reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Cześć Mamusie
I znowu poniedziałek, dobrze że chociaż trochę słońca jest pomimo niskiej temperatury, zawsze to trochę inaczej dzień wygląda. :-)
Nie bardzo wiem jak Małego ubrać, nie chcę go przegrzać no ale przemrozić też go nie mogę co chwilę karczek mu sprawdzam, dzisiaj na wieczór chyba przepalimy w piecu.

Przywiązałam Małemu balonik z Kubusiem Puchatkiem do nóżki i mogę dzięki temu spokojnie kawę wypić i do Was skrobnąć kilka słów, bo Mały zafascynowany fika i próbuje go złapać, ciekawe kiedy go to wkurzy że ten balon poza jego zasięgiem jest ;-)

reklama
Ale naplotkowałyście:-D
Co do płci dziecka,to mi sie kalendarz chiński tez sprawdził:-) A na przyszłość to postaram sie wszystkie rady wypróbować,a słyszałam,ze jeszcze ma znaczenie to czy łóżko w sypialni jest ustawione w kierunku pn-pd czy wsch-zach.To sie u nas też sprawdziło,ale to chyba kwestia przypadku:sorry2:
W każdym bądź razie dzięki Daggy! a i odnośnie koscioła to mam takie samo zdanie co Ty:tak: No ale to faktycznie temat na dłuższą konwersację.

Co do basenu to my niestety mamy złe wspomnienia i o ile na początku było fajnie to jak zaczęło sie zanurzanie dziecka to juz tragedia.Tym sposobem młody do dzisiaj nie lubi sie kąpać ( a wcześniej uwielbiał),a jak ma myc głowę to jest w ogóle tragedia:baffled: Nawet w lecie nie chciał za bardzo kapac się w baseniku dmuchanym,a do jeziora wcale nie wszedł.Taki ma uraz.
Także ta szkoła pływania fajna,ale jeśli dziecku się nie spdodoba to nie ma co czekać,ze może się przekona i na siłe zanurzać.A to był nasz wielki bład,bo Maciu nie lubił tego zanurzania od początku,a mysmy jeszcze ze dwa razy spóbowali,bo mieliśmy nadzieję,że będzie ok,a nie bylo i do tej pory nie jest:no:

Ostatnia edycja:
Witam,
A my po weekendowym imprezowaniu, nie mam na nic siły, a do tego bałagan mam taki w domu, że najchętniej nocowałabym w pracy:szok:
Ale było fajnie:tak::-), czekam na zdjęcia od rodziny, bo ja sama nie robiłam :-( zgubiliśmy ładowarkę do naszego aparatu:-( Patryk miał super tort w kształcie żyrafy, a jak mu smakował:-D wieczorkiem oczywiście część wieczoru tylko dla dorosłych, towarzystwo popiło i na następny dzień ledwo żywi:crazy: Ksiądz w kościele na początku zapomniał powiedzieć, że msza jest za Patryka też, no ale na szczęście się później poprawił i na koniec mszy przeprosił za pomyłkę:tak: rodzinka pojechała zadowolona, bratowa wyjechała z Opola z małym kotkiem:crazy: z czego mój brat jest niezbyt zadowolony:-D A za tydzień impreza w Bielsku u mojej siostry:-);-)
a co do dyskusji na temat wiary, kościoła itp to mnie to za dużo nerwów zawsze kosztuje :tak: ja wierze, ale kościół ewangelicki mi bardziej odpowiada, chodziłam w Anglii i moim zdaniem oni sa bliżej Boga i tego co głosi Biblia niż katolicy. Brakuje mi miejsca gdzie mogłabym się poczuć dobrze modląc się, a kościół katolicki mi tego nie daje, dlatego może nie zawsze chodzę do kościoła:sorry2:
a jak słysze z ambony o polityce to mam ochotę wyjść na środek i wygarnąć księdzu:angry: poza tym jestem niesamowicie tolerancyjna wobec innych wyznań, uwielbiam słuchać ludzi jak mówią o swojej religii i tradycjach:tak:

Witam się grzecznie :-)

Nie gniewajcie się ze się do niczego nie odniosę ale duuuzo skrobałyscie...

u mnie weekend...ehhh...jakbym w kamieniołomach robiła... Monika mamy nie opuszczała nawet na chwilę i zaliczyłam wczoraj rano sport ekstremalny czyli sikanie z 10,5kg Moniką na rękach... grunt ze poleciało do kibelka na na pizamę :-D cały dzień noszenia na rekach albo trzymania na kolanach... a co mnie nacałowała....za cały ten pierwszy rok...

dziś rano płakała ale była pierwsza w grupie i zaraz się na nia 2 panie rzuciły :-) zobaczymy jak bedzie dzis bo aklimatyzacja zakończona i wszystkie dzieci zostają "na cały etat"

w domu okna nie wymienione..., my byliśmy u dziadków a R niby posprzątał duży pokój... posprzątal...a czemu kaloryfer nie odkurzony??? czemu Moniki krzesełko do kamienia nie umyte??? czemu....długo można by tak "czemac"... pozamiatał, poodkurzał, umył meble (ino z wierzchu) i posprzątanie...
no ale i tak w szoku byłam ze cokolwiek zrobil :-)

dobra...spadam do moich śmieci :-)

miłego i dalej słonecznego dnia ;-)

Czesc dziewczyny :-)

Dawno nie pisałam, choc co kilk dni czytałam co u was :tak:

Wiecie jak to jest, przeziebienie nas wszystkich dopadło :-( i remont gna pełna parą i latam jak dzikus za róznymi rzeczami, koncepcje to raz zmieniam, to udoskonalam i głowy do niczego innego nie mam. Najbardziej wykancza mnie temat oswietlenia, no koszmar jakis :wściekła/y: ... nie umiem sobie tego zwizualizowac czy nie bedzie za jasno bądz ciemno :crazy:
Jeszcze w sobote mi tu z Niemiec zadzwoniła exzoncia własciciela krwi napsuc :angry:. Najpierw mi rozkazywała - nie wyszło :-p, potem straszyła - nie wyszło :-p, potem przekupywała (chce moje papiery najmu, aby testament podwazyc ze własciciel miał kase, a jej alimentów nie płacił i to obiera za punkt zaczepienia. On jej wysłał do Niemiec ze mi wynajmuje za 30zł m-cznie - wiedziałam o tym :tak:) - nie wyszło :-p, a potem w dupencje mi wchodziła .... wiec mysle, ze mam ja z głowy do wyprowadzki :tak:.

Miłego dnia kobietki :-)

Aga to świetnie że imprezka się udała :-). Znalazłaś kiełki? W temacie przepisów podrzuciłam nowy na zapiekankę ;-)
Magda jak pogodzę się z mężem to może podjedziemy też 18go jak będzie jeszcze miejsce :-)
Pływać Małego to mąż nauczy w swoim czasie, no chyba że zdecydujemy się na basen :-)
Rubi pamiętaj że czekamy na serial pt Monia i żłobek ;-)
Hiox czyli wszystko zaczęło się układać. A światła nigdy za dużo :-)

Postanowiłam ściąć włosy, jak tylko znajoma zawita do nas na wichurę, ostatnio aż spływ pod prysznicem zatkałam tymi wypadającymi kudłami :-(

Ostatnia edycja:
Hiox czyli wszystko zaczęło się układać. A światła nigdy za dużo :-)

No zobaczymy jak to będzie ... czy z tym marnym budzetem uda się wszystko dokonczyc ;/
Narazie mieszkanie wyglada jeszcze gorzej niz przed remontem, co za rudera jak do zburzenia dosłownie hehehe w koncu padlinka swoje lata ma ;)
Kilka groszy sie udało zaoszczedzic :) hydraulik wymyslił inna trase prowadzenia rur c.o. i odpadło ich ponad 20m :). Sciana miedzy pokojem i kuchnia poległa i się okazało, ze metalowa szyna podtrzymujaca stropy co by mnie wyszła ładnych kilka stów juz w suficie była, szok normalnie przezyłam ze cos wyszło in plus :)
Mieszkanie zyskało przestrzen do której jeszcze sie nie umiem przyzwyczaic :) mam teraz korytarz, kuchnie i duzy pokoj połączone co dało razem 41m powierzchni :)
Wejscie od czesci sypialnej czyli pokoju Mysiaczka i mojej sypialni wcale się w oczy nie rzuca i mam to co chciałam czesc dzienna idealnie odzielona od czesci sypialnej drugim malenkim przedpokojem, w którym dodatkowo zyskałam miejsce na szafe wnękową o wymiarach 1,8szer na 2,70wys będzie na butki i kurtałki :)

Lece dalej na allegro szukac halogenków, ledów i plafonów ... juz mam dosc tego tematu :/ potem jeszcze dwie hurtownie elektryczne trzeba objechac ... o gniazdkach, włacznikach nawet juz siły myslec nie mam, takie nic plastikowe, a co jedno to drozsze :/

Hiox ty to masz parcie:-D ja kupowałam jak leciało,bo nie miałam już siły i chęci na wybieranie,oby było w miarę ok i szybko:-D
Dlatego u nas nie ma żadnych wymyslnych gadżetów,bo też budżet nie pozwalał,jest prosto i tyle,ale mi sie podoba,bo to moje:-D
Więc nic nie stracisz jak cie teraz nie będzie u mnie, za to już czekam z niecierpliowścią na wizyte u ciebie (hehe wprosiłam się:-D;-))

Madzia to parcie własnie przez kase, aby jak najwiecej miec tego co sobie umysliłam i jak najtaniej - rabat to moje drugie imie :-p(oczywiscie zostajac przy upatrzonych firmach:-p) ... dlatego np TZ dostał kopniaczek w zadek i gnał mi po materiały budowlane az za Ozimek i tym sposobiem 800zł w kieszonce mojej zostało :-p. TZ tez ma misje gruz, auto od kumpla z burta pozycza, a innemu kumplowi plac zagruzowuje:-p, bo liczac juz 2 razy zamawiac trzebaby było kontener + kazda wrzucona tona do niego, by mi lekko z tysial ubył :baffled:. Dzis znowu z gruzem na wieczór ma walczyc, u nas ciagła produkcja gruzu na ruderce, ale mowia ze jeszcze troche i kuniec wszelakiego podkuwania :tak:

Miałam sama czescic sobie sciany z surowej cegły, ale nie daje rady ... taka pylica ze szok i jak ciezko te rowki zrobic :-( ... robie robie po nocach:-(, a efektów brak i jednak chyba zapłace niech chłopaki to zrobią :tak:. No chyba ze TZ sie podejmie szczotkowania ręcznego lub wiertarką :-p

Madzia co tam u mnie na starym śmietnisku będzie do oglądania :zawstydzona/y: ... to moja pradziadkowizna :szok: ... robie tyle ile musze aby szło mieszkac powiedzmy jak człowiek :tak:. Nie ma to jak nowiutkie pachnące jak twoje, do którego tez się wpraszam of kors:-p

ps: Farbe juz wybrałam zajeło mi to aż 5 sekund :-D .... zaskakująco łatwo :-D. Jak to fajnie mazac wszystko na jeden kolor, tyle problemów odpada :tak:. Będzie kamionkowa jesień z bardzo trwałego i dobrze kryjącego Nobilesa, a sufity białe i wsio :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja tylko na szybko piszę, bo za chwilkę wyjeżdzamy do moich rodziców na tydzień:-). Odezwę się w niedzielę, jak wrócimy. Miłego tygodnia dla Was wszystkich:-)

Do góry