reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Ja tylko na sekundke, zaraz poczytam co u was :tak:

Własnie wrocilismy z chirugi z Mysim, kleszcza wczoraj w lesie złapał :-(. Taki malenki dziad ze hej :wściekła/y:. Oczywiscie ledwo sie w pincecie miescił i urwałam mu łepetyne :wściekła/y:. Grzebałam wczoraj wieczorem w Kubciu aby mu wyjac łepetyne tego pasozyta i na prózno :wściekła/y:. Pomijam fakt, ze w domu tylko insulinówki, a one są cieniste na maxa i grzeb sobie tym człowieku :-(. Pomijam fakt ze TZ potrzymac syna nie moze, bo się boi :szok::wściekła/y::no: masakraaaaa ... :wściekła/y:. Wiec dzis strzałke na Witosa zmontowalismy. Wrzucili Mysiaczka na stół zabiegowy :szok:, lampy odpalili :szok:, dziecko o mało zawału nie dostało :-(. Biedak tak sie wyrywał i trzasł z nerwów :-(. Ale cóz było zrobic :-(. Kleszcz wbił mu sie prawie między cycki, ciut nad splotem słonecznym, dziad jeden :wściekła/y:

reklama
yyyyyyyyyyyyyyyyyy
to bym se poszła na marne Rubi dzięki że jestes przytomna za niektóre gapy :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no to ja ide w piątek hie hie hie
więc jutro amelkowa jak najbardziej możemy zdjęcia cykać :-):-):-)
zbieram się do dyrki
paaa

hiox ja nie wiem co się dzieje w tych lasach aż strach wchodzić :szok::szok:
mojej siostrzenicy (3 lata) wszedł jeden kleszcz w okolice żeber, więc wyjełam ...całego...ale rano budzę się, patrzę a ona ma kleszcze w oku!!!!! :szok::szok::szok: wlazł jej gnojek tam gdzie się śpiochy zbierają, nawet nie wiem kiedy bo przecież kąpana i oglądana z kazdejj strony była...a jednak....Bałam sie jej wyciągać żeby nei daj Bóg nie urwać pasożyta więc też po szpitalach jeździliśmy bo co niektórzy lekarze bali się zbliżyć :no::no::no:
Biedny kubuś dobrze że ma już to za sobą
buziak dla dzielnego chłopaka cmmmoookk
powinni jakieś odkleszczanie robić co sezon żeby tak nie właziły gggrrrrrr

Ostatnia edycja:
Boshe znowu elaboraty popisałyscie i nie wiem co komu miałam odpisac :-(

Anik one kochaja wbijac sie w oczy, to jedno z bardziej ulubionych miejsc tych dzidów :wściekła/y:. Moje psy tak miały z dziescia razy :wściekła/y:

Spi moje bida zestresowana ... teraz mam 3 tygodnie nerwówki czy jakis rómien nie wylezie :-(

edit: Wiecie jakie jaja :-D:-D:-D
Napisał do mnie facet czy nie mogłabym mu pomóc, udzielic kilku wskazówek odnosnie prowadzenia swojego szczeniaka. Odpisałam z kilkoma poradami, a on mi pisze ze jest parkiecierzem i jakbym miała jakis problem w tej dziedzinie to chętnie słuzy pomocą, a u nas własnie od kilku dni tematem na tapecie jest cyklinowanie dech i wszystkie za i przeciw (jest tam kilka ale:eek:), tez się wstrzelił co :-D:-D:-D. Dzis jak Mysiaczek wstanie i zje spadamy na oględziny kolejnego cykliniarza ... jednego mamy juz umówionego, ale zawsze odmówic idzie, nie :sorry2:

Ostatnia edycja:
A My już po wizycie kontrolnej i Mały jest już zdrowy, można z Nim wychodzić na dwór, więć dziś się pisze na spacer, tylko napiszcie o której i gdzie jest zbiórka:happy2:, a tak wogóle to dostaliśmy też dzis skierowanie do alergologa w związku z czym mam pytanko - gdzie się nejlepiej wybrac, czy ta słynna Pani Żurek przyjmuje tez na kasę chorych?, jeśli tak to gdzie?:-)
Anik trzymam kciuki za Wojtusia:-D, a i odpisałam Ci na pw:-)
Hiox buziak dla Maciusia, dzielny chłopak i oby nigdy więcej takich niespodzianek:tak:

Agita ;-) dr Żurek przyjmuje na NFZ ale zapisy na 2011 rok rozpoczną sie w listopadzie... na ten rok limit jest juz wyczerpany :-(

Agita ;-) dr Żurek przyjmuje na NFZ ale zapisy na 2011 rok rozpoczną sie w listopadzie... na ten rok limit jest juz wyczerpany :-(

Kurcze masakra:-(, a nie wiesz może Rubi czy przyjmuje Ona też prywatnie?, i jak odległe są wtedy terminy??:-)

Juz znalazłam na necie i umówiłam Aluśka prywatnie na wtorek:-)

Ostatnia edycja:
Te terminy z NFZ są tragiczne! Człowiek chce czy nie musi iść prywatnie. wrrr:wściekła/y:

Te kleszcze to paskudztwo straszne. Ja nie potrafię tego ochydztwa wyjmować. Mój K jest specjalistą od takich zabiegów.

Dziewczyny co to za targi są w tym okrąglaku? Warto tam iść?

Aha, dziewczyny przymierzam się do kupna takich puzzli piankowych. Nie wiecie gdzie mogę takie dostać w Opolu i ile mogą kosztować?

Ostatnia edycja:
Kurcze masakra:-(, a nie wiesz może Rubi czy przyjmuje Ona też prywatnie?, i jak odległe są wtedy terminy??:-)

Juz znalazłam na necie i umówiłam Aluśka prywatnie na wtorek:-)

no ;-) jak jest awaryjna sytuacja to mozna sie wcisnąć nawet "na juz" ;-)

Dziewczyny co to za targi są w tym okrąglaku? Warto tam iść?

Aha, dziewczyny przymierzam się do kupna takich puzzli piankowych. Nie wiecie gdzie mogę takie dostać w Opolu i ile mogą kosztować?

Kamea :-) na targi warto iść ;-) moze sie spotkamy :-)

a puzzle piankowe są w sumie wszędzie ;-) ale jak mogę coś doradzić to szukaj raczej pełnych i duzych bo potem te małe elementy (np z literek) trza chować bo są na tyle drobne ze dziecko może je do buzi wpakowac

ja mam fajne, grube, tych malutkich elemencikow jest mało - kupilam daaaaaaaaaawno temu (dla Jaska) w Smyku za niecałe 50 zł a jest ich chyba 16...

a co do Allergovity i dr Żurek to znam masę osób, ktore są z niej zadowolone - Jaśka wyprowadziła z alergii bez zadnych leków, sterydów itp. - tylko dieta... no ale zeby dieta byla skuteczna trza wiedziec co wyeliminowac.... i dlatego chce Moni te durnowate testy zrobic...

aaa dzis młodej wyskoczyła wysypka wokół ust po wypiciu herbatki cytrynowej :-(

Dobry wieczór:-). Anik, Madzia byłam dziś na spacerze z Małym, ale nie wiem gdzie Wy chadzacie, a Waszych numerów nie mam:-(, ale już Wam piszę na pw, Mój numer i poproszę o Wasze, to może jutro się spotkamy:tak:, a tak pozatym to czekam na Mojego P. i dziś będziemy kąpać Alka w dużej wannie, tzn. ja albo P będziemy się kąpać z Małym, ciekawe czy Alusiowi się spodoba:-p

reklama
Do góry