reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Lora bo te fotele sa wąskie specjalnie, własnie ze względu na jak najmniejsze luzy przy główce :) Dobrze miec czasem "wąskie" dziecko nie hehehe ;)
Łobuz wazy teraz 14kg, a wzrostu w lipcu miał 100,5cm, Tobi w dalszym ciągu lezy jak ulał, nawet w kurtałce :)

Lora jaki masz kolorek? Fajny sprzedawca ten G7, ja reklamowałam gondolke od wózka, była pobrudzona jakims smarem (wyglądało, ze fabrycznie) :/, zadzwoniłam i juz na drugi dzien miałam nową w domku :)

reklama
Loravandrel ja widziałam u nas w sklepach foteliki w kategorii 0-18 kg i już nawet przypasowywałam Małego i myślę, że nie jest to duży przedział wagowy. Te foteliki są teoretycznie od urodzenia do 4 roku życia. I oglądałam też foteliki własnie specjalnie z regulowaną szerokością boków, żeby w ramionkach jak coś to poszerzyć, natomiast przy główce miały specjalną wkładkę, która tak jak pisała Hiox nie pozwalała za bardzo latać główce:-). Fakt, że były to foteliki nawet powyżej 1000 zł, ale dla komfortu jazdy i bezpieczeństwa synka jestem w stanie tyle dać:-):tak:

Agita my mamy taki fotelik http://www.ramatti.com.pl/index.php?menu=3&submenu=6&submenu2=3, kosztował 320 i też jest dobry, ma wkładke dl mniejszych dzieci i jest regulowany do pozycji jak nosidełko, leżącej, mamy z grupy 0-18 a ten który Ci pokazałam (stronka) jest 9 coś tam, ale nie umiałam swego dopasować na tej stronce :/ zrobisz jak zechcesz z zakupem... w każdym bądź razie powodzenia!

ps: http://www.mamanazakupach.pl/foteliki-samochodowe/9-18-kg/Maxi-Cosi-Tobi-/
http://www.mamanazakupach.pl/foteliki-samochodowe/9-18-kg/Ramatti-Venus-Comfort-9-18kg/

Madzia mieszkasz w atrium malinka? bo jeśli tak, to jesteśmy sąsiadkami....

Ostatnia edycja:
Fakt, że były to foteliki nawet powyżej 1000 zł, ale dla komfortu jazdy i bezpieczeństwa synka jestem w stanie tyle dać:-):tak:

Jak ja szukałam Tobika to u nas w sklepach cena była w zeszłym roku zawrotna od ok 1000zł-1300zł, a udało się kupic po 700zł :-). Cenami naszych sklepów się lepiej nie sugerowac ;-)

Wiadomo dla bezpieczenstwa dzieci wszystko :tak:

Fajny jest jeszcze fotelik Maxi Cosi Priori Fix, troche szerszy od Tobi :tak: ale to tez przedział 9-18kg. Mój Kubus sam sobie Tobi wybrał ( ku mojej uciesze, bo to był mój upatrzony :tak:), wyjsc z niego w sklepie nie chciał:-p. Tatus chciał Recaro cos tam Young - niewygodny strasznie Kubus z niego wiał. Ten był od 36kg :tak:

Ja sie tych rozsuwanych, rozkładanych rzeczy, a zwłaszcza fotelików boje:-(. Choc w Tobi tez zagłowek sie rozsuwa. Mi sie takie rozsuwanki wydaja bardzo kruche i jak to ma wytrzymac wypadek, tfu tfu oczywiscie.

Agita zdradz wymiary syna i jaki macie teraz fotelik?

Agita Twój synek ma 5msc i 74cm i 8 kilo to super! :)
moja Niuncia ma prawie 16 msc i 81cm i 9,3kg więc wiele się nie różnią a miesiące przecież robią swoje :)

aniaf wiesz, Aluś idzie na masę, a Twoja Zosia po prostu dba o linię, jak każda kobietka:-)

no tak, kobitka:-) moja mała kobitka :-)

a dziewczyny to tak z innej beczki, bo chciałam zapytać ile z Was rodziło w naszym opolskim szpitalu i jakie miałyście położne, może pamiętacie z nazwiska?? bo ja do mojej pierwszej to mogłam mieć dużo życzeń.... ach szkoda gadać:angry: a że ten temat nie jest mi w tym momencie zbyt odległy to chciałabym mieć większą orientację... z góry dzięki!

Hiox Mój synek ma 74 cm i 8 kg wagi, a bary ma po tacie chyba takie szerokaśne:-). A co do fotelika, to teraz mamy taki ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: JEDO fotelik Berbero 2010 bo to razem z wózkiem kupowaliśmy:-)

oj nie znam tego fotelika.

Az zajrzałam do ksiązeczki zdrowia jakie wymiary w tym wieku miał mój chuderlak ;) Ale brak danych na 5 m-cy. W wieku 4,5 m-ca wazył 7,4 wzrost brak danych, choc mysle ze podobnie bo w wieku 6 tyg mierzył 66cm, a na 8 m-c 82cm. Duzy chłopak ci rosnie:). Moj ma chude ramiona po mnie, a mógł miec po swoim starym ;)

Aniaf ja nazwiska nie znam, ale była to niska blondi z grzywka i okularach, starsza - WIEDZMA :/

reklama
aniaf ja miałam cesarkę, ale przez 7 godzin przychodziła mnie badać i wogóle jakaś wredna baba, ale niestety nie pamiętam jak się nazywa więc nie bardzo Ci mogę pomów:-(

Do góry