reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

A jeszcze a propos męża i zakupów....
mój to dokładna odwrotność Twojego Rubi...
wczoraj pokazywałam mu poduchę
MOTHERHOOD --- KOJEC PODUSZKA DLA KOBIET W CIĄŻY (622228808) - Aukcje internetowe Allegro

to on na to: chyba nie zamierzasz jej kupić?...

Ja mam taką podusie jeste rewelacja!! w 9 msc bez tego bym nie zasnęła , super sprawa!! w szpitalu kładłam na łożku i dzieciątko miało bezpiecznie- teraz też podkładam jak spi u nas w łóżku...i do karmienia na siedząco rewelka.
Jeszcze używam ale napewno za msc będę sprzedawała....Jak chcesz to daj znać. Nową czy używaną- bardzo Ci polecam.

A odnośnie kółka- nie kupowałabym bo może nie być potrzeby. Teraz nie nacinają przy porodzie. Mnie po szyciu nic nie bolało( za 1 razem było okropnie ale wtedy rutynowo nacinali teraz nie) .
Nie miałam żadnych problemów z siedzeniem. A w razie W można wysłać meża....

Ostatnia edycja:
reklama
Marcik ;-) to ja bym chyba wolala na zakupy isc z twoim TZ ;-) moj maz jakby mial wor pieniedzy to tylko by kombinowal na co to szybko wydac ;-) mamy mase niepotrzebnych nikomu rzeczy, ktore nie dosc ze kosztowaly troche to teraz tylko zajmuja miejsce ;-(

Oj lekko nie jest:baffled:, nam z kolei nigdy nic nie jest potrzebne :-( Pozycz męża po wypłacie najlepiej :-p

Marcik :szok: a Ty nie jadłaś chrupków i chipsów w ciąży???I w przyszłości broń Boże nie dawaj ich maluchowi bo wzmagają takie zachowania, tak samo wszystkie kinderki i kinderkopochodne słodycze... i w ogóle cukier...

Ja słodyczy jadłam na tony, tak jak całe swoje zycie:szok:, niektórzy pija kawe ja jem czekolade :zawstydzona/y: ... chipsów nic :tak:
Kubus nie lubi cukru, czasem tylko zje herbatnika z hippa lub nestle te dla maluchków najmniejszych:tak: A herbatki pije tylko bez cukru (specjalnie trzeba mu w Niemczech kupowac bo u nas sa tylko w torebkach do zaparzania i bardzo drogo wychodzi:baffled:):tak:a innych z cukrem nie tknie :tak:, sokow tez nie pije :no:, tylko w kisielku. Wniosek - ja go zasłodziłam w ciazy :-p

Używanie jak ja szukałam na allegro chodzą po ok 80 zł- ja dostałam w prezencie własnie jak byłam w 9 msc bo zanic nie mogłam spać( sypiam na brzuchu) więc jak na allegro wystawie to za ok 70 do 80 bo nie jest zniszczona ( też nie ma co się zniszczyć)

Własnie sobie przyczłapalismy ze spacerku ;-) dziwna ta pogoda :baffled:
Kubun jeszcze spi w wozku, ale juz tez jest w domu, a matka się nudzi, jeny jakie to fajne :-p

Ja nie miałam poduszek w ciazy, ani kółka po ciazy ;-) Spac mogam tylko na tym boku, na ktorym nie zalecaja:-p Ja to o sobie nie myslałam w szale zakupów dla Małego :-D

bylam w KDC i ksiazeczka o nocnikowaniu jest ;-)
znow kupilam sobie tanio ksiazeczki ;-) mam co czytac ;-)

a propos zakupow to ja moge sobie niczego nie kupowac ale dla Jaska.... wczoraj tak mnie naszlo i kupilam mu 3 zabawki na allegro ;-/ plywajaca foczke, aparat fotograficzny i lunete ;-) tylko ciiiii... maz ma nie wiedziec jak dlugo sie da a Jasiek bedzie dostawal prezenty stopniowo - na imieninki, dzien dziecka i od Monisi jak juz sie urodzi ;-)

fajna lista:tak:, nie wszystko z niej jest potrzebne np oliwka, niszczy tylko ubranka :tak:, kaftaniki bezsens totalny :-p
Kubun urodził sie w zeszłe lato i na dwor smigał bez czapy ( w upalne dni), bo lekarze mowia, ze wozek go osłania i nie musi jak sa upały po 30 stopni :tak:, latał w body i skarpetkach, a nakrywalismy go pielucha flanelowa :tak: nic nie chorował, rósł po 1300g m-cznie :tak:.
Body lepiej miec new born, a reszte ciuchów juz rozm 62 :tak:. U nas spiochy i pajacyki nie sprawdziły sie jak Mały był noworodkiem i młodym niemowlakiem:no:, wrecz ich nienawidział:wściekła/y:, sekunde na sobie ich nie umiał scierpiec:-p. Od 6 m-ca mi dopiero spi w tego typu pizamkach :tak:. Kubus od małego strojnis :-p gdzie bedzie w spiochach chodził :-p Na wyjscie ze szpitala juz miał kupione malenkie bojówki :-D

a propos zakupow to ja moge sobie niczego nie kupowac ale dla Jaska.... wczoraj tak mnie naszlo i kupilam mu 3 zabawki na allegro ;-/ plywajaca foczke, aparat fotograficzny i lunete ;-) tylko ciiiii... maz ma nie wiedziec jak dlugo sie da a Jasiek bedzie dostawal prezenty stopniowo - na imieninki, dzien dziecka i od Monisi jak juz sie urodzi ;-)

superrrr, Jasiu się ucieszy :-). Maz bedzie zazdrosny, ze nic nie dostał :-p

Ja własnie czekam na siore bo dzwoniła, ze przyjezdza przystojniaka męczyc - ja jestem za :-p i ma dla niego jakis prezent z Zakopca :tak:. Takie Małe a tak wszystko rozumie, dostaje cos, oczka jak 5 zł i łapki lataja jak małemu elektronikowi, wszystko musi zbadac, ponaciskac .... haker mi rosnie :-p

Marcik a czego używałaś zamiast oliwki?
U mnie cała rodzina oliwki używa przy dzidziusiach i ciuszki w porządku...

No a Kubusiowi już niedługo roczek stuknie, fajnie :tak: może spoważnieje

Roczek juz za chwile, a kiedy to zleciało :szok: Ja mu codziennie mowie, ze jest moim noworodeczkiem :-p

Ja uzywam mleczka łatwiej rozsmarowac i sie tak nie lepi :-)

reklama
to ja przetestuję czy suwaczek od rubi działa, a jak nie to już nie wiem co mam z nim zrobić..
a lista fajna, musiałabym sprawdzić co mam, a czego nie, ale na to jeszcze mam trochę czasu ;)

Ostatnia edycja:
Do góry