka jest bo w 140cm smiga :-D:-D:-D i 30 cos tam kg wazy :-p
Jasio duza stópka :tak:. Kubcio 20-21 rozmiar ma, niby to tez stópisko jak na ten wiek :-p
Kubcio jak narazie nie ma bucików dzieciecych firm :no:, ma sportowych i kilka timberlandów :tak:, poluje mu na mokasynki brazowe i chyba raczej u nas nie znajde, cała nadzieja w TZ ;-).
Bartki straciły juz ta licencje, ze sa zdrowe dla dzieciaków :baffled:

A miałam wam napisac abyscie nie kupowały butelek maluszkom z aventu, szkodliwa substancje jakas w sobie maja, na wyspach je wycofali ze sprzedazy i chyba za oceanem ... gdzies o tym czytałam ....

markowe ciuszki sa fajne dla maluszkow. jak juz babel zaczyna jesc cos innego poza mleczkiem to.... rozserzanie menu dokumentowane jest plamami na ubrankach :-(
ja robilam tak: wiosna i jesienia pilnowalam wyprzedazy w Fixoni (wtedy nie bylo ReKidsow i innych takich) - za nieduze pieniadze mialam fajne ciuszki :tak: kupowalam 2-3 rozmiary do przodu i do nastepnej wyprzedazy starczalo - teraz zrobilam przeglad i... w domciu Monisia moze w tych ubrankach smigac ale "do ludzi" i tak bedzie trzeba kupic nowe (i rozowe:-D)

reklama
dzieciaki czuły się świetnie w gabinecie i te które się na początku bały to potem chętnie usiadły na fotelu! Pan doktor rewelacja, chociaż sam jest chirurgiem dentystycznym i więcej czasu na oddziale spędza to podejście do dzieciaków miał super, każde coś tam majstrowało przy sztucznym modelu :tak:

Z ciekawosci, gdzie chodzicie z dzieciaczkami, panstwowo czy prywatnie jak to jest?

Amelkowa tak te zakupy sa fajne i to nie sa specjalne wyjazd,a po drodze wyjazdów firmowych wiec osobne paliwo na nie nie idzie :tak: Ceny czasem rewelacyjne, np bluza nike wychodzi 35zł :-D itd

Mnie pod koniec Kubus tak kopał, ze zeber nie czułam :-p adhd brzuszne :-D. I brzuch to mi sie kotłował dosłowne :-D, przelewał raz na prawo raz na lewo:-D, to juz duzo wczesniej :-p

Bawi sie gangster juz prawie godzine w kojcu i dlatego mam czas z wami popisac, ale fajne :-p. Za 30min idzie do wanny i papa gangster :-D

Rubi ja przebieram w zestaw do jedzenia, a raczej nakładam bluzke, która np dostalismy i mi sie nie podoba :-p, mam takich kilka z plamami, reszta cacy :-D
Kubus mało sie brudzi jak je na szczescie :-). Matka działa z pielucha i łyzka lata jak speed 2 :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry