reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Madzia czyli jak, bo srednio kumam? Klamra pasa nie moze dotykac podstawy fotelika? Ja tobika w 20 markach przynajmniej woziłam i spoko wszędzie bez problemów z zapinaniem :tak:

Arco my teraz mamy okres burzowy :tak:, ale juz wkrótce mija, zobaczymy bo złosnik ostatnio daje popalic :-p.

Oj cos sie pogoda psuje, lece po pranie na ogródek poki Młodociany Łobuziak śpi ;-)

Ostatnia edycja:
Kamea gratulacje dla Kubusia, teraz może kasować bileciki dwoma ząbkami:-)
Madzia, fajny ten fotelik co dałaś link, ale mnie właśnie zależy jezcze na foteliku od 0 kg, żeby móc go montować jeszcze tyłem do kierunku jazdy, bo te od 9 kg są montowane tylko przodem do kierunku jazdy, a Alusiek jest jeszcze na to za Mały. I dzięki za info odnośnie samochodu, wiesz, ze nawet bym o tym nie pomyślała, że fotelik może nie pasować do samochodu:eek:

Hiox no właśnie przeglądam strony z testami zderzeniowymi i konsumenckimi i chciałabym taki fotelik, który na max 4 gwiazdki ma chociaż 3:-)

O matko przegapiłam Kamea gratulacje dla synka :-)

Agita dzieci pozniej nie chca jezdzic tyłem, jest awantura :tak:. Mali zmotoryzowani muszą wszystko dokładnie widziec :tak:. U nas wyjety zagłówek w fotelu pasazera to norma :-p.
Kubus do ok roczku jezdził w pierwszym foteliku Maxi Cosi Cabrio Fix ( w testach 5 na 5 - tych oczywiscie, które ja sprawdzałam), a od roku śmiga jak juz wspomniałam z Maxi Cosi Tobi ( w testach 4 na 5 - oczywiscie tych które sprawdzałam, ani jeden fotelik w tym przedziale wagowym nie miał 5 na 5). Na następny fotelik wybrałam znów Maxi Cosi Rodi - teraz jest jakas ulepszona wersja z poduszkami powietrznymi :szok:

Ja jestem chora na Maxi Cosi Tobi :-) zbieram kaskę :-) Monetta wozi się jeszcze fotelikiem - nosidełkiem :-)

Agita ;-) na bank musisz przymierzyc fotelik do auta zanim go kupisz... Amelkowa coś o tym wie ;-)

zaraz spadam po Misie :-) pospacerujemy chwilkę bo Jan ma religie ;-)

Rubi my dostalismy po za allegro z fajnej cenie Tobika + pokrowiec, od uzytkownika G-7 ( od niego tez bralismy wczesniej wózek). Fotelik co prawda był w kolorach z tzw zeszłego sezonu, ale czy to ma jakies znaczenie ;-). Zapytaj moze tez cos utargujesz :tak:

Madzia czyli jak, bo srednio kumam? Klamra pasa nie moze dotykac podstawy fotelika?

Dokładnie tak.Myśmy mieli Rav4 i pani sprawdzała w komputerza czy będzie pasował,niby tak,ale jak wyszliśmy na dwór zamontować to ta klamra dotykała plastiku z fotelkia,a to tak nie może być,bo przy uderzeniu ten plastyik może popękać od tej klamry.
Amelka tez miała jakiś problem z fotelikiem,ale juz nie pamiętam o co chodziło.

Agita myśmy naszym małym fotelikiem jeździli do 7 m-ca,a uwierz mi,ze Maciek do tych małych nie należał.Najważniejsze żeby głowka dziecku z fotelka nie wystawała,bo nóżki mogą tylko nie zawsze jest to wygodne dla dziecka.Może jeszcze poczekajcie z kupnem to będziesz miałą większy wybór w sensie od 9kg.

Czyli z tym przymierzaniem to naprawdę nie przelewki, ale by było gdybyśmy kupili fotelik, którego nie dało by sią zapiąć w naszym carze:-)
Hiox no domyslam się, że póżniej mali podróżnicy wolą wszystko widzieć:-) i nie chcą jeżdzić tyłem:-), tylko, że nam pan w sklepie powiedział, że 9 kg to minimum do jazdy przodem, bo dopiero wtedy dzidzia ma na tyle mocną szyjkę, że w razie wypadku umie utrzymać głowę, a nie leci ona całkiem bezwładnie.
Madzia no chcielismy poczekać, ale nie wiem jak długo się uda, bo Aleks nie tyle wystaje co po prostu nie mieści się w ramionkach i widzę, że jest mu niewygodnie i siedzi jak sardynka:-(, a jak się zrobi zimniej i trzeba będzie włożyc grubszą kurtkę to już wogóle się tam nie wciśnie:-(. Kurcze mam dylemat i naprawdę nie wiem co zrobic:baffled:

Madzia dziwne to troche, bo metalowa czesc pasa chowa się w zamku (plastiku). Az z ciekawosci zobacze jak to u nas wygląda, dzis mam fotelik tez w suvie zamontowany.
My sobie z wystającymi nogami radzilismy tak, ze rozkładalismy troche tylną kanape i juz się robiło miejsce na stópiski ;)

reklama
Witajcie :-)

Hiox, my braliśmy fotelik dokładnie od tego samego sprzedawcy :-D Ale przejechaliśmy się tam do niego, pomierzyliśmy, obejrzeliśmy wszystkie kolorki i wybraliśmy. Kocham ten fotelik! Wprawdzie młoda jeździ w nim od kiedy ma 7 kg dlatego, że ramiona miała powyżej linii wpięcia pasów na ramionka i trzeba było zmienić, bo już ciężko się te łapki wsadzało w te pasy. Zresztą ona była tak silna jeśli chodzi o trzymanie głowy, a M nie ma refleks jak mało kto, więc się nie bałam o to, że coś może się stać. No i miałam rację. Marcelina dopiero teraz ma 8 kg, więc..

Agita, ja bym mimo wszystko jeszcze poczekała, chociaż trochę. Z fotelikiem, o którym piszesz u nas w sklepach się nie spotkałam, ale wychodzę z założenia "jeśli coś jest do wszystkiego, to jest do niczego", w związku z tym nie pokusiłam się też na wielki fotelik od razu, bo moja młoda jest drobnej budowy, to w tym wielkim fotelu by się chyba utopiła :-D No i nie uważam, że taki fotelik, o którym piszesz jest dużo szerszy, bo maluszek też musi się w nim mieścić i nie "latać". Tobi jest stosunkowo wąskim fotelikiem i niektóre dzieci, mające np. 15 kg zwyczajnie na szerokość już do niego nie wchodzą. Te foteliki takie są..

Pozdrawiam :laugh2:

Do góry