reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa to masz nieciekawie:-(. Wg cały czas trąbią że nas mało a nic nie robią w tym kierunku aby pomóc w powiększeniu rodziny. Czytałam, że w Norwegii (chyba ale raczej tak ) kobiety mają 40 tyg. macierzyńskiego!:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Bry :-)

Amelkowa :-) wszystko da się obejsc ;-) pytanie tylko: czy Dyrekcja pójdzie Ci na rękę ;-) jeśli nie bedziesz miała jednarozowo L4 dłuzszego niz 30 dni to staż zachowuje ciągłość... wystarczy ze bierzesz L4 do piątku a następne od poniedziałku...
2 lata i 9 miesiecy to w ciągu 3 lat szkolnych... teoretycznie 3 miesiace wolne.... no macierzynski w tym wypadku ciut przydługi...trza by sie zorientować jak to jest...

no ale generalnie pracująca matka ma przechlapane w pracy :-(

Ja nadal pociągająca :-( Monia zdrowa :-) a Jasiek jak przyjdzie pani Amelka to bedzie sie bawił przy stoliku :-) tak mi rano powiedział ;-):-)

wczoraj córka powitała mnie szerokim uśmiechem ("czujniki" na wierzchu ;-)) a dzis rano pozegnała sie z domkiem...kupą :szok: my juz poubierani, ona też...mam ją do wózka wsadzać a tu....smrodek czuć... no i szybka akcja ;-) ale zdazylismy wszyscy i wszędzie ;-)

no i w ogóle Monika już chyba przyzwyczaiła się do zmian :-) mam tylko nadzieje....(lepiej tego nie pisac/wypowiadac) :-)

bawcie się dobrze ;-)

Rubi widzę że u Ciebie organizacja na najwyższym poziomie jest ;-)

My jutro jedziemy na badania słuchu, jestem trochę spokojna bo widzę że Nikoś reaguje na dźwięk , mam tylko nadzieję że żadnego ubytku nie ma

Helołłłłłłłł!

O dyskryminacji kobiet w ciąży to ja mogę dużżżo opowiedzieć. Nawet nie wiecie co działo się u mnie w pracy jak kierownik kadr dowiedział się, że jestem w ciąży. Od razu poleciał do prezesa, tak wszystko nakręcił jakbym popełniła przestępstwo na skalę światową. Oj nie miałam z nimi lekko, nie:baffled: Wolę o tym nawet nie wspomiać, bo od razu tracę humor, tak mi krwi napsuli:wściekła/y: Po tym wszystkim stałam się tak asertywna w stosunku do nich, że nawet nie pytajcie!

A teraz coś przyjemnieszego - Kubusiowi wyszedł drugi zębol:-)

Miłego dzionka kobietki!

Bry ;)

Amelkowa no no nocnikowanie pełną parą. Miło, że Ani złobek przypadł do gustu :)
Rubi ciiichutkie gratulacje :)
Arco będzie dobrze :) Trzymamy juz od dzisiaj kciuki :)

My dzisiaj gosci będziemy miec, Kubucia dziewczyna z Anglii przyjechała i dzis wpadają z wizytą. Wczoraj juz podesłali przez TZ prezenciki dla Kubcia, oj wkupują się wkupuja w rodzine ;) Mam nadzieje, ze Kubus Juli nie oleje ... moze się razem pobawią, oby oby. Miedzy nimi jest tylko miesiac róznicy.

Witam:-)
Amelkowa eh z Anusi to już duża dziewczyna:-)
Arcobaleno napewno ze słuchem Nikosia jest wszystko Ok:tak:
Hiox e no taki dżentelemn jak Kubuś napewno nie oleje narzeczonej:-)

U nas ok, chociaż Mały też wstał z małym katarkiem, ale już prawie nic nie ma w nosku, więc myślę, że nic poważnego z tego się nie rozwinie:-), a za chwilkę zostajemy sami, bo P. po urlopie idzie do pracy:sorry:
A na dziesiejszych ćwiczeniach Aluś był wyjątkowo grzeczny, normalnie dzielny był do samego końca:-), tylko, że diabełek na początku miał słabszą prawą rączkę, a teraz jak się wyćwiczył, to znowuż lewa rączka nie nadąża za prawą:baffled:, eh, mam nadzieję, że szybko dojdziemy do równowagi:tak:

A tak z innej beczki, dziewczyny mam pytanko. Mój łobuz nie mieści się już do nosidełka i musimy zmienić fotelik, najlepiej taki w przedziale 0-18 lub 0-25 kg. Czy któraś z Was miała do czynienia z takim fotelikiem?, a może znacie jakąś markę godną polecenia? Cena to tak max do 1000 zł:-)

A co do dyskryminacji kobiet w ciąży w pracy, to też niesttey coś wiem na ten temat, teksty w stylu "mam nadzieję, że Pani teraz nie będzie zachodzić w ciążę, bo kolejka obowiązuje..." były na porządku dziennym:eek::confused2:

Ostatnia edycja:
Hej!

Arcobaleno napewno wszystko ok:tak:
Rubi zdrowiej!
Amelkowa Twoja Ania to taka grzeczna dziewczynka,więc było do przewidzenia,że w żłobku bedzie dobrze,no i super.
Hiox miłej zabawy z narzeczoną:-D
Kamea gratulacje dla Kubusia!
Agita do 1000zł jest duży wybór fotelików,więc nie powinniście mieć z tym problemu.My mamy do 36 kg,bo nie chciałam kupowac takiego do 18,zeby później nie miec znów wydatku.Mamy taki:ROMER BRITAX EVOLVA 123 ULTRA 9-36 kg od reki W-wa (1229862849) - Aukcje internetowe Allegro i jesteśmy zadowoleni:tak:

Agita zajrzyj sobie na stronkę testów bezpieczenstwa fotelików dla dzieci. Ja się własnie testami sugerowałam przy wyborze fotelika. My mamy mniejszy niz Madzia bo 9-18kg, jest super Kubus go uwielbia i na luzaku się do niego miesci, mysle ze jeszcze rok w nim spokojnie pojezdzimy :) Dziewczyny kiedys pisały, ze foteliki maja zywotnosc tylko 4 lata i mimo ze wyglada jak nówka trzeba go wyrzucic, bo się czesci plastikowe zuzywaja (staje się mniej bezpieczny) :O
My mamy fotelik Maxi Cosi Tobi - górna półka bezpiecznych fotelików.

Kamea gratki dla Młodego z okazji 2go ząbka.:-)
Hiox niech podrywy do narzeczonej ruszą pełną parą :-)
Agita to świetnie że Maluszek tak sobie radzi z ćwiczeniami, na nas kolei w czwartek :-(
Amelkowa to świetnie że Mała daje znać o samodzielności, ciesz się z tego. Chociaż odkąd rehabilitantka zabroniła mi nosić Nikosia tak jak do tej pory ( noszę go teraz na boczku jak fasolkę ) to strasznie mi brak jego ciałka, to pozycja co teraz to nie to samo :-(
Rubi kuruj się bo parapetówka na dniac, no i właśnie Madzia jak tam tapeta naklejona??

reklama
A i Agita fotelik musi pasowac do auta,tzn ta metalowa część pasów co się zapina nie może dotykać plastikowych części fotelika.Myśmy też chcieli Maxi Cosi Tobi ale nam wtedy do auta nie pasował.
Arcobaleno tapeta ciągle czeka :/

Do góry